Αυτοκινηση

Mercedes-Benz C-Class Coupé: Στο επίκεντρο της προσοχής

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 611
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351372-728956.jpg

Η εντυπωσιακή σπορ σιλουέτα της δημιουργείται κυρίως από το χαμηλό ύψος των παραθύρων και το εντελώς επανασχεδιασμένο πίσω μέρος – εμπνευσμένο για τη S-Class Coupé. Οι κολώνες C δημιουργούν δυνατούς «ώμους», ενώ τα οριζόντια πίσω φώτα LED υπογραμμίζουν το πλάτος του οχήματος. 

Όντως, δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ιδιότητες για να γίνει αντιληπτό ότι η Mercedes-Benz τόλμησε στον αισθητικό τομέα και δημιούργησε ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό σχήμα. 

Ταυτόχρονα, αυτή η καινοτόμος τεχνολογία φωτισμού αυξάνει την αξία αναγνώρισης της νέας C-Class Coupé. Τέσσερις οριζόντιες λωρίδες LED δημιουργούν ένα εντυπωσιακό, διακριτικό μοτίβο φωτός την ημέρα και τη νύχτα. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του επανασχεδιασμένου πίσω μέρους –ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα– εξελίσσεται ακόμη περισσότερο από το σύστημα εξάτμισης με τις δύο απολήξεις που είναι ενσωματωμένες στον πίσω προφυλακτήρα. 

Το εσωτερικό κορυφαίας ποιότητας εκτός από μοντέρνο, είναι και λειτουργικό.

Κουμπιά ελέγχου και διακοσμητικά στοιχεία σε ασημί χρώμιο παρέχουν μια ιδιαίτερα σπορ ατμόσφαιρα που πραγματικά αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας coupé των Mercedes υπογραμμίζεται από τα πάνελ στις πόρτες και την πίσω πλευρά, τα οποία ρέουν ομαλά το ένα μέσα στο άλλο. 

Είναι η αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας σημαντική για εσάς; Τότε μπορείτε να απολαύσετε την προαιρετική πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή με ένα διευρυμένο άνοιγμα που σας επιτρέπει να επεκτείνετε τη θέα σας και να δώσετε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μια πραγματικά υπαίθρια αίσθηση. Ένα άλλο στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού είναι ο ατμοσφαιρικός φωτισμός κάτω από τις διακοσμητικές λωρίδες, οι οποίες μεταφέρουν στο εσωτερικό του οχήματος το εξελιγμένο σύστημα φωτισμού LED από το εξωτερικό. 

Η κινητικότητα  έχει αλλάξει πολύ γρήγορα τη ζωή μας και πλέον ζούμε  ψηφιακά και μπορεί κάποιος να μας βρει ανά πάσα στιγμή. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και στο αυτοκίνητο. Το Mercedes me connect συνδέει τον οδηγό με το όχημά του και το όχημα με ολόκληρο τον κόσμο. Μια ολοκληρωμένη γκάμα από βολικές υπηρεσίες σάς υποστηρίζουν εν κινήσει και διασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια, μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και –όχι λιγότερο σημαντικό– μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. 

Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στην κορυφαία έκδοση πετρελαίου C2 20 d με τον κινητήρα των 2.2 λίτρων με απόδοση 170 ίππων. Στα εντυπωσιακά της αίσθησης στο δρόμο, πρώτο θα τοποθετούσαμε το σύστημα της αερανάρτησης που πραγματικά μεταφέρει σε οδηγό και επιβάτες ένα αίσθημα πλήρους άνεσης, η οποία επιβεβαιώνεται και από το πολύ καλό επίπεδο ηχομόνωσης. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με το κορυφαίο ποιοτικά πλούσιο εσωτερικό που περιλαμβάνει από ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή μέχρι αεριζόμενα καθίσματα, καθιστά το ταξίδι μια αξέχαστη εμπειρία! 

Στα επίσης θετικά της C-Class Coupé η αίσθηση του τιμονιού που μεταφέρει στον οδηγό άμεσα τις πληροφορίες. Η ανάρτηση επίσης ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις, στην Comfort για έμφαση στην άνεση, στη θέση Sport γίνεται κάπως πιο σφιχτή χωρίς να αφαιρείται σημαντικό τμήμα  άνεσης, ενώ στη ρύθμιση Sport+ αρχίζει η οδηγική απόλαυση.

Η καμπίνα, όπως προαναφέραμε, είναι πολυτελής και ο διαθέσιμος χώρος για τους εμπρός επιβάτες επαρκέστατος. Πίσω θα καθίσουν άνετα δύο επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών θα χωρέσει τις αποσκευές όλων των επιβατών.     

Με όραμα την οδήγηση χωρίς ατυχήματα, η Mercedes-Benz ξεκίνησε εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια με το Pre-Safe και συνέχισε με το Distronic Plus, που έχει εξελιχθεί σε μια νέα διάσταση στην οδήγηση. Αναφερόμαστε στο Mercedes-Benz Intelligent Drive, όπου η άνεση και η ασφάλεια έχουν πια αναμιχθεί. Επίσης, χάρη στη δικτύωση οι ειδικοί της Μ-Β για θέματα ασφάλειας το αποκαλούν αυτό «ανάμιξη αισθητήρων». Τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης αναλύουν περίπλοκες καταστάσεις και αναγνωρίζουν πιο αποτελεσματικά πιθανούς κινδύνους στην κίνηση, χρησιμοποιώντας βελτιωμένους αισθητήρες, τοποθετημένους περιμετρικά από το όχημα. 

Η τιμή της Mercedes-Benz C-Class Coupe C 220 d αρχίζει από τις €50.278, ενώ η βενζινοκίνητη έκδοση C 180 των 1.6 λίτρων με τους 156 ίππους ξεκινάει από τις €42.584.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ