Αυτοκινηση

Audi A3 Sportback 1.6 TDI

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360224-746286.jpg

Τι είναι

>Η ανανεωμένη έκδοση του A3, του μοντέλου που δημιούργησε την premiumcompact κατηγορία.

> Διατίθεται σε πλήρη γκάμα αμαξωμάτων, τρίθυρο, πεντάθυρο, cabrio και sedan και επιπλέον σε εκδόσεις «S».

Design

> Το διαχρονικό σχεδιαστικά µοντέλο διατίθεται µε ποικιλία δυνατοτήτων εξατοµίκευσης, αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσης, µε 4 νέα χρώµατα και 9 σχέδια ζαντών.

> Η έκδοση Sport, που οδηγήσαμε, διάθετε αρκετά στοιχεία χρωµίου, ράγες οροφής, ζάντες αλουµινίου 17 ιντσών, προφυλακτήρες εµπρός και πίσω σπορ σχεδίασης και χρωµιωµένη απόληξη εξάτµισης.

> Οι νέοι προβολείς Xenon Plus εμπρός, µε ενσωµατωµένα φώτα παντός καιρού, τα νέα φωτιστικά σώµατα πίσω και η τραπεζοειδής µάσκα συμπληρώνουν την εικόνα στιβαρότητας που θέλει να τονίσει η Audi.

> Την ευθύνη σχεδίασης του ανανεωμένου Audi A3, έχει ο  ελληνογερµανός, με ρίζες από την Θεσσαλονίκη, Gary Telaak!

Interior / Silicon Valley

> Πλούσιοι οι χώροι στην καμπίνα για εμπρός και πίσω επιβάτες, η εργονομία είναι ουσιαστική για τον οδηγό, ενώ κορυφαίος για την κατηγορία κρίνεται ο χώρος αποσκευών που φτάνει στα 365 λίτρα, και τα 1.100 λίτρα µε αναδιπλωµένα τα πίσω καθίσµατα.

> Το νέας γενιάς σύστηµα Info tainment MMI συνεργάζεται με έγχρωµη οθόνη 7 ιντσών µε νέο, προηγµένο περιβάλλον γραφικών και πάµπολλες φωνητικές εντολές

> Τονίζουμε επίσης την σημασία του Audi drive select µε προγράµµατα από efficiency µέχρι dynamic, που διαφοροποιούν την απόδοση του κινητήρα και την αίσθηση του τιµονιού, αλλά και βοηθούν στο να συνδεθείτε µε το Internet.

> Σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας, δεν απουσιάζει τίποτα σχεδόν, ενώ αναφέρουμε το Αctive lane assist και Audi presense front, µε predictive pedestrian protection, το σύστηµα traffic jam assist που συνεργάζεται µε το Audi adaptive cruise control

Κινείται/Στρίβει

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο 1.6 λίτρων πετρελαιοκινητήρας με turbo µεταβλητής γεωµετρίας και άµεσοψεκασµό στα 2.000 bar που αποδίδει 110 ίππους και συνεργάζονταν για την περίσταση µε ένα µηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με πολύ καλή κλιμάκωση αλλαγών.

> Η αηθαλής όσο και κορυφαία πλατφόρμα MQB μεταφράζει την παρουσία της στον οριακά τέλεια οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου ενώ υποστηρίζει πολύ καλά το απαιτητό κράτημα σε οποιονδήποτε τρόπο οδήγησης.

Κοστίζει 

>Η τιμή του Audi A3 Sportback1.6 TDI Sport αρχίζει από τα 27.400 ευρώ.

Info

> Πληροφορίες για το Audi A3 Sportback 1.6 TDI στο: audi.gr/gr/web/el/models/a3/a3-sportback.html

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ