Αυτοκινηση

Νέα BMW X2

Η X2 ξεχωρίζει για το δυναμικό χαρακτήρα της και για το κορυφαίας ποιότητας εσωτερικό της

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

> Μία εντελώς νέα πρόταση στην ανερχόμενη κατηγορία compact SUV, που απευθύνεται σε νεανικό κοινό, ή όλους όσοι αναζητούν την διαφορετικότητα ενός coupe σπορτίφ μοντέλου

> Το 6ο μοντέλο στην γκάμα των μοντέλων Χ και η πρώτη γενιάς Χ2 βγήκε στην παραγωγή επενδύοντας στις σπορ φιλοδοξίες της.

auto_1.jpg

Ξεχωρίζει για

> Για τον έντονα δυναμικό χαρακτήρα της, που σε συνδυασμό με το κορυφαίας ποιότητας εσωτερικό και τη πληθώρα τεχνολογιών που ενσωματώνει, δικαίως αποκτά τον τίτλο του εξωστρεφή πρωταγωνιστή μιας νέας εποχής, που τον έχει τόσο ανάγκη, θα συμπληρώναμε.

auto_2.jpg

Γνωριμία

> Η X2, βασίζεται ουσιαστικά στο πλαίσιο της Χ1, με τις διαφορές της από την Χ1 να είναι 7 εκ. χαμηλότερη, 8 εκ. μικρότερη, ενώ η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη 2 εκατοστά πιο χαμηλά.

> Οι αλλαγές αυτές προσδίδουν πιο coupe γραμμή αλλά και σπορτιφ συμπεριφορά στον δρόμο, ενώ επίσης δίνουν περισσότερες δυνατότητες για εξατομίκευση.

> Καθοριστικό ρόλο παίζουν οι χρωματικές αλλαγές που έχει επιλέξει η BMW, ίσως για πρώτη φορά σε παλέτα τέτοιας έκτασης. Κάτι που παραπέμπει σε διάθεση αλλαγής του παραδοσιακού της κοινού.

> Μπορεί οι διαστάσεις να έχουν έστω ελάχιστα περιοριστεί, πλην όμως, οι ενήλικες θα ταξιδέψουν με άνεση, τα πίσω καθίσματα είναι τοποθετημένα πιο ψηλά, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει διαθέσιμα 470 για φόρτωση.

> Τρεις εκδόσεις κινητήρων/κιβωτίων διατίθενται από το λανσάρισμα: η βενζινοκίνητη BMW X2 sDrive20i με 192 ίππους, και οι εκδόσεις X2 xDrive20d diesel με 190 ίππους. Και τα δύο diesel μοντέλα διατίθενται στάνταρ με σύστημα τετρακίνησης xDrive και οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Το βενζινοκίνητο μοντέλο φέρει σπορ, επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

> Σύντομα η γκάμα θα εμπλουτιστεί με τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 των 140 ίππων, ενώ θα προστεθεί και η έκδοση του 2-λιτρου diesel με 150 ίππους.

> Στον δρόμο η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, δεν σε προβληματίζει καθόλου και δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώναμε ότι σε προτρέπει να αναζητήσεις απαιτητικές – τύπου Χωλομώντα!- διαδρομές για να ευχαριστηθείς οδήγηση. Αν μάλιστα δεν φείδεστε χρημάτων, η επιλογή της έκδοσης M Sport X, θα σας αποζημιώσει τα μέγιστα.

auto_3.jpg

Κοστίζει

> Οι τιμές της X2, αρχίζουν από 33.200 ευρώ για την έκδοση Χ2 sDrive18i.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ