Αυτοκινηση

Mercedes-Benz A-Class

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της Mercedes-Benz δέχθηκε πινελιές ανανέωσης σε όλους τους τομείς, ενισχύοντας έτσι την εκλεκτή σχέση του με το ευρύ αγοραστικό κοινό 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 611
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351374-728960.jpg

H σχεδίαση της A-Class είναι νεανική και μοντέρνα και έχει ακόμη πιο συναισθηματική έλξη μετά την ανανέωση του μοντέλου: με πιο δυναμικούς μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες, τρεις διαφορετικές γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού, ένα προαιρετικό πακέτο design καθώς και ελκυστικά υλικά, χρώματα και νέες ζάντες αλουμινίου. 

Οι προαιρετικοί προβολείς LED υψηλής απόδοσης παράγουν υψηλότερη ένταση φωτός και από την πρώτη στιγμή φωτίζουν με ένα ευπρόσδεκτο μπλε φως, το οποίο ζωντανεύει τις πάνω οπτικές ίνες με μια μπλε λάμψη. Επιπλέον, τα πίσω φώτα LED δίνουν στο αυτοκίνητο μια εντυπωσιακή εμφάνιση και βελτιώνουν την ορατότητα.

Χάρη στις τρι-λειτουργικές οπτικές ίνες, οι μεμονωμένες λυχνίες LED δεν είναι πλέον ορατές, αλλά ενώνονται σε μια οπτική μονάδα η οποία ενσωματώνει τα φώτα ημέρας, το φλας και τα φώτα θέσης όλα σε ένα.

Το εσωτερικό υψηλής ποιότητας σχεδιάστηκε με αγάπη για τη λεπτομέρεια και ενισχύει περαιτέρω την αποκλειστικότητα και τη σπορ αίσθηση. Τα σχήματα, οι επιφάνειες και τα υλικά συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα υψηλής ποιότητας αρμονικό σύνολο, πληρώντας τα υψηλότερα πρότυπα, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αφή. 

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις καθισμάτων για καλύτερη εργονομική άνεση. Επίσης νέα διακοσμητικά στοιχεία υψηλής ποιότητας στολίζουν το χώρο του ταμπλό και τους διακόπτες.

Αποκλειστικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού όπως ο προαιρετικός περιβαλλοντικός φωτισμός σε δώδεκα διαφορετικά χρώματα, μια νέα γενιά τιμονιών τριών ακτίνων και η νέα σχεδίαση του πίνακα οργάνων με πολυλειτουργική οθόνη ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό εσωτερικό της A-Class. 

Εξωτερικά η A-Class φέρει ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, με τη χαρακτηριστική μάσκα τύπου πλέγματος «diamond» να είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Στην καμπίνα τοποθετήθηκαν νέα υλικά και χρώματα, επανασχεδιάστηκαν οι διακόπτες και ο πίνακας οργάνων, ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις υπάρχει ειδικός φωτισμός περιβάλλοντος και το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 8 ιντσών, που υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά των σύγχρονων smartphone. 

Σε επίπεδο κινητήρων έχουν γίνει βελτιώσεις προκειμένου να μειωθεί ακόμα περισσότερο η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων. Στη βάση της γκάμας που ενδιαφέρει άμεσα το ελληνικό κοινό δεσπόζει ο 1.5 diesel με τους 109 ίππους και τα 260 Nm ροπής και κατανάλωση μόλις 3,5 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων στα 89 γρ./χλμ., ενώ ο κινητήρας Α220d έγινε πιο ισχυρός, φθάνοντας τους 177 ίππους.

Αντίστοιχα, στους κινητήρες βενζίνης έχουμε τις Α160, Α180 και Α200 με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρου, απόδοσης 102, 122 και 156 ίππων, ενώ τον δίλιτρο turbo κινητήρα τον συναντάμε στις εκδόσεις Α220 4Matic, A250 και A250 Sport, με 184, 211 και 218 ίππους, αντίστοιχα. Επίσης, προστέθηκε και η έκδοση «Motorsport Edition» με καταβολές έμπνευσης από την ομάδα Formula 1 της Mercedes και φέρει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα που κοσμεί ορισμένα τμήματα του μονοθεσίου. 

Η απαράμιλλη AMG A45

H ισχυρή σχεδίαση AMG δίνει στο δυναμικό σχεδιαστικό ιδίωμα της A-Class ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό φως. Η εμπρός ποδιά AMG με σχεδίαση φτερού-Α τονίζει με εξαιρετικά σπορ τρόπο τις αναλογίες. Το εσωτερικό της Mercedes-AMG Α 45 4Matic προσφέρει την ιδανική ατμόσφαιρα για ασυμβίβαστους νέους πελάτες με πάθος για επιδόσεις. 

Κινείται από τον 2-λιτρο turbo κινητήρα των 381 ίππων και 475 Nm ροπής. Πρόκειται για το ισχυρότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας, το οποίο χάρη και στις αλλαγές που έχουν γίνει στο 7άρι αυτόματο κιβώτιο, επιταχύνει στα 0-100 σε 4,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 162 γρ./χλμ. Η A45 AMG μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο Dynamic Plus που περιλαμβάνει μηχανικό μπλοκέ εμπρός διαφορικό και την ανάρτηση AMG RIDE CONTROL με τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες (Comfort, Sport, Sport + και Individual).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ