Αυτοκινηση

Opel Corsa 1.3 DTE Easytronic 5

 Το μικρό μοντέλο αστικής και περιαστικής χρήσης της Opel

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338449-703954.jpg

Τι είναι

> Το μικρό μοντέλο αστικής και περιαστικής χρήσης της Opel. Αισίως έχει φθάσει στην πέμπτη γενιά και κατατάσσεται στην παγκόσμια αγορά σαν ένα από τα πλεόν ευπώλητα μοντέλα της. Σχεδιαστικά προσανατολίζεται περισσότερο στο νεανικό κοινό, ενώ οι τεχνολογία τους και οι προσφερόμενοι χώροι (η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης είναι 285 λίτρα) μπορεί εύκολα να το κατατάξουν και ως πρώτο αυτοκίνητο μίας οικογένειας. Το νέο πλαίσιο στο οποίο είναι βασισμένο το Opel Corsa (http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/corsa-5-porto/index.html βελτιστοποιεί το σύστημα διεύθυνσης, ενώ το σύστημα Opel Eye, ένα από τα ασφαλέστερα και πλέον εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης για αυτοκίνητα. Χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο Common rail, υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα των 1.248 κ.εκ. DTE ecoFlex S/S απόδοσης 95 ίππων, του οποίου οι εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης ορίζονται σε μικτό κύκλο στα 3,2 λίτρα/100 χλμ και οι εκμπομπές ρύπων CO2 στα 91 γρμ/χλμ. Συνδυάζεται δε με το, αυτοματοποιημένο κιβώτιο Easytronic 3.0 5-σχέσεων, το οποίο προσφέρει ομαλή λειτουργία, αυξημένη αποδοτικότητα στην κατανάλωση καυσίμου και ξεκούραστη οδήγηση ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις. Παράλληλα, πολύ καλή είναι και η λειτουργία του συστήματος start/stop.

Η τιμή για την βασική έκδοση Enjoy 5D 1.3 DTE S/S 95hp, Easytronic 5-ταχ. αρχίζει από τις 16.450 ευρώ.

FAST LANE

Formula 1: Τέλος της «Ecclestone» εποχής

Ένας κύκλος 40 ετών έκλεισε στα μέσα Ιανουαρίου για τον κόσμο της Formula 1. Ο Bernie Ecclestone, ο άνθρωπος που σημάδεψε και καθόρισε την πορεία της Formula 1 αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο 86-χρονος βρετανός supremo της F1 αποχώρησε μη αποδεχόμενος την θέση του επίτιμου προέδρου της F1, γιατί γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ότι θα ήταν εικονική… Νέα ιδιοκτήτρια της F1 είναι πλέον η Liberty Media, η οποία εξαγόρασε τα δικαιώματα με ποσό 8 δισ. Δολαρίων και αντικατέστησε τον Ecclestone με τον Chase Carey. Ο Carey, εκτός από CEO, αναλαμβάνει και την θέση του Προέδρου της F1, με τον Sean Bratches, πρώην στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου ESPN να αναλαμβάνει το εμπορικό κομμάτι της F1, συμπεριλαμβανομένου των χορηγιών, του τμήματος μάρκετινγκ αλλά και των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης, ενώ ο γνωστός μας Ross Brawn, ανέλαβε τον ρόλο του managing director, αρμόδιο για τις σχέσεις με τις ομάδες από την αθλητική και την τεχνική πλευρά.

Skoda: Στην Γενεύη το νέο Kodiaq Scout

Η Škoda συνεχίζει την εκστρατεία της στην κατηγορία των SUV. Με το νέο Kodiaq Scout, η μάρκα θα παρουσιάσει μια παραλλαγή του μοντέλου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη (7 έως 19 Μαρτίου 2017) που επιδεικνύει τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, τόσο με την εμφάνιση όσο και με την τεχνολογία τους. Η στιβαρή και ανθεκτική του εμφάνιση τονίζεται από ασημί σχεδιαστικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της διακεκριμένης προστασίας του κάτω μέρους του αμαξώματος μπροστά και πίσω. Οι ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Scout συμβάλλουν επίσης στην πολύ δυναμική του εμφάνιση. Το μοντέλο διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες, με στάνταρ τετρακίνηση σε όλες τις εκδόσεις. Εκτός της προστασίας του κάτω μέρους του αμαξώματος, το Scout είναι αναγνωρίσιμο εξωτερικά από το φιμέ πίσω παρμπρίζ και τα πίσω πλαϊνά παράθυρα, τα οποία προστατεύουν από το έντονο φως.

Ford: Το GT, ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην Ιστορία της

Αποδίδοντας υψηλότερη ισχύ από οποιοδήποτε κινητήρα παραγωγής EcoBoost μέχρι σήμερα, το νέο Ford GT σημείωσε τελική ταχύτητα 347 km/h – που σημαίνει ότι είναι το ταχύτερο Ford παραγωγής μέχρι σήμερα. Η τιμή αυτή επετεύχθη χάρη στην υποστήριξη ενεργών συστημάτων δυναμικού ελέγχου, στα ενεργά συστήματα δυναμικού ελέγχου που παρέχουν βέλτιστη αεροδυναμική πίεση, αντίσταση και ισορροπία σε όλες τις ταχύτητες για κορυφαίες επιδόσεις ανεξάρτητα από τις ικανότητες του οδηγού και φυσικά στην εξαιρετική αναλογία ισχύος / βάρους σε συνδυασμό με το πιο προηγμένο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης στην κατηγορία. Πέρα από την υψηλή του τελική ταχύτητα, το νέο υπεραυτοκίνητο της Ford είναι σχεδιασμένο για «τρελές» επιδόσεις στην πίστα που τιμούν την αγωνιστική κληρονομιά του. Στη δοκιμή εξέλιξης του 2016, με όλα τα ανταγωνιστικά μοντέλα προετοιμασμένα για σε ίδιες συνθήκες και με τον ίδιο οδηγό στο τιμόνι, το Ford GT ήταν ταχύτερο από τις McLaren 675LT και Ferrari 458 Speciale στο Calabogie Motorsports Park στον Καναδά: Ford GT: 2:09.8, McLaren 675LT: 2:10.8, Ferrari 458 Speciale: 2:12.9

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ