Αυτοκινηση

Νέο Jeep Compass

Το compact SUV της Jeep που συνδυάζει φιλική προς το χρήστη τεχνολογία, πληθώρα δυναμικών συστημάτων ασφαλείας και καινοτόμο design

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375832-775675.jpg

Γνωριμία

Είναι το compact SUV της Jeep που συνδυάζει φιλική προς το χρήστη τεχνολογία, πληθώρα δυναμικών συστημάτων ασφαλείας και καινοτόμο design με την θρυλική εκτός δρόμου ικανότητα των Jeep.

Ταυτότητα

> Το νέο μοντέλο, αντιπροσωπεύει μία προσθήκη-κλειδί στην γκάμα της Jeep και επιτρέπει στη μάρκα να ενδυναμώσει τη θέση της στην κατηγορία των Compact SUV, μία κατηγορία που είναι ιδιαίτερα σημαντική και αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% παγκοσμίως μέχρι το 2020, φτάνοντας τις 7.5 εκατομμύρια μονάδες. Για την Ευρωπαϊκή αγορά, η κατηγορία των Compact SUV, που σήμερα αριθμεί 1.6 εκατ. μονάδες, αναμένεται να φτάσει τις 2 εκατ. μονάδες μέχρι το 2020.

Interior

> Το εσωτερικό του Compass, προσφέρει υψηλής ποιότητας υλικά και τεχνολογικές λύσεις. Στην κεντρική κονσόλα, ο τραπεζοειδής κεντρικός πίνακας, παραπέμπει στον ιστορικό σχεδιασμό της Jeep, έχει πολυτελή αίσθηση και φιλοξενεί τις οθόνες 5.0, 7.0 και 8.4 ιντσών του συστήματος UConnect, που αναβαθμίζουν την εμπειρία και την άνεση οδηγού και επιβατών στην επικοινωνία, τη διασκέδαση και τη δορυφορική πλοήγηση.

> Η αρχιτεκτονική «small wide» της FCA, περιλαμβάνει πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση που σε συνδυασμό με το αποκλειστικό για την κατηγορία, Σύστημα Επιλεκτικής Απόσβεσης (Frequency Selective Damping FSD) και το ακριβές τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, προσφέρουν στον οδηγό του, «απόλυτο» έλεγχο στο δρόμο.

Κινητήρες

> Tο νέο Jeep Compass θα πωλείται με δύο πετρελαιοκινητήρες και ένα βενζινοκινητήρα προκειμένου να προσφέρει 8 διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρων και μετάδοσης σε 4 εκδόσεις: Sport, Longitude, Limited και την Trailhawk που αποτελεί την ικανότερη πρόταση εκτός δρόμου.

Η τετρακίνηση

> Το νέο Jeep Compass έχει κορυφαίες επιδόσεις στις εκτός δρόμου διαδρομές στην κατηγορία του, μέσω δύο εξελιγμένων συστημάτων συνεχούς (Full Time 4X4) τετρακίνησης: το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), κάθε ένα από τα οποία μπορεί να στείλει το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που το χρειάζεται. Tο Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low περιλαμβάνουν και το σύστημα Jeep Selec-Terrain το οποίο προσφέρει 5 επιλογές κίνησης (Auto, Snow, Sand, Mud και Rock για τις εκδόσεις Trailhawk) για βέλτιστη απόδοση εκτός και εντός δρόμου σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα απεμπλοκής του πίσω άξονα και του 4Χ4 προκειμένου να προσφέρει στα τετρακίνητα μοντέλα μέγιστη οικονομία καυσίμου αλλά και ακαριαία εμπλοκή του 4Χ4 όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Όλα τα μοντέλα Compass με τετρακίνηση εξοπλίζονται επίσης με λειτουργία «Lock» που κλειδώνει μόνιμα τη μετάδοση και μπορεί να επιλεγεί από τον περιστροφικό διακόπτη του Selec-Terrain για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες off road κίνησης.

Info

> Πληροφορίες για το Jeep Compass στο www.jeep.gr/model/compass-overview

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ