Αυτοκινηση

VW Up!

Το αισθητικά ανανεωμένο αυτοκίνητο πόλης της Volkswagen

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346475-719421.jpg

Τι είναι

> Το αισθητικά ανανεωμένο αυτοκίνητο πόλης της Volkswagen. Το Up! ξεχωρίζει από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες του, τους νέους καθρέφτες που ενσωματώνουν πλέον και τα φλας, τα φώτα ημέρας τύπου LED και από τα νέας σχεδίασης πίσω φώτα.

Design

> Τα τελευταία χρόνια, τα σχεδόν αμιγώς αυτοκίνητα πόλης, αποτελούν «πεδίον δόξας λαμπρόν» για τους σχεδιαστές, αφού επιλέγουν εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς, στην προσπάθειά τους να δώσουν μέσω της εξατομίκευσης (επιλογή του πελάτη) λίγο παραπάνω χρώμα στην μουντάδα των πόλεων. Έτσι, η νέα χρωματική παλέτα με την οποία διατίθεται το ανανεωμένο Up! αποτελείται από 13 χρώματα, με δυνατότητα συνδυασμού με τρία χρώματα οροφής και δέκα διαφορετικά διακοσμητικά αυτοκόλλητα.

Interior / Silicon Valley

> Στο εσωτερικό, μπορεί κάποιος να επιλέξει επτά διαφορετικές ταπετσαρίες, δέκα διακοσμητικές φάσες του ταμπλό, τιμόνι με ενσωματωμένες πολλαπλές λειτουργίες, σύστημα αυτόματου κλιματισμού με αντί-αλλεργικό φίλτρο, ενώ το ηχοσύστημα μπορεί να συνδεθεί με smartphone. Το νέο high up! μία ενδιαφέρουσα πρόταση, περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, Composition phone με 6 ηχεία, ζάντες αλουμινίου 15'', δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, ηλεκτρικοί/θερμαινόμενοι καθρέπτες, προβολείς ομίχλης, εσωτερικό φωτισμό Ambient και υπολογιστή ταξιδίου Plus.

Κινείται / Στρίβει

>Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο τρικύλινδρος κινητήρας 1.0 MPI απόδοσης 75 ίππων (μικτή εργοστασιακή κατανάλωση 4,7 λίτρα/100χλμ) που μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων, μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ προαιρετικά μπορεί να επιλεγεί και το αυτόματο σειριακό κιβώτιο ASG των 5 σχέσεων. Και στις δύο περιπτώσεις η κλιμάκωση είναι πολύ καλή και συμβάλλει καθοριστικά στην αίσθηση έντονου, αναλογικά, ρεπρίζ όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο σε αστική ή περιαστική χρήση. Η καλορυθμισμένη ανάρτηση επίσης απορροφά σε μεγάλο βαθμό τις ήπιες ανωμαλίες του δρόμου, δημιουργώντας έτσι μία πολύ καλή άνεση στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών.

Κοστίζει

> Η τιμή του πεντάπορτου VW high up! 1.0 75PS Bluemotion Technology αρχίζει από τα 12.540 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ