Αυτοκινηση

Mercedes-Benz GLA Premium compact crossover!

Ένα συμπαγές  crossover, βασισμένο στην πολυχρηστική πλατφόρμα της A-Class, η νέα GLA συνδυάζει τις σχεδιαστικές ρίζες ενός coupé με την καθημερινή χρηστικότητα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 591
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330770-684734.jpg

Eίναι απλά ένα «οπτικά ανεπτυγμένο» crossover; Και βέβαια όχι. Πρόκειται όντως για μία ευχάριστη έκπληξη η συμβίωση με το πρώτο μικρό crossover της Mercedes! Το οποίο μπορεί αρχικά να μας δίνει απλά την εντύπωση μιας «υπερυψωμένης» και πιο «άγριας» στην εμφάνιση A-Class, αλλά είναι πολύ περισσότερα! Πραγματικά πολύ περισσότερα! Γιατί μπορεί να ξεχωρίζουμε αμέσως τα χαρακτηριστικά της «περιπέτειας», ράγες οροφής, πλαστικά στις στεφάνες των θόλων, άλλο μαρσπιέ, άλλος προφυλακτήρας, όμως όλα αυτά δεν πρέπει να μη μας επιτρέψουν να δούμε την εντυπωσιακή αεροδυναμική, με το συντελεστή οπισθέλκουσας να μειώνεται στο cd:0,29, που παρεμπιπτόντως είναι ο καλύτερος στην κατηγορία.

Φυσικά, ενδιαφέρον και σημαντικό είναι να αναφέρουμε κάπου εδώ ότι η προαιρετική επιλογή της νέας, μόνιμα τετρακίνητης έκδοσης 4MATIC, με συνεχώς μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής, τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο SUV. Επίσης, στις τετρακίνητες εκδόσεις (4MATIC) ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων έχει ενισχυθεί ώστε να διασφαλιστεί η άνεση και η αξιοπιστία, ενώ πέραν της απλής ανάρτησης διατίθεται και με την ανάρτηση OffRoad  η οποία «ανασηκώνει» το δάπεδο κατά επιπλέον 30 χλστ. από το έδαφος.

Στο εσωτερικό, έχουμε ένα εντυπωσιακό ταμπλό, η ποιότητα είναι υπεράνω κριτικής βέβαια, με τη λεπτή οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, η οποία παραπέμπει σε αυτή των σύγχρονων tablet, να δεσπόζει στο κέντρο του. Οι χώροι για τους επιβάτες στο εσωτερικό της GLA είναι αρκετά καλοί, ακόμα και για υψηλόσωμα άτομα, ενώ το πορτμπαγκάζ προσφέρει 421 λίτρα ωφέλιμου όγκου, που μπορεί να φθάσει τα 1.235 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. 

Οι τιμές της GLA στην ελληνική αγορά αρχίζουν από τις €27.630 για τη βενζινοκίνητη έκδοση GLA 180 και από τις €34.100 για την πετρελαιοκίνητη έκδοση GLA 180 d.

Επιπλέον, η αγορά μιας GLA μπορεί να συνδυαστεί και με χρηματοδότηση «Welcome FREEDOM» για το μοντέλο GLA με κινητήρα 1.600 κ.εκ. βενζίνης και 1.500 κ.εκ. πετρελαίου, ως εξής:

Προκαταβολή: Από 35% 

Διάρκεια: 60 ισόποσες μηνιαίες δόσεις + 1 τελευταία μεγαλύτερη 

Για την τελευταία μεγαλύτερη δόση ο πελάτης έχει τις εξής δυνατότητες: 

1. Εξόφλησή της και απόκτηση της κυριότητας του οχήματος.

2. Αναχρηματοδότησή της (με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην τράπεζα κατά την περίοδο αυτή).

3. Ανταλλαγή του οχήματος με άλλο.

4. Επιστροφή του οχήματος (βάσει των όρων της σύμβασης).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ