Αυτοκινηση

Παγκόσμιο σαλόνι σπάνιων αυτοκινήτων

Για πρώτη φορά, τα αυτοκίνητα θα τοποθετηθούν στο πολιτιστικό πλαίσιο του σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής και της τέχνης.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373149-770685.jpg

Mια από τις κορυφαίες εταιρίες live marketing στον κόσμο με έδρα την Ελβετία, η MCH Group, εγκαινιάζει μια νέα παγκόσμια έκθεση: το Grand Basel, το πρώτο σαλόνι παγκοσμίως για τα σημαντικότερα και πολύτιμα αυτοκίνητα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Για πρώτη φορά, τα αυτοκίνητα θα τοποθετηθούν και θα παρουσιαστούν στο πολιτιστικό πλαίσιο του σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής και της τέχνης. Με την πρεμιέρα της, να έχει ορισθεί στη Βασιλεία τον Σεπτέμβριο του 2018, προγραμματίστηκαν ήδη και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις για το Μαϊάμι και το Χονγκ Κονγκ. Η Grand Basel απευθύνεται σε διεθνείς γνώστες, εμπειρογνώμονες και συλλέκτες με τα υψηλότερα πρότυπα, καθώς και σε γενικό κοινό που ενδιαφέρεται για αισθητική αυτοκινήτων, τεχνολογική πολυπλοκότητα, τέχνες και πολιτισμό.

Η σχετική παρουσίαση της ιδέας αλλά και του, προς δημιουργία, θεσμού έγινε ενώπιον μέσων ενημέρωσης, όπου παρευρέθηκαν διεθνούς φήμης εκπρόσωποι του κόσμου των αυτοκινήτων και διασαφήνισαν την ιδέα της Grand Basel. Σαν ένα πρώτο δείγμα, φανερώθηκαν στο κοινό σχέδια δημιουργημάτων που δεν είχε δει ποτέ το κοινό!

Οι τιμώμενοι

Ο Giorgetto Giugiaro, ο «σχεδιαστής αυτοκινήτων του αιώνα», έφερε το θρυλικό του Chevrolet Corvair Testudo του 1963.

Ο Andrea Zagato ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα αφιέρωμα στη θρυλική μάρκα IsoRivolta: Το concept Zagato IsoRivolta Vision Gran Turismo, που παρουσιάζεται ως οόχημα στη σειρά video games της Sony Playstation Gran Turismo Sport, θα αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2017 και έχει ως στόχο να είναι ένα από τα κορυφαία του Grand Basel 2018.

Ο σχεδιαστής Rem D. Koolhaas έδειξε ένα νέο αυτοκίνητο, το Lo Res για το εμπορικό σήμα της μόδας United Nude, για το οποίο δανείσθηκε τον πολυγωνικό σχεδιασμό του Lamborghini Countach, δημιουργώντας ένα πιο μινιμαλιστικό σφηνοειδές σχήμα. Αυτό το αριστούργημα παρουσιάστηκε επίσης για πρώτη φορά στην πρεμιέρα του Grand Basel.

Καθώς η Voisin ήταν η αγαπημένη μάρκα του LeCorbusier, του οποίου ο μέντορας Gabriel Voisin έδωσε την έμπνευση για τις ριζοσπαστικές ιδέες του Ελβετού αρχιτέκτονα για μια αυτοκινητοκεντρική αστική ανάπλαση του Παρισιού, το 1935. Το μοντέλο Avions Voisin C25 Aérodyne αποτελεί μια τέλεια εκδήλωση του πλήθους των συσχετισμών μεταξύ αρχιτεκτονικής, αυτοκινήτου και αστικής ανάπτυξης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ