Αυτοκινηση

Νέα Subaru Impreza & XV

H πέμπτη γενιά του φημισμένου Impreza σε έκδοση πλέον μόνο hatchback για την ελληνική αγορά

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

> H πέμπτη γενιά του φημισμένου Impreza σε έκδοση πλέον μόνο hatchback για την ελληνική αγορά.

> Η δεύτερη γενιά του μικρότερου SUV της μάρκας, του XV, που έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα «μέτωπα»

> Θα μπορούσε κάποιος να τα αποκαλέσει και ως «επετειακά», μιας και συμπίπτουν με το γεγονός ότι η Subaru συμπλήρωσε 100 χρόνια παρουσίας στη διεθνή αγορά και η παραγωγή της ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα.

auto_1.jpg

 

Ξεχωρίζουν

> Για την ποιότητα κατασκευής τους συνολικά, αξιοποιώντας στο έπακρο την «ούγια» Μade in Japan, μια και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Subaru, που βρίσκεται στην πόλη πόλη Ota, της περιοχής Gunma στην Ιαπωνία.

> Το εντυπωσιακό σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Symmetrical AWD και το στάνταρ X-MODE, ένα πρόγραμμα που αναλαμβάνει τον έλεγχο του κινητήρα, της μετάδοσης, του AWD, των φρένων και άλλων λειτουργιών σε κακοτράχαλους δρόμους και ολισθηρά οδοστρώματα σε συνεργασία με το σύστημα ασφαλούς κατάβασης Hill Descent Control.

auto_4.jpg

> Για το ότι αξιοποιούν στο έπακρο τις ικανότητες της, υψηλών προδιαγραφών, καινούργιας παγκόσμιας πλατφόρμας της Subaru (Subaru Global Platform SGP), με μεγάλη στρεπτική ακαμψία, που μειώνει τις συνέπειες σε περίπτωση σύγκρουσης και που «κατέβασε» το κέντρο βάρους των αυτοκινήτων ακόμα πιο χαμηλά, για καλύτερο κράτημα.

> Για την μεγάλη σειρά εξοπλισμού, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και άνεσης.

auto_2.jpg

Το σύστημα ασφάλειας Eye Sight

> Το Eye Sight είναι η πρωτοποριακή παγκόσμια τεχνολογία της Subaru, η οποία χρησιμοποιεί δύο στερεοσκοπικές κάμερες που καταγράφουν τρισδιάστατες εικόνες. Προσδιορίζοντας με ακρίβεια το σχήμα, την ταχύτητα και την απόσταση, το σύστημα όχι μόνο ανιχνεύει οχήματα αλλά επίσης μοτοσικλέτες, ποδήλατα και πεζούς. Όταν εντοπίσει πιθανό κίνδυνο, προειδοποιεί τον οδηγό και ενεργοποιεί ακόμη και τα φρένα εάν είναι αναγκαίο για να μειώσει τις πιθανότητες να συμβεί ατύχημα.

auto_3.jpg

Μηχανολογικά

> Τα δύο μοντέλα διατίθενται σε όλες τις εκδόσεις τους με κινητήρες boxer νέας γενιάς, αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο CVT.

> Οι κινητήρες είναι βενζίνης 1.600 κ.εκ. και 2.000 κ.εκ., απόδοσης 114 και 156 ίππων αντίστοιχα.

> Η οδική τους συμπεριφορά είναι πολύ καλή, με εκείνη του XV, να προκαλεί ευχάριστες εντυπώσεις, όταν το αυτοκίνητο αρχίσει να «καταπίνει» αντί για άσφαλτο, βουνά, λαγκάδια, κακοτράχαλα εδάφη και χιόνι…

> Το σύστημα διεύθυνσης παρέχει άμεση πληροφόρηση στον οδηγό, οι αναρτήσεις έχουν επίσης άμεσες αντιδράσεις

> Δεν νοιώθεις να σε κουράζει σε λακκούβες, ούτε σε εγκάρσιες ανωμαλίες, αλλά ούτε και σε ταξίδι, ενώ τα 22 εκ. απόστασης του πατώματος από το έδαφος είναι ένα εντυπωσιακό, όσο και πολύτιμο χαρακτηριστικό για τις off-road ανησυχίες σας…

auto_5.jpg

 

Κοστίζουν

> Η βασική έκδοση του Subaru Impreza 1.6 αρχίζει από τα 22.700 ευρώ, ενώ η αντίστοιχου κυβισμού έκδοση του Subaru XV 1.6i 114 ίππων CVT AWD αρχίζει από 25.980 ευρώ.
auto_6.jpg



 



FAST LANE

fast_lane_-_wrc.jpg

WRC: Rally Monte-Carlo

Ο Γάλλος Sébastien Ogier με Ford Fiesta WRC, έκανε την τέλεια εκκίνηση στον μαραθώνιο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) κερδίζοντας για πέμπτη συνεχή χρονιά τον διάσημο αγώνα!

Ο οδηγός της M-Sport Ford ξεκίνησε την τελευταία μέρα της σεζόν 33.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Εσθονό Ott Tänak με Toyota Yaris WRC, τον οποίο ήλεγχε σε όλο τον αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Φινλανδός yari-Matti Latvala, επίσης με Toyota Yaris WRC.

«Το Rallye Monte-Carlo είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός για μένα», σχολίασε ο Γάλλος, πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής για να συνεχίσει: «Φαίνεται να έχω μια πολύ καλή σχέση με το ράλι που γίνεται στην χώρα μου και μάλιστα στην περιοχή που γεννήθηκα! Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, που η επιλογή των ελαστικών έπαιξε τεράστιο ρόλο, μια και τα οδοστρώματα ήταν τόσο απρόβλεπτα, αφού οι επιφάνειες εναλλάσσονταν από στεγνές σε βρεγμένες και σε εκείνες με χιόνι και πάγο κάθε μορφής. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που μου έδωσε ένα άρτιο και ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, ωστόσο η εξέλιξη του αγώνα έδειξε επίσης ότι ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος φέτος. Το πρωτάθλημα θα είναι ανοιχτό μέχρι το τέλος.» Eπόμενος αγώνας στο καλεντάρι του WRC, το «χιονισμένο» Ράλι Σουηδίας, 15-18 Φεβρουαρίου.

Peugeot: Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος 20 σημείων

Με τις συνθήκες οδήγησης να γίνονται πιο επικίνδυνες τον χειμώνα, το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Peugeot καλεί όλους τους πελάτες της μάρκας να προβούν σε ένα δωρεάν χειμερινό έλεγχο 20 σημείων του αυτοκινήτου τους προκειμένου να είναι ασφαλείς και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν όλα τα ενδεχόμενα του καιρού.

fast_lane_-_peugeot.png

Πιο συγκριμένα ο έλεγχος περιλαμβάνει:

· Ελαστικά, φώτα, υαλοκαθαριστήρες, φρένα, έλεγχο καυσαερίων, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτησης, φόρτισης μπαταρίας, κλιματισμού και αμαξώματος.

· Δωρεάν συμπλήρωση όλων των υγρών έως 500ml συνολικά (λάδι κινητήρα, υγρό φρένων, αντιψυκτικό και υγρό πλυστικής συσκευής).

Με κάθε χειμερινό έλεγχο, οι πελάτες της Peugeot θα λαμβάνουν ένα γραπτό πιστοποιητικό ελέγχου ποιότητας του αυτοκινήτου τους.

Το πρόγραμμα δωρεάν χειμερινού ελέγχου 20 σημείων ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου στο πανελλαδικό δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Peugeot.

 

Skoda: Νίκη για το Fabia R5 στο Μόντε Κάρλο στο WRC 2

Εξαιρετικό ήταν το αποτέλεσμα για τη Skoda Motorsport στο Ράλι Monte-Carlo, πρώτο αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλi, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα. Ένα Skoda Fabia R5, με πλήρωμα τους Jan Kopecky-Pavel Dresler πήρε τη νίκη στη WRC 2, τερματίζοντας στη 10η θέση γενικής ενώ το δεύτερο Fabia R5, με πλήρωμα τον 17-χρονο Kalle Rovanperä και συνοδηγό τον Jonne Halttunen, τερμάτισε μία θέση πιο πίσω.

fast_lane_-_skoda.jpg

Ο Jan Kopecky, ανήμερα των γενεθλίων του, δεν μπορούσε να κάνει καλύτερο δώρο στον εαυτό του. Με άψογη οδήγηση, βρέθηκε στην πρώτη θέση της WRC 2 μετά και την 4η ειδική και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Βροχή, λάσπη, χιόνι, πάγος, χώμα και χαλίκι στην άσφαλτο, το εφετινό Ράλι Monte-Carlo στάθηκε αντάξιο της φήμης του.
 

Nissan: Το νέο LEAF «μειώνει» τον λογαριασμό του ρεύματος

Οι αγοραστές του νέου Nissan LEAF σε μια περιοχή της δυτικής Ιαπωνίας, θα κερδίσουν «πόντους» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν τους

λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας για την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 

Συγκεκριμένα, από την 1η Φεβρουαρίου, οι πελάτες της Shikoku Electric Power Co. που θα αγοράσουν ένα νέο Nissan LEAF θα λάβουν ένα είδος πόντων, τα «Yonden Points», που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του μηνιαίου λογαριασμού τους. Οι πελάτες μπορούν να κερδίζουν πόντους μηνιαίως και για μέγιστο διάστημα τριών ετών.

Το νέο Nissan LEAF με μηδενικές εκπομπές ρύπων ενσαρκώνει το Nissan Intelligent Mobility, το όραμα της μάρκας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία, ενώ θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.

fast_lane_-_nissan.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ