Αυτοκινηση

Opel Grandland X

Αποστολή στη Γερμανία

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374747-773504.jpg

Τι είναι

> Ένα συμπαγές SUV, με μοντέρνες αναλογίες και άφθονους χώρους, σύγχρονα συστήματα υποστήριξης για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση, και υψηλό επίπεδο άνεσης

Design/Tech

> To Grandland X έχει δυναμικές γραμμές, με off-road εμφάνιση και υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, πολύ καλή σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες, άφθονους χώρους και άνεση για μέχρι πέντε άτομα.

> Με χώρο αποσκευών από 514–1.652 λίτρα, κατάλληλο ακόμα και για τη μεταφορά σπορ εξοπλισμού, το νέο SUV της Opel, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, επιτρέπει την πρόσβαση στο χώρο αποσκευών πολύ εύκολα και άνετα με την πίσω πόρτα να ανοίγει και κλείνει με απλή κίνηση του ποδιού.

> Όπως σε όλα τα μοντέλα Opel, οδηγοί και επιβάτες του Grandland X απολαμβάνουν συνδεσιμότητα με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay καθώς και το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Τα Smartphone φορτίζονται ακόμα και ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης.

Κινείται / Στρίβει

> Ο αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 130 ίππους και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 σ.α.λ., ενώ ο 1.6 diesel με 120 ίππους αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 σ.α.λ.

> Μέσα στο 2018, η Opel θα επεκτείνει τη γκάμα κινητήρων του Grandland X με έναν κινητήρα diesel 180 ίππων και επιπλέον με ένα νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

> Το Grandland X προσφέρει ασφαλή οδηγική απόλαυση σε όλες τις επιφάνειες. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει σημαντική πρόσφυση σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει ικανότατη πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Κοστίζει

> Η τιμή των Opel Grandland X αρχίζει από 24.500 ευρώ για το βενζινοκίνητο 1.2lt Turbo, 130 ίππων και από 26.300 ευρώ για το πετρελαιοκίνητο 1.6lt CDTI, 120 ίππων.

Tips

> Μπορεί να μην βγάζουμε άκρη με τα σαρδάμ του βίντεο, αλλά αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι δεν υπάρχει τετρακίνητη έκδοση, παρά μόνον προσθιοκίνητη…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ