Αυτοκινηση

Mercedes-Benz GLA 180d

Η ανανεωμένη έκδοση του premium crossover της Mercedes-Benz

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376862-777896.jpg

Τι είναι

> Η ανανεωμένη έκδοση του premium crossover της Mercedes-Benz

> Είναι ένα από τα ομορφότερα crossover που κυκλοφορούν στην αγορά

Ξεχωρίζει για

> Τα χαρακτηριστικά της «περιπέτειας», σε σχέση με την «απλή» A-Class, όπως ράγες οροφής, πλαστικά στις στεφάνες των θόλων, άλλο μαρσπιέ και άλλο προφυλακτήρα

> Την εντυπωσιακή αεροδυναμική, με το συντελεστή οπισθέλκουσας να έχει κατέβει στο cd:0,28, που είναι ο καλύτερος στην κατηγορία

> Το ότι η ποιότητα υλικών και κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής

> Το ότι ενώ οι αλλαγές είναι περιορισμένες, έχει ενισχυθεί ο off road χαρακτήρας του μοντέλου, χάρη στις αλλαγές στη μάσκα και στους προφυλακτήρες, ενώ εμπρός πίσω υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα.

Interior/Tech

> Oι αλλαγές ανανέωσης στο εσωτερικό είναι και σημαντικές και ενδιαφέρουσες, με τον νέο ψηφιακό πίνακα και την μεγάλη 8 ιντσών οθόνη, με κάμερα οπισθοπορείας και άνοιγμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ (διαθέσιμα 421-1235 λίτρα για αποσκευές) με κίνηση του ποδιού.

> Η κάμερα 360 μοιρών, που μεταδίδει στην οθόνη ενιαία ή σε επτά διαφορετικά πλαίσια, εικόνες γύρω και σε ψηφιακή απεικόνιση πάνω από το αυτοκίνητο, κλέβει την παράσταση, ενώ στις συνδέσεις προστέθηκε και η Android Auto διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την διαθέσιμη τεχνολογία του μοντέλου.

> Το σύστημα ασφαλείας Intelligent Drive, άνεση και ασφάλεια έχουν πλέον συγχωνευθεί και χάρη στη δικτύωση, τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης αναλύουν πολύπλοκες καταστάσεις και αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους στην κυκλοφορία καλύτερα, χρησιμοποιώντας αισθητήρες τοποθετημένους γύρω από το όχημα.

Κινείται

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο πετρελαιοκινητήρας των 1.500 κ.εκ. που αποδίδει 109 ίππους και 260 Nm ροπής στις 1.750-2.500 σ.α.λ., επιταχύνει 0-100 χλμ/ώρα σε 11,9’’, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 190 χλμ/ώρα και η μικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 4,3 λίτρα/100 χλμ

> Συνδυάζεται με αυτόματο7G-DCT κιβώτιο 7 σχέσεων με κλιμάκωση τέτοια, προσανατολισμένη στην οικονομία

Στον δρόμο

> Με εντυπωσιακή ομοιογένεια και μάλιστα χωρίς να αντιλαμβάνεσαι καθόλου τον crossover χαρακτήρα της κατασκευής. Η άνεση είναι πολύ καλή για τους επιβάτες, αφού πολύ δύσκολα θα περάσουν στην καμπίνα οι ανωμαλίες του χωμάτινου οδοστρώματος της επιλογής σας, ενώ δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για ταξίδια σε αυτοκινητόδρομους ή ασφαλτοστρωμένους γενικώς δρόμους. Η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία, και βοηθάει ιδιαίτερα σε αυτό το άμεσο σε πληροφορίες στον οδηγό τιμόνι και η καλή θέση οδήγησης. Η ηχομόνωση κάνει εξαιρετική δουλειά και σας αφήνει να απολαύσετε ένα ξεκούραστο ταξίδι.

Κοστίζει

Η τιμή της Mercedes-Benz GLA 180d αρχίζει από 34.100 ευρώ

Info > Πληροφορίες για την Mercedes-Benz GLA 180d στο www.mercedes-benz.gr


FAST LANE

Skoda: Σπάει το φράγμα των 20 εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Στο εργοστάσιο της Škoda Auto Kvasiny, το 20ό εκατομμυριοστό αυτοκίνητο της εταιρείας κύλισε από τη γραμμή παραγωγής. Το αυτοκίνητο ορόσημο είναι ένα Karoq το οποίο υπογραμμίζει την στρατηγική ανάπτυξης της Škoda, μία αξιοσημείωτη, πορεία από τότε που έγινε μέλος του ομίλου Volkswagen το 1991. Η Škoda Auto είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Ήδη από το 1905 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στο Mladá Boleslav με το Voiturette A το οποίο δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε από τους ιδρυτές της εταιρείας Laurin και Klement. Από τότε, η τσέχικη εταιρεία παρήγαγε 20 εκατομμύρια οχήματα στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο. Τότε, όπως και τώρα, η κινητικότητα βρίσκεται σε ιστορική καμπή. Στις αρχές του 20ού αιώνα έγινε εμφανής ο θρίαμβος του αυτοκινήτου έναντι άλλων μορφών ατομικής μεταφοράς και λίγο αργότερα ξεκίνησε η μαζική μετακίνηση. Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει επίσης ριζικές αλλαγές και προκλήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τα βασικά θέματα της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και της συνδεσιμότητας.

Nissan: «Επαναστατεί» και στα… ταξί!

Η Nissan αλλάζει τον «χάρτη» και στα ταξί, προσφέροντας μια αξιοσημείωτη εμπειρία σε οδηγούς και εκατομμύρια επιβάτες ανά την Υφήλιο, με πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και το περιβάλλον. Ήταν το 2013, όταν μια εταιρεία ταξί στην Ιαπωνία , πήρε την απόφαση να μετατρέψει το σύνολο του στόλου των συμβατικών αυτοκινήτων της σε Nissan Leaf. Από τότε ξεκίνησε και η παγκόσμια «ηλεκτρική επανάσταση» των ταξί! Έκτοτε, εταιρείες ταξί στην Ισπανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, το Μεξικό και την Πολωνία ενέταξαν τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, στους στόλους τους. Σήμερα, ταξί Nissan Leaf και e-NV200 συναντά κανείς σε πέντε ηπείρους, 26 χώρες και 113 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι μειωμένες εκπομπές ρύπων, η σημαντική εξοικονόμηση στα καύσιμα και η σημαντικά φθηνότερη συντήρηση των συγκεκριμένων μοντέλων, συν μια ήρεμη και άνετη διαδρομή τόσο για τους αυτοκινητιστές όσο και για τους επιβάτες, αποτελούν μερικά από τα οφέλη αυτής της κίνησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ