Αυτοκινηση

Στην Ελλάδα οι νέες BMW X3 και 6 GT

Ταξιδέψαμε στα Καλάβρυτα και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε έμπρακτα τις βελτιώσεις των νέων μοντέλων

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bmw_x3_-1.jpg

Tαξιδέψαμε στα Καλάβρυτα για την παρουσίαση των νέων BMW X3 και 6 GT, και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε έμπρακτα τις βελτιώσεις των νέων μοντέλων. Πόσες βελτιώσεις μπορεί να δεχθούν δύο ήδη κορυφαία αυτοκίνητα;…Την εποχή της ραγδαίας εξάπλωσης της ηλεκτρονικής, αλλά και των συστημάτων ασφαλείας, σε συνδυασμό με το premiumDNA της μάρκας, η απάντηση, είναι πολλές…

bmw_x3_-2.jpg

Χ3

Ξεκινώντας από την τρίτη γενιά της X3, που είναι κατασκευασμένη πάνω στην πλατφόρμα CLAR, ζυγίζει 55 κιλά λιγότερο από τo προηγούμενo μοντέλο, έχοντας ιδανική κατανομή βάρους 50:50 και εξοπλίζεται με τη νέα έκδοση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας που μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα την ροπή σε κάθε τροχό, προκειμένου να προσφέρει τη καλύτερη δυνατή πρόσφυση, ακόμη και σε ολισθερές επιφάνειες.
bmw_x3_-3.jpg


Στο εσωτερικό συναντάμε άριστη ποιότητα υλικών, τριζωνικό κλιματισμό, κλιματιζόμενα καθίσματα, μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, έγχρωμο head-updisplay που είναι 75% μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε στη προηγούμενη γενιά, το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,2″, κρυφό φωτισμό, με τα πίσω καθίσματα να πέφτουν σε ποσοστό 40:20:40, προσφέροντας χώρο αποσκευών από 550 έως 1.600 λίτρα.

Η νέα Χ3, διατίθεται σε τρία πακέτα εξοπλισμού (xLine, LuxuryLine και M Sport), ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ζάντες με διαστάσεις από 18″ έως 21″. Εξοπλίζεται με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας όπως τα ActiveCruiseControl, DrivingAssistantPlus, Steeringlanecontrolassistant, LaneChangeAssistant και Lanekeepingassistant με sidecollisionprotection.

Η τιμή της ξεκινάει από τα €58.130 για την έκδοση xDrive20i, η οποία φοράει τον 2,0-λιτρο βενζινοκινητήρα, απόδοσης 184 ίππων με 290 Nm ροπής. Αντίστοιχα, η τιμή της xDrive20d ξεκινάει από τα €59.900, που φοράει τον, επίσης, 2,0-λιτρο πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 190 ίππων με 400 Nm ροπής, ενώ όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

bmw_gt_-1.jpg

6 GT

Η νέα 6-Series GranTurismo, που αντικαθιστά την 5-Series GT, έχει μήκος 5.019 χλστ. (+87 χλστ. από την 5-Series GT), με το ύψος της να μειώνεται κατά 21 χλστ. σε σχέση με την 5-Series GT, φτάνοντας τα 1.538 χλστ., με το πίσω μέρος να είναι χαμηλότερο κατά 64 χλστ. σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Το πλάτος παρέμεινε στα 1,9 μέτρα. Φορά LED φωτιστικά σώματα στον βασικό εξοπλισμό, με τις πόρτες να μην έχουν πλαίσια παραθύρων, ενώ ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 610 λίτρα και μπορεί να φτάνει έως και τα 1.800 με την ηλεκτρονική αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Έχει μεταξόνιο 3.070 χλστ., αεροδυναμικό συντελεστή 0,25 Cd, με την πίσω αεροτομή να ανοιγοκλείνει αυτόματα.  Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και ένα σύστημα με 5 συνδέσμους στο πίσω μέρος, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η πίσω αερανάρτηση βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και είναι σε θέση να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος έως και 20 mm, αλλά και να την μειώνει κατά 10 mm.

bmw_gt_-3.jpg

Στο εσωτερικό, συναντάμε ένα πολυτελέστατο περιβάλλον και την τελευταία έκδοση του iDrive συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που κάνει χρήση μίας μεγάλης οθόνης αφής 10,25 ιντσών και επιτρέπει τον χειρισμό του συστήματος με την φωνή, χειρονομίες ή συμβατικά, αγγίζοντας την οθόνη, ενώ επίσης χρησιμοποιείται και η τελευταία έκδοση του Head-UpDisplay της εταιρείας. Αυτό έχει κατά 70% μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής και παρέχει πληροφορίες για τη σήμανση στο δρόμο, ραδιοφωνικούς σταθμούς, οδηγίες για την πλοήγηση και διάφορες προειδοποιήσεις από τα συστήματα υποβοήθησης. Εκτός από τα συστήματα που έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε στα σύγχρονα αυτοκίνητα, η BMW εξόπλισε την 6-Series GT και με τα ανανεωμένα –προαιρετικά συτήματα– ActiveCruiseControl και Steering και LaneAssist με περισσότερες λειτουργίες. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η BMW, από στάση και έως τα 210 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο μπορεί να απαλλάξει τον οδηγό από τα καθήκοντα της επιτάχυνσης, της επιβράδυνσης ή της αλλαγής κατεύθυνσης όπως αυτός επιθυμεί. Τέλος, ο οδηγός κάθεται ψηλότερα, με τους τρεις πίσω επιβάτες να μπορούν να ρυθμίσουν τα καθίσματά τους ηλεκτρικά.

bmw_gt_-2.jpg

Σε επίπεδο τιμών, η έκδοση 630i ξεκινάει από τα €88.570, και φορά τον 2.0-λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 258 ίππων και 400 Nm ροπής. Η 630d GT εξοπλίζεται με έναν 3.0-λιτρο κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 268 ίππων και 620 Nm ροπής, με την τιμή της να ξεκινάει από τα €92.970. Το σύστημα τετρακίνησης χρεώνεται €5.550, ενώ όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ