Αυτοκινηση

Skoda Kodiaq 1.4 TSI 4X2

Στο Kodiaq συναντούμε μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών οδηγικών βοηθημάτων, συστημάτων ασφαλείας και συστημάτων πληροφόρησης

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369789-764009.jpg

Τι είναι

> Πρόκειται για ένα όχημα ελευθέρου χρόνου της Skoda, το οποίο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, σε σχέση με τον ανταγωνισμό της κατηγορίας.

Design/Interior

> Στο Kodiaq συναντούμε ένα πλήρες πακέτο infotainment, μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών οδηγικών βοηθημάτων, συστημάτων ασφαλείας και συστημάτων πληροφόρησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

> Διατίθενται επίσης και υπηρεσίες συνδεσιμότητας (μέσου του συστήματος Skoda Connect) για την παροχή πληροφοριών, την πραγματοποίηση κλήσεων ανάγκης, την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της κατάστασης του αυτοκινήτου κ.λπ.

> Όλα «χειρίζονται» από μία οθόνη αφής (το μέγεθός της κυμαίνεται από 6,5 έως και 8,0 ίντσες) που είναι ενσωματωμένη αισθητικά στο πρακτικό και ποιοτικό ταμπλό.

> Αξιοσημείωτη η πρακτικότητα του μοντέλου, μια και υπάρχουν αναδιπλούμενα προστατευτικά για τις ακμές τους όταν ανοίγουν, θήκες για ομπρέλες στις μπροστινές πόρτες, υποδοχές για κέρματα και κάρτες, ποτηροθήκες στην τρίτη σειρά καθισμάτων, θήκες για μπουκάλια 1,5 λίτρου στις πόρτες, «ξύστρα» για πάγο στο κάλυμμα του στομίου ανεφοδιασμού, αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, στηρίγματα για ταμπλέτες στα προσκέφαλά τους, αφαιρούμενος φακός LED στο χώρο αποσκευών κ.ά.

> Βασικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι ο τεράστιος χώρος αποσκευών, ο οποίος στην πενταθέσια διαρρύθμιση φτάνει τα 720 λίτρα. Στην 7-θέσια έκδοση, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 630 λίτρα όταν τα καθίσματα είναι αναδιπλωμένα, ενώ όταν αυτά είναι όρθια ο χώρος αποσκευών περιορίζεται στα 270 λίτρα.

Κινείται / Στρίβει

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.4 TSI απόδοσης 125 ίππων, που είναι και το μικρότερο μηχανικό σύνολο της γκάμας.

> Η ροπή των 200 Nm που απαντάται από χαμηλά, μόλις από τις 1.400-4.000 σ.α.λ. σε συνδυασμό με την πολύ καλή κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων, καλύπτει όλο το απαιτούμενο εύρος ισχύος που αναζητά ο οδηγός, ακόμα και με πλήρες φορτίο.

> Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 10,5” , η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 190 χλμ./ ώρα, η τιμή των ρύπων CO2 είναι 137 γρμ, ενώ η εργοστασιακή τιμή της μικτής κατανάλωσης ορίζεται στα 6,0 λίτρα/ 100 χλμ.

> Στο δρόμο το Kodiaq δεν προβληματίζει στις καμπές, η ποιότητα κύλισης είναι η γνωστή πολύ καλή της πλατφόρμας MQB του ομίλου VW, είναι σταθερό και δίνει μία γενικότερη αίσθηση ασφάλειας.

Tips

> Διαθέτει πραγματικά τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και προαιρετικά προσφέρεται και ως επταθέσιο, με μια τρίτη σειρά αναδιπλούμενων καθισμάτων, όντας το πρώτο 7-θέσιο Skoda στην ιστορία της μάρκας.

> Η πίσω σειρά καθισμάτων μετακινείται, κατά 18 εκατοστά, κατά τον διαμήκη άξονα

Κοστίζει 

> Η τιμή του Skoda Kodiaq 4X2 1.4 TSI 125 PS αρχίζει από τα 22.000 ευρώ.

Info

> Πληροφορίες για το Skoda Kodiaq 4X2 1.4 TSI 125 PS εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ