Αυτοκινηση

Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο επιτυγχάνει ταχύτητα 490+ χλμ./ώρα

Τελικά είχε δίκιο ο Aldous Huxley ότι η ταχύτητα είναι η μόνη αληθινά σύγχρονη αίσθηση.Το Hennessey Venom F5 είναι ο νέος βασιλιάς της ταχύτητας!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 636
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hennessey Venom F5

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετρήσετε την αριστεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά η μέγιστη ταχύτητα είναι αυτή που όλοι νοιάζονται κρυφά ή θορυβώντας… Έξω από κοινωνικοοικονομικά επίπεδα, έξω από ηλικιακές ζώνες, η ταχύτητα είναι το σημείο αναφοράς, το ζητούμενο, η πρώτη ερώτηση στη θέα ενός supercar: «πόσα πιάνει;» Το Hennessey Venom F5 θα σας αφήσει άφωνο με τη γλώσσα των αριθμών.

Hennessey Venom F5

Προφανώς το όνομα της Hennessey δεν είναι ευρέως γνωστό στο ευρύ κοινό. Πλην όμως η αμερικανική βιομηχανία, που μετράει 27 χρόνια ύπαρξης, είναι προσηλωμένη στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να δημιουργεί υπεραυτοκίνητα που προσφέρουν γνήσια και πλέρια οδηγική απόλαυση.

Hennessey Venom F5

Αυτά τα 25 αυτοκίνητα –τόσα θα παραχθούν– είναι κάτι περισσότερο από απλά εργαλεία διασκέδασης, όχι μόνο επειδή είναι τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στον πλανήτη. Είναι ένα άρτιο συλλεκτικό δημιούργημα, μία ελεγεία στην απολαυστική οδήγηση, πόσο μάλιστα που με τις δυνατότητες εξατομίκευσης που δίνει ο κατασκευαστής, όσοι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν πάνω από 1,6 εκατομ. δολάρια Αμερικής, για να το αποκτήσουν, μπορεί να έχουν τη δική τους σφραγίδα στο «αμερικανικό βέλος» που έχει σπάσει μέχρι στιγμής όλα τα ρεκόρ ταχύτητας που σημείωσε ποτέ αυτοκίνητο παραγωγής!

Τα ανθρακονήματα που αποτελούν τη βάση της κατασκευής πλαισίου και συνολικού αμαξώματος, έχουν περάσει και στο εσωτερικό, που είναι όσο σπορτίφ αλλά και λειτουργικό και πολυτελές θα έπρεπε να είναι ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο.
Hennessey Venom F5

Το Venom F5 είναι εξοπλισμένο με κινητήρα twin-turbo, 7.4-λίτρων V8 αλουμινίου που στέλνει ένα τερατώδες «πακέτο» 1.600 ίππων και 1.762 Nm ροπής στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά ταχυτήτων με ένα μόνο συμπλέκτη. Προσθέστε αυτό σε ένα ολοκαίνουριο, βάρους 1.380 κιλών, πλαίσιο από ανθρακονήματα, και έχετε την αιτία που το σύνολο επιτυγχάνει ταχύτητα 490 χλμ./ώρα. Ναι, σωστά διαβάζετε...

Η επιτάχυνση του F5 είναι επίσης παράλογη. Το από μηδέν έως 300χλμ./ώρα έρχεται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα!

Hennessey Venom F5

Η ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, όπως και το γενικά αεροδυναμικό σχήμα αναλαμβάνει την επαφή με το δρόμο, όντας ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό αυτοκίνητο, μιας και ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd είναι 0,33 την ώρα που ο αντίστοιχος της «αντιπάλου» Bugatti Chiron είναι 0,38. 

Ο απόκοσμος ήχος που βγαίνει από την τριπλή απόληξη της εξάτμισης του Hennessey Venom F5 δημιουργεί ένα κύμα που εύκολα θα μπορούσε να δημιουργήσει «φόβο», ενώ τα σφυρίγματα της φτερωτής του turbo ηχούν σαν διάσπαρτες μουσικές νότες στον αέρα!

Hennessey Venom F5

Είναι εμφανές ότι όσο τέτοιες δημιουργίες μπαίνουν σε παραγωγή, η ευχαρίστηση της οδήγησης, και όχι των αναγκαστικών μετακινήσεων, θα παραμένει ζωντανή. Η απόλαυση δεν έχει χώρο για ενοχές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ