Αυτοκινηση

Seat Ateca 1.6 TDI

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359050-744119.jpg

Τι είναι

> Το πρώτο SUV στην ιστορία της Seat, με χαρακτήρα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

> Χαρακτηρίζεται από την Seat ως «αστικό SUV» και αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της μάρκας μετά το Ibiza και το Leon.

Fast intro

> Η γκάμα του νέου Seat Ateca διαθέτει εξελιγμένους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες με απόδοση που κυμαίνεται από 115 έως 190 ίππους, με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή τετρακίνηση 4Drive,  με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο DSG. Η γκάμα επιλογών τεχνολογίας εκτείνεται από προβολείς Full LED και από ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποστήριξης, όπως το καινοτόμο Traffic Jam Assist και το νέο Emergency Assist, μέχρι ένα πακέτο συστημάτων ψυχαγωγίας τελευταίας γενιάς με οθόνες αφής 8 ιντσών και συνδεσιμότητα Full Link. Τρία επίπεδα εξοπλισμού είναι διαθέσιμα, με χρώματα και υλικά υψηλής ποιότητας για κάθε γούστο.

Design

> Σύμφωνα με τη παράδοση της Seat, το Ateca πήρε το όνομα του μέσα από την ισπανική γεωγραφία. Το χωριό Ateca βρίσκεται στα δυτικά της Σαραγόσα, στη καρδιά της Ιβηρικής Χερσονήσου.

> Η σχεδιαστική άποψη της εταιρείας συνδυάζει στο νέο μοντέλο, τον δυναμισμό και την λειτουργικότητα, ενώ πολλά στοιχεία, όπως η τραπεζοειδής μάσκα, το παράλληλο με το έδαφος πλευρικό νεύρο και τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα, αποτελούν σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας, όπως και στο Leon. Ωστόσο, για το Ateca η κάθε λεπτομέρεια έχει εξελιχθεί ένα βήμα παραπέρα.

> Στο εσωτερικό, οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για 5 ενήλικες, ενώ το Ateca προσφέρει τη καλύτερη χρήση χώρου στη κατηγορία του, με μέγιστο διαθέσιμο εσωτερικό μήκος και χώρο αποσκευών 510 λίτρα στη δικίνητη έκδοση ή 485 λίτρα στην έκδοση 4Drive. Το διπλό πάτωμα φόρτωσης βάζει τα πράγματα σε τάξη, ενώ τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα προσφέρουν επιπλέον χώρο αποσκευών.

Κινείται / Στρίβει

> Το Ateca της δοκιμής μας κινούσε ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 115 ίππων

> Η εργοστασιακή μικτή τιμή κατανάλωσης ορίζεται στα 4,3 λίτρα/100χλμ, με αποτύπωμα ρύπων CO2 στα 113γρμ/χλμ.

> Η καλορυθμισμένη ανάρτηση προσφέρει άνετο ταξίδι στους αυτοκινητοδρόμους και ευχάριστη εμπειρία σε ανώμαλα εδάφη, ενώ «αντιδρά» πολύ γρήγορα σε όλες τις οδηγικές συνθήκες για να προσδώσει πλεονεκτήματα στην ενεργητική ασφάλεια και στο χειρισμό σε κάθε διαδρομή.

Κοστίζει 

> Η τιμή του Seat Ateca 1.6 TDI 115HP Reference Ecomotive αρχίζει από τα 23.850 ευρώ.

Info

> Πληροφορίες για το Seat Ateca1.6 TDI στο: seat.gr/carworlds/suv-ateca/overview.html


FAST LANE

Nissan

Χάρη σε μια προηγμένη τεχνική που αποκαλείται Foam Wash, η Nissan στην Ινδία  κατάφερε να εξοικονομήσει 6,1 εκατομμύρια λίτρα νερού από το πλύσιμο των αυτοκινήτων της, στο δίκτυο εξυπηρέτησης των πελατών της σε όλη την χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια.   Με τον τρόπο αυτό, η Nissan υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στο όραμα της βιώσιμης  κινητικότητας, στους πελάτες της και στην κοινωνία.

Το πλύσιμο των αυτοκινήτων στο δίκτυο εξυπηρέτησης της Nissan, αποτελεί μια σημαντική παράμετρο που αφορά τόσο την εξυπηρέτηση μετά την πώληση ενός νέου οχήματος, όσο και αυτοκίνητα για την εξυπηρέτηση υφιστάμενων πελατών (στο service) και απαιτεί μια μεγάλη ποσότητα νερού.  Αξίζει να σημειωθεί πως ένα παραδοσιακό πλύσιμο αυτοκινήτου απαιτεί περίπου 160 λίτρα νερού. Με την  τεχνική Foam Wash, που εφαρμόστηκε από το 2014, η Nissan  χρησιμοποιεί μόνο 90 λίτρα νερού ανά αυτοκίνητο, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση κατά 45%. Η ποσότητα νερού που εξοικονομεί η Nissan, ισοδυναμεί με την κατανάλωση νερού περίπου 25.000 νοικοκυριών στην Ινδία για μία ημέρα.

Volvo

Η Volvo παρουσίασε το νέο XC60, με στόχο να ξεπεράσει την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη γενιά του SUV, ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% των συνολικών πωλήσεων της Volvo σε όλο τον κόσμο. Το νέο Volvo XC60, είναι ίσως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ. Ενσωματώνει τρεις νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας στο βασικό του εξοπλισμό. Κοινό τους χαρακτηριστικό, η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Τα τρία νέα συστήματα ασφάλειας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι και δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό για ακόμα καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει πιθανές επικείμενες συγκρούσεις. Το νέο XC60 διατίθεται σε βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, αποκλειστικά με τους γνωστούς, δίλιτρους τετρακύλινδρους κινητήρες Drive-E, που διακρίνονται για τις κορυφαίες επιδόσεις και την πολύ χαμηλή κατανάλωση, με ισχύ που ξεκινά από τους 190 και φτάνει τους 407 ίππους, στην Τ8 Twin Engine υβριδική έκδοση!  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ