Αυτοκινηση

Nissan Juke: Compact Crossover με καινοτόμες τεχνολογίες και ιδιαίτερο στιλ

Έρχεται για να εδραιώσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη κατηγορία 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 611
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351375-728963.jpg

Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία των compact crossovers, το ανανεωμένο Juke, έρχεται για να εδραιώσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη κατηγορία 

Επενδύοντας στην ενεργοποίηση των αισθητηρίων μας, η Nissan δημιούργησε το Juke αποσκοπώντας στο να δώσει μία κατασκευή που να απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν ένα αυτοκίνητο-σύνολο, με ποιότητα, ξεχωριστό στιλ και βέβαια τεχνολογίες.

Χάρη στην εντυπωσιακή σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία, το Juke έχει καταστεί με διαφορά ο ηγέτης στην κατηγορία των compact crossovers. Τώρα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρακτικής της Nissan για συνεχή ανάπτυξη των μοντέλων της, έφθασε το επόμενο κεφάλαιο για το Juke. Συνδυάζοντας το ξεχωριστό αλλά και ιδιαίτερο στιλ, τη  δυναμική οδηγική συμπεριφορά και το εκλεπτυσμένο εσωτερικό με τον ανάλογο εξοπλισμό, το Juke κατάφερε να ξεπεράσει εδώ και αρκετό καιρό το εκπληκτικό νούμερο των 500.000 πωλήσεων από το λανσάρισμά του, επισκιάζοντας εύκολα τους ανταγωνιστές του, καθιερωμένο ως το μοντέλο που στην ουσία δημιούργησε την κατηγορία των compact crossovers.

Οι αλλαγές είναι εκτεταμένες και περιλαμβάνουν νέα σχεδίαση στο μπροστινό και πίσω μέρος του, με μεγαλύτερη έμφαση τόσο στην premium φινέτσα όσο και στο σπορ χαρακτήρα. Επιπλέον, ο νέος μικρότερου κυβισμού 1.2 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης DIG-T 115 ίππων, προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση, οικονομία καυσίμου αλλά και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. 

Αξιοσημείωτο το ότι ειδικά για εκείνους που ζητούν ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις στον κινητήρα των 1.2 λίτρων, η Νissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. προσφέρει ως προαιρετική επιλογή και ένα ολοκληρωμένο πακέτο αναβάθμισης ισχύος για το συγκεκριμένο μοτέρ που πλέον αποδίδει 135 ίππους!

Την γκάμα των επιλογών στο Juke συμπληρώνουν ο ανανεωμένος 1.6 λίτρων ισχύος 117 ίππων, ο turbo κινητήρας DIG-T των 190 ίππων και φυσικά ο καταξιωμένος στην παγκόσμια αγορά diesel 1.5 dCi 110 ίππων.

Με το χώρο των αποσκευών να έχει αυξηθεί κατά 40% (έως και 354 λίτρα) στις προσθιοκίνητες εκδόσεις, το Juke μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα μια μεγάλη και μια μέσου μεγέθους βαλίτσα, ενώ ο βαθύς και φαρδύς χώρος των αποσκευών μπορεί άνετα να φιλοξενήσει και ένα μεγάλο παιδικό καρότσι. Παράλληλα, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τώρα στη διάθεσή τους ένα  πρόγραμμα εξατομίκευσης που ονομάζεται «Nissan Design Studio» και που προσφέρει μια σειρά από νέα χρώματα, αλλά και εσωτερικά και εξωτερικά αξεσουάρ, καθώς και μια νέα ανοιγόμενη,  πανοραμική γυάλινη οροφή.

Το Juke, όπως συμβαίνει άλλωστε και με την υπόλοιπη οικογένεια των crossovers της Nissan, διαθέτει την τελευταία γενιά του NissanConnect, που προσφέρει τώρα συνδεσιμότητα με smartphones, πρόσβαση σε μια ποικιλία από εφαρμογές που εκτείνονται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέχρι την ψυχαγωγία, μέσω μιας μεγάλης 5,8 ιντσών έγχρωμης οθόνης αφής. Επιπλέον, το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης τελευταίας γενιάς ενσωματώνει Google Online Search, ενώ η προσθήκη του συστήματος Safety Shield, σε συνεργασία με τις κάμερες θέασης του Around View Monitor, τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και το λογισμικό που διαθέτει, παρέχει μια ολοκληρωμένη σουίτα χαρακτηριστικών ασφαλείας. 

Τέλος, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το Juke προσφέρεται και με την επιλογή τετρακίνησης της Nissan που ακούει στο όνομα ALL-MODE 4x4i. Η συγκεκριμένη επιλογή διατίθεται με την έκδοση DIG-T 190 XTRONIC, με το φημισμένο σύστημα κατανομής της ροπής της Nissan (TVS) για την πρόληψη τυχόν υποστροφής, όπως και για τη βέλτιστη παροχή πρόσφυσης.

Έκδοση NISMO RS 

Με όπλο την πλούσια εμπειρία της Nismo στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η έκδοση Nismo RS του Juke κινείται από τον προηγμένο 1,6 λίτρων turbo κινητήρα βενζίνης που, μετά τις ειδικές επεμβάσεις, αποδίδει την εκπληκτική ιπποδύναμη των 218 ίππων. Επιπλέον, η ροπή στις δικίνητες εκδόσεις με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στους εμπρός τροχούς, έχει αυξηθεί στο εντυπωσιακό μέγεθος των 280Nm.  

Τιμές 

Το μοντέλο Juke με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 DiG-T διατίθεται με τιμή που αρχίζει από τις €17.950, ενώ στην έκδοση diesel 1.5 DCI Energy ξεκινά από τις €18.750.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ