Αυτοκινηση

SsangYong Tivoli LPG

Το premium crossover της κορεάτικης φίρμας αυτοκινήτων διατίθεται και με σύστημα υγραεριοκίνησης

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

> Το premium crossover της κορεάτικης φίρμας αυτοκινήτων, που διατίθεται και με σύστημα υγραεριοκίνησης, στις νέες εκδόσεις «ECO» LPG.

auto_1.jpg

Γνωριμία

> Με το κόστος της βενζίνης και του πετρελαίου να έχει ανέβει, το υγραέριο κίνησης μοιάζει η πιο λογική και συμφέρουσα επιλογή για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Και εάν είχατε απορίες για την οποιαδήποτε τεχνική αρτιότητα για την τοποθέτηση ενός σχετικού «κιτ υγραεριοκίνησης» σε ήδη υπάρχον όχημα, εν προκειμένω έχουμε την εργοστασιακή διάθεση μοντέλων της SsangYong που τοποθετούν τέτοιο σύστημα από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

> Έτσι, τα SsangYong Tivoli & XLV, αποτελούν πλέον τα μοναδικά μοντέλα στις κατηγορίες τους που διατίθενται με κινητήρες βενζίνης (128PS), πετρελαίου (116PS) και βενζίνης-υγραερίου (128PS). Οι εκδόσεις «ECO» των Tivoli συνδυάζονται είτε με αυτόματο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.
auto_2.jpg

> Εξοπλισμένο με μία μεγάλη δεξαμενή καυσίμου 54 λίτρων, που δεν μειώνει καθόλου τον μεγάλο χώρο αποσκευών με τα 423 λίτρα, το SUV της SsangYong, διπλασιάζει, σχεδόν, την αυτονομία του, η οποία ανέρχεται κοντά στα 1.250 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα και των δύο δεξαμενών (βενζίνης & υγραερίου).

> Σε επίπεδο σχεδίασης, τίποτα δεν προδίδει την διαφορετικότητα του μοντέλου, μια και το στόμιο πλήρωσης του υγραερίου, βρίσκεται μαζί με εκείνο της βενζίνης.

> Οι εκδόσεις «ECO» του SsangYong Tivoli, διατηρούν ατόφια την πλήρη 5ετή εργοστασιακή τους εγγύηση συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτημάτων της υγραεριοκίνησης. Παράλληλα, επωφελούνται και των πλεονεκτημάτων του προγράμματος Εγγύησης Επαναγοράς 55 μηνών.

auto_3.jpg

> Σε ετήσια βάση ή κάθε 15.000 χλμ. πραγματοποιείται συντήρηση και έλεγχος όλης της εγκατάστασης υγραεριοκίνησης, με στόχο την άρτια λειτουργία του κινητήρα.

> Το μοντέλο της δοκιμής μας φορούσε τον 1.6 λίτρων κινητήρα βενζίνης με την προσθήκη του συστήματος υγραεριοκίνησης, ενώ η κίνηση περνούσε στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός αυτόματο κιβωτίου έξι σχέσεων.

> Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, και πουθενά δεν επηρεάζεται από το όποιο επιπλέον βάρος του αρωγού συστήματος κίνησης. Τέλος ο κινητήρας συνεργάζεται αρμονικά με το κιβώτιο ενώ δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορά στην απόδοση όταν αντί για βενζίνη επιλέξεις να καίει υγραέριο.

Κοστίζει

> Οι τιμές για το SsangYong Tivoli ECO LPG, αρχίζουν από τις 17.540 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ