Αυτοκινηση

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου

Fast Lane

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fast_lane_-_ford.jpg

Η Ford επιστρέφει στο WRC (Κεντρική φώτο)

Η Ford Motor Company θα προσφέρει αυξημένη οικονομική και τεχνική υποστήριξη στην M-Sport Ford World Rally Team από το 2018. Η νικήτρια των τίτλων Οδηγών και Κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2017 (WRC), υπό την καθοδήγηση του Malcolm Wilson OBE, θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Ford Performance για το Ford Fiesta WRC τη σεζόν του 2018. Η εκτεταμένη υποστήριξη της Ford ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσει η M-Sport, στην ομάδα της, τον κάτοχο του τίτλου των Οδηγών στο FIA WRC, Sébastien Ogier, ο οποίος ηγείται της ομάδας μαζί με το ανερχόμενο ταλέντο, Elfyn Evans.

Από το 2018, η M-Sport Ford World Rally Team υπό την καθοδήγηση του Malcolm Wilson OBE -από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού- με έδρα στο Dovenby Hall, Cockermouth, (Ηνωμένο Βασίλειο), θα επωφεληθεί από την πρόσθετη τεχνική υποστήριξη του παγκόσμιου οργανισμού Ford Performance στο αρχηγείο της Ford στο Dearborn, (ΗΠΑ), που τελεί υπό την ηγεσία του Mark Rushbrook, global director του Αγωνιστικού Τμήματος.

Volkswagen: Ρεκόρ παραγωγής για το 2017

Η Volkswagen έκλεισε το 2017 επιτυγχάνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ: κατασκεύασε σε ένα έτος περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα! Ο συνδυασμός της μεγαλύτερης έως σήμερα προϊοντικής γκάμας στην ιστορία της μάρκας με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς πελατών σε όλον τον κόσμο, ήταν οι βασικοί παράγοντες για τη επίτευξη αυτού του ρεκόρ.

Και το 2017 συνεχίστηκε η επιτυχία για τα διαχρονικά best-sellers της Volkswagen όπως είναι τα Golf, Passat και Polo. Η επίδοση αυτή συνδυάστηκε με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για το Tiguan ενώ δυναμικά μπήκαν στο στίβο των πωλήσεων και τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως είναι τα νέα Polo, Arteon και T-Roc.

Το Golf ιδιαίτερα, με σχεδόν ένα εκατομμύριο παραδόσεις σε πελάτες τους προηγούμενους 12 μήνες, εξακολουθεί να είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της μάρκας. Η Volkswagen κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τη συνολική παραγωγή στα 72 χρόνια ιστορίας της να ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
fast_lane_-_volkswagen.jpg

Nissan: Διευρύνει τον ρόλο της στην ηλεκτροκίνηση

Με την παρουσίαση δύο νέων πρωτότυπων μοντέλων και ανακοινώνοντας την είσοδό της στην Formula E, η Nissan Motor Co., Ltd. διευρύνει τον ηγετικό ρόλο της, στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Nissan LEAF τον περασμένο Σεπτέμβριο και την αποκάλυψη του νέου “ηλεκτρικού οικοσυστήματος” στην πρόσφατη εκδήλωση Nissan Futures 3.0, ο Ιαπωνικός κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσιάζει δύο πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, σηματοδοτώντας την πρόθεσή της Nissan να διατηρήσει την ηγετική της θέση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης , αλλά και να επιτύχει την εταιρική υπόσχεσή της για καινοτομία που ενθουσιάζει (Innovation that excites).

Τα δύο πρωτότυπα αφορούν το νέο Nissan IMx, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Crossover και το νέο Nissan LEAF NISMO. Αμφότερα δείχνουν στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο η Nissan αντιλαμβάνεται το παρόν και το μέλλον, μέσα από καινοτομίες που «ευθυγραμμίζονται» με το όραμα Nissan Intelligent Mobility.

Παράλληλα, η Nissan επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στους αγώνες της ηλεκτροκίνητης Formula E για τη σεζόν 2018 -2019!

fast_lane_-_nissan.jpg

 

SEAT: Αύξηση πωλήσεων κατά 18,7% το Νοέμβριο

Οι πωλήσεις SEAT σημείωσαν μεγάλη αύξηση και τον μήνα Νοέμβριο. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε πάλι το φράγμα των 40.000 μονάδων τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας συνολικά 40.400 πωλήσεις ή 18,7% περισσότερες από τον αντίστοιχο μήνα του 2016 (34,000). Για ακόμη μια φορά, οι θετικές επιδόσεις στη Γερμανία (+25.6%) και Ισπανία (+19.8%) ενίσχυσαν σημαντικά τα αποτελέσματα, μαζί και με άλλες αγορές όπως η Τουρκία (+58.0%), το Βέλγιο (+30.0%), η Ολλανδία (+29.5%) και η Πολωνία (+29.1%).

Και για την Ελλάδα ο Νοέμβριος ήταν ένας ακόμα μήνας που έκλεισε για την SEAT με θετικό πρόσημο. Mε 101 συνολικά ταξινομήσεις, η μάρκα κατέγραψε αύξηση της τάξης του 90% σε σχέση με την επίδοσή της τον Νοέμβριο της περσινής χρονιάς (53 ταξινομήσεις). Στο 11μηνο, η SEAT καταγράφει στην χώρα μας συνολικά 1.794 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 2,2%, έχοντας ήδη ξεπεράσει την συνολική επίδοση του 2016 (1.780 ταξινομήσεις). Στις λιανικές ταξινομήσεις η αύξηση είναι πραγματικά θεαματική με 898 ταξινομήσεις και 2,4% μερίδιο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με το 11μηνο του 2016.

fast_lane_-_seat.jpg

Citroën: Το νέο C3 Aircross κέρδισε τον τίτλο του «BEST Buy Car of Europe» Το Νέο Citroën C3 Aircross Next Gen. SUV, κατέκτησε τον τίτλο του «Καλύτερου Αυτοκινήτου για την Ευρώπη» για το 2018.

Η πανευρωπαϊκή αυτή διάκριση, είναι ακόμη πιο σημαντική για την Γαλλική εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τους αντιπάλους του και τη σημαντική διαφορά στην τελική βαθμολογία, αλλά και το κυριότερο τα μοντέλα που λανσαρίστηκαν την ίδια χρονική περίοδο στην κατηγορία των Compact SUV.

Από το 2001, μετά από την ψηφοφορία των μελών του Autobest, προκύπτει ένα αυτοκίνητο ως «BEST Buy Car of Europe», αυτό που έχει λάβει τις περισσότερες ψήφους από την κριτική επιτροπή. Σε αυτή συμμετέχουν 31 δημοσιογράφοι από 31 Ευρωπαϊκές χώρες. Τα αυτοκίνητα που είναι υποψήφια, κρίνονται σε 13 διαφορετικές κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται η σχεδίαση, η σχέση τιμής - αξίας, η άνεση για τους επιβάτες και η τεχνολογία, καθώς και η ικανότητα του δικτύου της εκάστοτε μάρκας να καλύψει τις ανάγκες του κάθε αυτοκινήτου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως το 2003, όπου είχε κερδίσει την ίδια διάκριση το Citroën C3, έτσι και τώρα το νέο Citroën C3 Aircross Next Gen. SUV, ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό και κέρδισε το 17ο ετήσιο βραβείο, χάρη στο ξεχωριστό του στυλ και τον πολύ δυναμικό αλλά και νεανικό χαρακτήρα του.

fast_lane_-_citroen.png

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ