Αυτοκινηση

BMW i8

Το πρώτο σπορ αυτοκίνητο με τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων μικρού

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340483-708106.jpg

Τι είναι

> Το BMW i8 είναι ένα υβριδικό plug-in που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του πρωτοποριακού ηλεκτροκινητήρα με τις τεχνολογίες του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητο με τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων ενός μικρού αυτοκινήτου, που σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην έξυπνη κατασκευή χαμηλού βάρους με ανθρακονήματα και την αεροδυναμική σχεδίαση, χρησιμοποιεί την τεχνολογία BMW eDrive και ανακυκλώσιμα υλικά στο εσωτερικό. Όταν πατηθεί ο διακόπτης eDrive, είναι εφικτή η καθαρή ηλεκτροκίνηση του BMW i8, με την ισχύ να μεταδίδεται μόνο στον μπροστινό άξονα. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στον μπροστινό άξονα, ενώ ο τρικύλινδρος κινητήρας υψηλής απόδοσης στον πίσω. Και οι τέσσερις τροχοί μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα κίνηση από τους δύο κινητήρες, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ενώ η τετρακίνηση του BMW i8 δείχνει την πραγματική της δύναμη στις διαδρομές εκτός πόλης και σε ταχύτητες μέχρι 250 χλμ/ώρα!

Σχεδιασμένο με το «μέλλον σαν οδηγό»,  η αισθητική ακολουθεί έναν λειτουργικό σκοπό: καλύτερη αεροδυναμική για μέγιστη αποδοτικότητα. Το από ανθρακόνημα και άλλα ελαφρά μέταλλα αμάξωμα, φροντίζει για μερικά χαρακτηριστικά του: επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4’’,  κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο 2,1 λίτρα/100χλμ, εκπομπές CO2 49 γρ/χλμ και ηλεκτρική αυτονομία έως και 37 χλμ.

Η τιμή για το BMW i8 αρχίζει από τις 155.116 ευρώ.


FAST LANE

Volkswagen: To Touran στην κορυφή των πωλήσεων MPV

 To Touran στην κορυφή των πωλήσεων MPV

Το Volkswagen Touran ήταν το 2016 το πιο επιτυχημένο MPV της Ευρώπης. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα αγοράς της IHS Automotive, το Touran με περισσότερες από 112.000 νέες ταξινομήσεις το 2016,  είναι το νούμερο 1 MPV αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Η τελευταία γενιά του μοντέλου, με τα νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού καθώς και τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας,  πωλείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Χάρη δε στα πλήρως αναδιπλούμενα  καθίσματα,  το 7-θέσιο Touran κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία  οχήματα στα οποία μπορεί να μεταβληθεί ο εσωτερικός χώρος, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη χρήση του.

Shell: Τώρα τα καύσιμα σας πάνε και … σινεμά!

 Τώρα τα καύσιμα σας πάνε και … σινεμά!

Μία νέα έκπληξη περιμένει όσους καταναλωτές επιλέξουν τα πρατήρια Shell για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κουπόνια εισιτηρίων για την ταινία της επιλογής τους για τα ODEON ή τα STER Cinemas.

Αναλυτικότερα, κάθε φορά που κάποιος καταναλωτής ανεφοδιάζεται με τουλάχιστον 20 λίτρα καυσίμων Shell V-Power, Shell V-Power Racing & Shell V-Power Diesel μπορεί να προμηθευτεί δύο κουπόνια σινεμά για την ταινία της επιλογής του στους κινηματογράφους ODEON και STER με επιπλέον συνολική χρέωση μόλις €5.

Τα κουπόνια μπορούν να εξαργυρωθούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή (εκτός από επίσημες αργίες) σε όλους τους κινηματογράφους ODEON και STER. Εξαιρούνται οι 3D προβολές, η προσφορά ισχύει σε πρατήρια Shell που συμμετέχουν στην ενέργεια και θα διαρκέσει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση της κάρτας Shell Smart Club.

Renault : Το διαχρονικό της design

 Το διαχρονικό της design

Η διεθνής έκθεση Rétromobile στο Παρίσι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο του κλασσικού αυτοκινήτου και στη φετινή διοργάνωση (8-12 Φεβρουαρίου) η Renault με μια σειρά μοντέλων από το παρελθόν, αλλά και το εντυπωσιακό Trezor, το οποίο πρόσφατα απέσπασε τον τίτλο του πιο όμορφου πρωτοτύπου για το 2016, αποδεικνύει  ότι το επιτυχημένο Design διαχρονικά αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της μάρκας. Μάλιστα μια λεπτομέρεια, ένα μικρό αστέρι  κρυμμένο στη βάση του πίσω σήματος του Trezor, αποτελεί το σύνδεσμο με το παρελθόν. Το αστέρι ήταν το έμβλημα ενός προπολεμικού μοντέλου της Renault με το όνομα Reinsastella, ενώ αποτέλεσε την υπογραφή και στη σειρά πολυτελών μοντέλων Stella που βοήθησαν τη μάρκα να ενισχύσει περαιτέρω τη φήμη της.

SsangYong: Νέα τεχνολογία αφής

 Νέα τεχνολογία αφής

Η SsangYong παρουσιάζει το 1ο ηλεκτρικό παράθυρο αυτοκινήτου που ενεργοποιείται με την αφή, μια τεχνολογία έτοιμη να λανσαριστεί μέσα στο 2017.

H SsangYong, η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κορέας, διεξήγαγε μια ημερίδα καινοτομίας στο κέντρο της Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) στην πόλη Anseog της Κορέας, με σκοπό να ενθαρρύνει τις δημιουργικές ιδέες και την καινοτόμο έρευνα των εργαζομένων. Στην εκδήλωση αυτή τόσο οι ερευνητές όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολλές νέες τεχνολογικές ιδέες, αλλά και τεχνολογίες που είναι εφικτό να υλοποιηθούν. Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το λεγόμενο «παράθυρο με σύστημα αφής», μια νέα τεχνολογική εφαρμογή που δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να χειρίζονται τα παράθυρα του αυτοκινήτου απλά και μόνο αγγίζοντάς τα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ