Αυτοκινηση

Αdrenaline pen!...

Σκίτσα που ζωντανεύουν εικόνες ράλι από την απαρχή της ιστορίας τους μέχρι σήμερα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332514-689255.jpg

Ο Παριζιάνος Damien Charles (Automotive Illustrator & VIP Aircraft Designer) δανείστηκε σημαντικές στιγμές των αγώνων ράλι και μας τις μεταφέρει με έναν διαφορετικό καλλιτεχνικό τρόπο, ενώ τα κείμενα του Christian Schmaltz, (πρώην επικεφαλής της Renault Classic) μας εισάγουν σε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες ώστε το κάθε σκίτσο να ζωντανεύει εικόνες των ράλι από την απαρχή της ιστορίας τους μέχρι σήμερα.

Η έκδοση είναι σε μέγεθος Α4, με σκληρό εξώφυλλο και αποτελείται από 200 σελίδες, με περισσότερα από 100 πρωτότυπα σχέδια, ουσιαστικά ένα βιβλίο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία στα ράλι. Το κείμενο που συνοδεύει το κάθε σαλόνι αναφέρει κάποιες διευκρινίσεις ή λεπτομέρειες που συμπληρώνουν την εικόνα. Μία εικόνα που συνοδεύεται από το αντίστοιχο σκίτσο και που μεταφέρει στο κοινό την άμεση σχέση ανθρώπων και μηχανών στους αγώνες ραλί, που παραμένουν ακόμα ένα δημοφιλές άθλημα, που είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους και το οποίο διεξάγεται σε δρόμους που χρησιμοποιεί καθημερινά και το μη αστικό κοινό για τις μετακινήσεις του.

Οι γάλλοι κατασκευαστές και οι γάλλοι οδηγοί ήταν ανέκαθεν μεγάλο μέρος της ιστορίας των ράλι και του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της βιομηχανίας του αυτοκινήτου.

Το βιβλίο προλογίζεται από δύο Γάλλους αγωνιζόμενους και εμβληματικές μορφές των ράλι, τους Jean Ragnotti και Jean Vinatier.

Αν θέλετε να προσφέρετε ένα διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα χρηστικό εορταστικό δώρο σε κάποιον φίλο σας, ή να σας ξυπνήσει αγωνιστικές μνήμες, ή να απολαύσετε απλά την ικανότητα του καλλιτέχνη να μεταφέρει ιστορικές στιγμές των ράλι μέσα από την δική του πένα, ή απλά πιστεύετε ότι έχει θέση στην βιβλιοθήκη σας, τότε μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο «Rallyes automobiles» απευθυνόμενοι στην Itineraires Conseil, 34, rue de la Paix 85270 St Hilaire de Riez, τηλέφωνο + 33 (0) 6 12 71 87 80, ή στον διαδικτυακό ιστότοπο www.itinerairesauto.fr στην τιμή των 35 ευρώ (€ 29 + ταχυδρομικά έξοδα)


FAST LANE

Audi

To Audi Q2 μας δείχνει το design του μέλλοντος για την Audi και την πολυτελή κατηγορία. Ανάμεσα σε όσα το χαρακτηρίζουν, εντοπίζουμε την κομψή σχεδίαση σε 12 ιδιαίτερα χρώματα, την γραμμή οροφής «coupé» σχεδίασης με την κολόνα C να είναι διαθέσιμη σε 4 διαφορετικές αποχρώσεις, καθώς και  στο χρώμα του αμαξώματος, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ ανάλογα με την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού υπάρχουν σημαντικές και πλήρως εξατομικευμένες διαφοροποιήσεις προσφέροντας το στυλ και την άποψη που επιζητά κάθε οδηγός από το νέο Audi Q2, όπως: Διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού στο ταμπλό που προσφέρονται σε 6 διαφορετικές αποχρώσεις και σε 4 διαφορετικά ανάγλυφα, μοναδικά πακέτα φωτισμού δημιουργούν ένα μοναδικό lounge περιβάλλον, ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit - οθόνη LCD 12,3’’) με γραφικά υψηλής ανάλυσης, Head-up display με αναλυτικές πληροφορίες και ενδείξεις στο ύψος του βλέμματος του οδηγού για ασφαλέστερη οδήγηση, Audi smartphone interface με σύνδεση Apple & Android smartphones (μέσω USB), MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών, online ενημέρωση χαρτών (LTE) σε πραγματικό χρόνο και χειριστήριο αφής MMI touch κ.ά. 

Nissan

Και αυτόν τον χειμώνα, η Nissan φέρνει ενδιαφέρουσες προσφορές για όλους τους κατόχους μοντέλων της με το πρόγραμμα All Clear Service. Χειμωνιάτικες προσφορές λοιπόν από την Nissan After Sales, μιας όπως έχει χαρακτηρίσει τη νέα της προωθητική ενέργεια  «σβήνει τον ΦΠΑ»! Συγκεκριμένα η Nissan  σας προσφέρει: χάρισμα τον ΦΠΑ με 24% έκπτωση στα ανταλλακτικά, δωρεάν Έλεγχο 24 Σημείων και δωρεάν Οδική Βοήθεια για ένα έτος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2016, ενώ σχετικές πληροφορίες και λεπτομέρειες, παρέχονται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Nissan αλλά και εδώ

Ford

Η Ford αποκάλυψε την επόμενη γενιά του Ford Fiesta που συνοδεύεται από την πιο προηγμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, συνδεσιμότητας και επικοινωνίας που έχει υπάρξει ποτέ σε μικρό μοντέλο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη γκάμα εκδόσεων στη 40χρονη ιστορία του Fiesta. Παρουσιάστηκαν επίσης και οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις παραγωγής του Fiesta, μεταξύ των οποίων το Fiesta Titanium, το Fiesta ST-Line εμπνευσμένο από τη Ford Performance, το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover – το πρώτο στη νέα γκάμα μοντέλων Active που θα λανσαριστούν στην οικογένεια Ford τα επόμενα χρόνια. Το νέο Fiesta θα κινούν βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα σύνολα 1.0L EcoBoost 140 ίππων, 1.5L TDCi 120 ίππων, ενώ θα συνεργάζονται και με το νέο εξατάχυτο κιβώτιο. Θα μπεί δε στην παραγωγή το ερχόμενο καλοκαίρι και στην Ελληνική αγορά θα διατίθεται από το Φθινόπωρο του 2017.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ