Αυτοκινηση

Suzuki Celerio

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332238-688679.jpg

Τι είναι

> To αυτοκίνητο της Suzuki για την πόλη. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το μοντέλο που έχει αναλάβει επάξια να τιμήσει τον τίτλο της Suzuki ως «ο ειδικός στα μικρά αυτοκίνητα».Αντικαθιστώντας τα Alto και Splash, πρόκειται για ένα αδιάφορο αισθητικά αυτοκίνητο, πιθανόν επειδή ακόμα η Suzuki προσπαθεί να καταλήξει στη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα. Στα ατού του, η λειτουργικότητά του, ο επαρκής εξοπλισμός, όπως και οι χώροι για τους επιβάτες και τα «μπαγκάζια» τους, μιας και υπάρχουν διαθέσιμα 254 λίτρα στο χώρο αποσκευών που είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία!

Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας του 1 λίτρου αποδίδει 68 ίππους που αποδεικνύονται αρκετοί για να κινήσουν το σύνολο, ενώ βοηθάει πολύ σε αυτό και η καλή κλιμάκωση  του μηχανικού κιβωτίου των 5 σχέσεων. Η τιμή της μέσης εργοστασιακής κατανάλωσης ανέρχεται σε 4,3 λίτρα και 99 γρ./χλμ. CO2, αντίστοιχα.

Η τιμή για τη βασική έκδοση 1.0 GL αρχίζει από τις 9.700 ευρώ.


FAST LANE

Formula 1

Ο Γερμανός Nico Rosberg, με Mercedes, κέρδισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του στο πρωτάθλημα της Formula 1, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στο Γκραν Πρι του Abu Dhabi. Τον αγώνα κέρδισε ο ομόσταυλός του Lewis Hamilton. Ο αγώνας ήταν «γκραν γκινιόλ» μιας και ο Hamilton ήθελε να κερδίσει ο ίδιος τον αγώνα, ενώ για να κερδίσει εκείνος τον τίτλο, ο Rosberg θα έπρεπε να τερματίσει εκτός βάθρου. Όμως ο Rosberg άντεξε την πίεση από τον Sebastian Vettel, αλλά κράτησε μακριά τον οδηγό της Ferrari, για να τερματίσει δεύτερος. Όπως δήλωσε ο νέο παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν έχει αποφασίσει αν θα πάρει το νούμερο «1» στο μονοθέσιό του, όπως έχει το δικαίωμα για την επόμενη σεζόν ή αν θα πάρει τον αριθμό «6», που είχε ο πατέρας του Keke που κέρδισε το 1982 τον παγκόσμιο τίτλο με αυτό το νούμερο. Σημειώνουμε ότι οι Rosberg είναι μόλις η δεύτερη οικογένεια στην οποία ένας πατέρας και γιος έχουν κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο της F1, μετά τους Graham και Damon Hill.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ