Αυτοκινηση

Νέο Ford EcoSport

Η νέα γενιά του EcoSport συνδυάζει τεχνολογία τελευταίας γενιάς με υψηλή ποιότητα σε κάθε επίπεδο

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

> Η ανανεωμένη έκδοση του μικρού SUV της Ford, που στοχεύει να ισχυροποιήσει την εταιρεία στην αγορά.

auto_3.jpg

 

Τα 6 σημεία προσοχής

> Το νέο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC3, που ηγείται των τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού

> Για πρώτη φορά διατίθεται σπορ μοντέλο EcoSport ST-Line εμπνευσμένο από τη Ford Performance, ενώ πρέπει να εξάρουμε το ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας B&O Play.

> Από τα μέσα της χρονιάς, της έκδοσης που εφοδιάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση Intelligent All Wheel Drive, που θα διατίθεται μόνο με την diesel έκδοση.

> Το σύστημα ασφαλείας Blind Spot Information System που ειδοποιεί τον οδηγό για παρουσία αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία του αυθτοκινήτου, είναι ένα από τα πολλά αντίστοιχα συστήματα υποστήριξης του οδηγού.

> Το θερμαινόμενο τιμόνι, στοιχείο που βοηθά στην καλύτερη λειτουργία μας στα κρύα πρωινά και όχι μόνο.

> Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 2.300 νέα εξαρτήματα φέρει το νέο EcoSport. Ωστόσο ο νεωτερισμός απαντάται στην πέμπτη πόρτα, η οποία ανοίγει αριστερόστροφα και η οποία μπορεί να δεχθεί και σύστημα βραχίονα συγκράτησης της ρεζέρβας!

auto_2.jpg

Γνωριμία

> Η νέα γενιά του EcoSport (http://www.ford.gr/Cars/new-ecosport) συνδυάζει τεχνολογία τελευταίας γενιάς με υψηλή ποιότητα σε κάθε επίπεδο, είτε αναφερόμαστε στους 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες του 1 –λίτρου, είτε στον νέο κινητήρα Ford Eco Blue Diesel 1.5.

> Η απόσταση από το έδαφος είναι 19 εκατοστά, κάτι που μας επιτρέπει να κινούμαστε με άνεση και ασφάλεια στις όποιες εκτός δρόμου διαδρομές.

> Το νέο EcoSport διατίθεται σε 12 αποχρώσεις και προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης, με διαφορετικές αποχρώσεις οροφής που εκτείνονται μέχρι τις κολόνες των παραθύρων, τα πάνω πλαίσια των θυρών, την αεροτομή οροφής και τους εξωτερικούς καθρέπτες.

> Στο εσωτερικό συναντάμε μία ανεξάρτητη κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών, θερμαινόμενο τιμόνι και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως και ρυθμιζόμενο πάτωμα χώρου αποσκευών. Μια και μιλάμε για χώρους, να αναφέρουμε εδώ ότι το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα από 334 λίτρα με διπλό πάτωμα, 356 χωρίς β’ πάτωμα, ενώ αν ρίξουμε τα καθίσματα, η χωρητικότητα αγγίζει τα 1.240 λίτρα.

> Το αυτοκίνητο της γνωριμίας μας χρησιμοποιούσε τον βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoΒoost με τους 140 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ford EcoSport


Κοστίζει

> Οι τιμές για το Ford EcoSport αρχίζουν από τις 15.168 ευρώ για την έκδοση 1.0 EcoBoost των 100 ίππων, ενώ εκείνες του diesel μοντέλου 1.5 EcoBlue των 100 ίππων, από 16.529 ευρώ. Όλα τα μοντέλα, που κατασκευάζονται για την Ευρώπη, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα στη Ρουμανία, συνοδεύονται από 5-ετή εργοστασιακή εγγύηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ