ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Η ευτυχία είναι αυτό

Ξέρεις μόνο να την αναζητάς και να απογοητεύεσαι όταν αυτή δεν έρχεται
41
Η ευτυχία είναι αυτό
Η ευτυχία είναι αυτό
41
  • Shares

Εὐτυχία < εὖ + τεύχω (=φτιάχνω). Φτιάχνεται, σου λεει δηλαδή. Απο το πουθενά, απο κάτι τυχαίο, απο μια συνάντηση, απο μια κουβέντα, απο μια συναυλία, απο ένα τραγούδι που θα ακούσεις στο ραδιόφωνο, απο έναν άλλον άνθρωπο, απο εσένα. Και δεν το καταλαβαίνεις πάντα, οτι είναι στο χέρι σου να την φτιάξεις. Ξέρεις μόνο να την αναζητάς και να απογοητεύεσαι όταν αυτή δεν έρχεται.. Και ανθρώπινα ξεχνάς οτι η θεα Αθηνά βοηθάει, αρκεί να μην αδρανείς.. Ή το θυμάσαι, αλλά αναζητάς το κίνητρο, το σημάδι, κάτι εξω απο εσενα, αλλά για σένα, για να πάρεις "τα πάνω" σου.

Και να, εκεί που είσαι ξαπλωμένος και βυθισμένος στις σκέψεις σου, με το ραδιόφωνο να γεμίζει το φόντο τους, σου σκαει μια αναλαμπή και ζητάς το επόμενο τραγούδι που θα παίξει να σου δείχνει κάτι για όσα σκέφτεσαι. 

Δευτερόλεπτα μετά ακούς τους στίχους απο το "η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να'ρθει". Συνειδητοποιείς καθυστερημένα οτι όντως αυτό ακούς και στο πρόσωπο σου χαράζεται ένα ΤΟΣΟ πλατύ χαμόγελο που το τραγούδι τελειώνει αλλά το πρόσωπο εξακολουθεί να λάμπει. Και δεν ανοίγεις τα ματια, γιατί και αυτά χαμογελάνε τόσο πολύ που αν τα βλέφαρα ανοίξουν, οι σπίθες τους θα κάψουν ο,τι αντικρύσουν. 

Παραμόνο μετά απο ώρα, μια φίλη σου σε σκουντάει, σε κοιτάει με απορία και σε ρωτάει "είχες κοιμηθεί? πρέπει να έβλεπες όνειρο, είχες ένα χαμόγελο "ΝΑ" "! 
Αλλά εσυ ξέρεις! Δεν έβλεπες όνειρο, έβλεπες την πραγματικότητα να σε προσεγγίζει, όσο εσυ της δείχνεις οτι μπορείς να τη φτάσεις! Ανασκουμπώνεσαι και χαμογελάς πάλι πλατιά!

Τα μαλλιά μου είναι κόντά
ένα αόρατο χέρι μας οδηγεί
η ευτυχία είναι αυτό
που περιμένουμε να `ρθει


Σας αρέσει να διαβάζετε τα άρθρα της A.V. Εμάς μας αρέσει να διαβάζουμε τις ιστορίες σας. Γράψτε μας και θα δημοσιεύουμε ό,τι μας στέλνετε στο yousaid@athensvoice.gr  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20.09.2017 - 16:24
Είναι σχεδόν αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει την αδιαφορία του για οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
21.09.2017 - 11:53
Ποιο «Τατουάζ»; Όταν ο Χριστόφορος έκανε αεροπλανικά στους τοίχους…
MEDIA
19.09.2017 - 13:14
Όλα τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ των δημοσιογράφων που κρύβουν τα παρασκήνια