Visual Browsing

Δυο φίλοι, μια ιδέα, η αναγνώριση

Self’it: Η εφαρμογή που θα σε κάνει διάσημο όπου κι αν βρίσκεσαι

Οι Σωτήρης Κανήρας και Θέμης Δρακωνάκης ήταν οι νικητές του διαγωνισμού Become Famous For a Reason. Επινόησαν μια νέα εφαρμογή που αναδεικνύει τον κάθε τόπο μέσα από φωτογραφίες σου - και κατ’ επέκταση και εσένα. Οι δύο νικητές, όσο και οι 8 συνολικά ιδέες που διακρίθηκαν και πέρασαν στον τελικό, επιβεβαίωσαν την πίστη του FamousGrouse, ότι αν κάποιος έχει ένα όνειρο και το κυνηγάει με αφοσίωση, η αναγνώριση δεν θα αργήσει να έρθει. Η πίστη αυτή αποτέλεσε και την αφετηρία του διαγωνισμού. Η A.V. βρήκε τους νικητές οι οποίοι μας εξήγησαν ποια ακριβώς είναι η ιδέα τους.

Σωτήρης Κανήρας και Θέμης Δρακωνάκης. Είστε οι νικητές του διαγωνισμού Become Famous For a Reason, με την εφαρμογή Self’it. Τι ακριβώς είναι και τι την κάνει ξεχωριστή;

Το Self'it είναι ένα mobile photo sharing social app που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες με άλλους που βρίσκονται στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή, καθώς και να γνωρίζουν ποιες είναι οι φωτογραφίες με τα περισσότερα likes σε κάθε περιοχή που πηγαίνουν. Στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα μοιραζόμαστε στιγμές με φίλους μας. Στο Self'it θεωρούμε εξίσου ενδιαφέρον το να μοιράζεσαι στιγμές με άτομα που βρίσκονται εκεί που είσαι και εσύ, την ίδια στιγμή, που μοιράζονται κοινές εμπειρίες και καταστάσεις. Ουσιαστικά, δημιουργεί μικρότερους ψηφιακούς κόσμους. Δεν θέλουμε να είναι ένα απλό κοινωνικό δίκτυο που να φέρνει κοντά ανθρώπους. Θέλουμε να είναι μία digital απεικόνιση της κάθε διαφορετικής πόλης μέσα από τις φωτογραφίες των ανθρώπων που είναι εκεί! Στο Self’it όλα γίνονται live! Όπου και αν πηγαίνεις μπορείς να γνωρίζεις ποιός είναι εκεί τώρα, ποιός ήταν εκεί τις τελευταίες 24 ώρες, ποιές φωτογραφίες έχουν ξεχωρίσει και φυσικά ποιά είναι τα πραγματικά vibes της κάθε διαφορετικής περιοχής κάθε διαφορετική στιγμή. Γιατί ο παλμός της κάθε πόλης διαμορφώνεται από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή σε αυτήν. Αυτό ακριβώς στοχεύει να ζωντανέψει το Self’it.

Σχετικα
Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Στοά Νικολούδη
Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Στοά Νικολούδη

Δηλαδή, για παράδειγμα, όσοι έχουν την εφαρμογή και βρίσκονται σε ένα νησί το καλοκαίρι, θα βλέπουν ανά πάσα στιγμή αν η φωτογραφία τους βρίσκεται μέσα στις 10 καλύτερες, ενώ όλο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει και μια αφορμή γνωριμίας.

Αν ένας χρήστης βρίσκεται σε ένα νησί, θα μπορεί να δει τις φωτογραφίες όσων είναι στο ίδιο νησί τώρα, όσων ήταν στο ίδιο νησί τις τελευταίες 24 ώρες καθώς και ποιές είναι οι 10 τοπ φωτογραφίες για εκείνη τη μέρα στο συγκεκριμένο μέρος. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βγάλει τις δικές του φωτογραφίες και να αφήσει τον κόσμο να τις αναδείξει. Αυτό μπορεί φυσικά να αποτελέσει και αφορμή για νέες γνωριμίες καθώς ουσιαστικά φέρνει ανθρώπους που βρίσκονται κοντά, ακόμα πιο κοντά! Επίσης, αν μία φωτογραφία έχει τα περισσότερα likes, αυτόματα ο κάτοχός της γίνεται το πρόσωπο της ημέρας για το συγκεκριμένο μέρος και φυσικά γίνεται γνωστός σε όσους είναι εκεί!

Σχετικα
Τα Χριστούγεννα περνάνε καλύτερα με ελεύθερη είσοδο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων
Τα Χριστούγεννα περνάνε καλύτερα με ελεύθερη είσοδο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

Είπαμε το νησί ως παράδειγμα. Σε ποιους άλλους χώρους θα μπορούσε να λειτουργήσει;

Αρχικά λειτουργεί σε ευρύτερες περιοχές όπως πόλεις, νομοί κ.λπ. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως είπαμε ο στόχος μας είναι να προβάλλουμε τον παλμό της κάθε διαφορετικής πόλης μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Και μας ενδιαφέρει αυτό να γίνεται σε πραγματικό χρόνο! Στο μέλλον αυτό μπορεί να γίνεται και σε συγκεκριμένα μαγαζιά καθώς και σε events όπως συναυλίες, πάρτι ακόμα και πιο κοινωνικές καταστάσεις όπως π.χ. μία παγκόσμια είδηση που απασχολεί τον κόσμο και μέσα από ένα σύνολο φωτογραφιών μπορεί να δείχνει την άποψη της κοινής γνώμης.

Πώς σας ήρθε σαν ιδέα και πιο είναι το όνειρό σας; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει το Self’it;

Το Self'it ξεκίνησε αυθόρμητα, χωρίς κάποια έρευνα αγοράς ή επιχειρηματικά πλάνα. Ήταν μία ιδέα, ένα όραμα που χτίστηκε σιγά σιγά μέσα από πολλή δουλειά. Δεν υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ή περίεργη ιστορία πίσω από την αρχική ιδέα. Όπως στον περισσότερο κόσμο, έτσι και σε μένα μου άρεσε να αποτυπώνω τις στιγμές μου σε φωτογραφίες. Αυτό σε συνδυασμό με την ανάγκη «εξερεύνησης» του κάθε διαφορετικού μέρους με οδήγησαν στην ιδέα του Self'it, η οποία άρεσε πολύ στον Σωτήρη και ξεκινήσαμε να το δημιουργούμε μαζί. Στην πορεία αλλάξαμε πολλά πράγματα, καταλάβαμε και εμείς με τον καιρό τί ακριβώς θέλουμε να κάνουμε και τελικά το φτιάξαμε. Ο στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι να φτιάξουμε κάτι που θα αρέσει στον κόσμο, που θα το αγαπήσει και θα το χρησιμοποιεί. Ιδανικά θα θέλαμε να βλέπουμε κόσμο να αλληλεπιδρά μέσα από το Self'it και να γεμίζει την κάθε διαφορετική περιοχή με όμορφες φωτογραφίες. Το πού μπορεί να φτάσει κανείς δεν το γνωρίζει. Εμείς, παρά τις δυσκολίες της περιόδου και της χώρας που βιώνουμε, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να στοχεύουμε ψηλά.

Τελικά, αυτό που μας χρειάζεται είναι μια καλή ιδέα και πολλή όρεξη για την υλοποίησή της;

Η ιδέα σίγουρα είναι πολύ σημαντική, αλλά κατά τη γνώμη μας τον βασικότερο ρόλο παίζει η ομάδα, τα άτομα που έχεις δίπλα σου. Η ομάδα είναι που έχει την ιδέα, η ομάδα θα την υλοποιήσει και η ομάδα θα επιχειρήσει να την κάνει γνωστή. Αν η ομάδα είναι καλή, η επιτυχία είναι πάρα πολύ πιθανό να έρθει.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Self'it εδώ και εδώ

Επιλογες

Τα YOLO της Τρίτης
Τα YOLO της Τρίτης
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
Λίνα Μανδράκου
Τα YOLO της Τρίτης
Μίλα μου βρώμικα στο Athens Voice Radio 102.5
Μίλα μου βρώμικα στο Athens Voice Radio 102.5
Η πιο φάνκι στήλη του ελληνικού Τύπου κάνει τα ερωτικά σας θέματα να ακούγονται...
A.V. Team
Μίλα μου βρώμικα στο Athens Voice Radio 102.5