Αυτοκινηση

Fast Lane

Νέα από Peugeot, Audi, Yokohoma και Volvo

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377924-779929.jpg

Peugeot: Αγωνιστείτε εικονικά με τα Vision GranTurismo

Με αφορμή το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού GranTurismoSport για PlayStation4, η Peugeot ανακοίνωσε το L 750 RHYbridVisionGranTurismo και το L500 RHybridVisionGranTurismo, δύο μοντέλα έτοιμα  να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει οποιασδήποτε στον εικονικό κόσμο του PlayStation4.

Βασισμένα σε μονοκόκ πλαίσια που έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα,  και τα δύο μοντέλα σχεδιάστηκαν για να διεγείρουν τις αισθήσεις «μικρών και μεγάλων οδηγών» που ήθελαν πάντα να αγωνιστούν στις πίστες!

Το L750 R Hybrid συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης (580 ίππων) με έναν ηλεκτροκινητήρα, για να φθάσει σε σύνολο απόδοσης την τιμή των 750 ίππων. Το σύστημα πρόωσης και μετάδοσης βρίσκονται στον πίσω άξονα,  ενώ το σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων έχει αγωνιστικές προδιαγραφές.

Ανατρέξτε στο λογαριασμό Twitter της Peugeot (https://twitter.com/Peugeot) και «πιάστε» το τιμόνι του L500 R HybridVision ή του P L750 R HybridVision — διαμορφώστε τα στα δικά σας χρώματα — και προετοιμαστείτε για έναν 24ώρο αγώνα στο Twitter.

Audi: Νέο A7. Από τον φουτουρισμό στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης

Το νέο τετράθυρο κουπέ αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό το νέο design της Audi, πιστό στη σχεδιαστική φιλοσοφία που παρουσίασε η μάρκα με το πρωτότυπο Prologue. Το νέο A7 θέτει νέα standards στο σπορ κομμάτι της premium κατηγορίας, παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του GranTurismo, με δυναμικές γραμμές και σπορ οδηγική εμπειρία στη νέα πλήρως ψηφιακή εποχή.Ο εξωτερικός σχεδιασμός του A7 χαρακτηρίζεται από μεγάλες επιφάνειες, αιχμηρές γωνίες και διευρυμένες σπορ γραμμές, ενώ συνεχίζει συστηματικά τη στρατηγική ψηφιοποίησης που γνωρίσαμε στο A8. Η εσωτερική αρχιτεκτονική συνδυάζεται άψογα με το concept της Audi MMI TouchResponse, που αντικαθιστά το περιστροφικό κουμπί και τα συμβατικά πλήκτρα και χειριστήρια του προηγούμενου μοντέλου με δύο μεγάλες οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης.Όλοιοι κινητήρες στο νέο A7 διαθέτουν ένα ήπιο υβριδικό σύστημα (MildHybrid EV) στο βασικό εξοπλισμό, για μεγαλύτερη άνεση και ενεργειακή απόδοση. Παρά τις έντονες δυναμικές γραμμές, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα βάσης 535 λίτρων. Αυτό αυξάνεται στα 1.390 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Yokohama: έγινε 100 χρονών!

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στο Τόκιο,  η YokohamaRubberCompanyLtd. γιόρτασε φέτος την 100η επέτειό της από την ίδρυσή της στις 13 Οκτωβρίου του 1917, στη πόλη Yokohama της Ιαπωνίας.

Στην εκδήλωση που είχε παγκόσμιο χαρακτήρα έδωσε το παρών και η Διοίκηση της Θεοχαρακης Α.Ε., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των ελαστικών Yokohama στην Ελλάδα, από το 1957. Εκεί, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας ανά την υφήλιο, αλλά και να αναλύσουν τις μελλοντικές κινήσεις και στρατηγικές που θα διατηρήσουν την επιτυχία της εταιρείας.

Η εταιρείαπροσφέρει μια ευρεία γκάμα ελαστικών, που περιλαμβάνει από ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων, μέχρι και ελαστικά ειδικών προδιαγραφών αγωνιστικών και χωματουργικών οχημάτων, κ.ά.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τον εορτασμό των 100 χρόνων, η Yokohama δημιούργησε ένα micro-site στο http://specials.yokohama-online.com/100-years/ όπου γίνεται ιστορική αναδρομή της εταιρείας από την ίδρυσή της, μέχρι και σήμερα.

Volvo: Η Polestar αποκαλύπτει το πρώτο της αυτοκίνητο

Η Polestar, το brand υψηλών επιδόσεων του VolvoCarGroup, αποκαλύπτει σήμερα τη μελλοντική της υπόσταση ως ένα νέο ξεχωριστό brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Επιπλέον, η Polestar επιβεβαίωσε τα σχέδια για τα πρώτα τρία της μοντέλα, μία νέα μονάδα παραγωγής, φτιαγμένη ειδικά για αυτόν το σκοπό, καθώς και μία στρατηγική marketing που εστιάζει στον πελάτη, και θα θέσει νέα πρότυπα στον κλάδο όσον αφορά στα οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Ακόμη, η Polestar αποκάλυψε το πρώτο της αυτοκίνητο, το Polestar 1 των 600 ίππων, το οποίο προορίζεται να μπει στην παραγωγή στα μέσα του 2019. Από πλευράς τεχνολογίας και προϊόντος, η Polestar, σύμφωνα με τοποθέτησή της,  εκμεταλλεύεται τις οικονομίες κλίμακας και τις συνέργειές της με το VolvoCarGroup, που της δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζει, να εξελίσσει και να παράγει σε πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που χρειάζονται άλλοι νέοι κατασκευαστές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ