Αυτοκινηση

«Καγκουριές» στην Κούβα…

Καταρίπτοντας το ρεκόρ άλματος με αυτοκίνητο στην Αβάνα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347607-721682.jpg

Ήταν να μην πέσουν τα σύνορα… (το ερμηνεύετε όπως θέλετε αυτό…) Γιατί πλέον ξεκίνησαν (με άδεια επ’ αμοιβή έστω) στην Κούβα οι «επισκέψεις των απέναντι» μιας και έχουν μπροστά τους ένα απέραντο παρθένο σκηνικό… Σε μία απομονωμένη για το ευρύ κοινό πρόσβαση διαφημιστικών δραστηριοτήτων, φαίνεται ότι οι αμερικανικές εταιρείες τρίβουν ήδη τα χέρια τους για την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Μεταξύ των πρώτων που πέρασαν το όποιο, εν πάση περιπτώσει εναπομένον, εμπάργκο, ήταν εταιρεία ισοτονικών ποτών η οποία διοργάνωσε ένα show στους σκονισμένους δρόμους της Αβάνας με οδηγό τον BJ Baldwin και το ημιφορτηγό του ένα θηριώδες Trophy Truck με κινητήρα 850 ίππων!...

Για τους λάτρεις των street-show έχει δημιουργηθεί ένα επτάλεπτο «μίνι έπος», το οποίο διαθέτει το μοναδικό στο είδος «άλμα» point-to-point που καταγράφηκε στην Κούβα όντας το μεγαλύτερο άλμα (58 μέτρα) σε οικιστική περιοχή και το μεγαλύτερο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

«Είναι άλλο πράγμα να διασχίζεις σε όλη της την έκταση μιας ερήμου σε αγώνα τύπου Baja και είναι ένα εντελώς άλλο το να κάνεις άλμα με ένα ‘θηρίο’ στους δρόμους της Αβάνας με 160 χλμ/ώρα που ήταν γεμάτοι από αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50. Τρελάναμε το μυαλό των κατοίκων, οι οποίοι δεν φαντάζονταν ποτέ ότι ένα φορτηγάκι μπορεί να πετάξει» είπε ο Baldwin.

Ενώ το Hollywood χρησιμοποιεί green box, γερανούς και τα αυτοκίνητα πάνω σε ράγες για να αναπαράγουν ακροβατικά, ο Baldwin αψήφησε  τους νόμους της βαρύτητας για να εκτελέσει άλματα που μέχρι σήμερα μπορούσαν να γίνουν μόνο από τις μοτοσικλέτες.

 

Απολαύστε λοιπόν τα καμώματα του Baldwin με την δική του προτροπή: Enough talk. Hit play here.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ