Φωτογραφια

Η NASA επέλεξε ένα φαινόμενο στον ουρανό της Πάτρας ως Αστροφωτογραφία της Ημέρας

Ο Αλέξανδρος Μαραγκός μιλάει στην A.V. για την ασυνήθιστη εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348123-722507.jpg
alexandrosmaragos.com

Μια μοναδική στιγμή που τράβηξε ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μαραγκός δεν πέρασε απαρατήρητη από τη NASA, η οποία την ξεχώρισε ως Αστροφωτογραφία της Ημέρας, εξηγώντας γιατί.

«Τι συνέβη στον ουρανό; Αρκετά κοινά χαρακτηριστικά αλληλοεπιδρούν με ασυνήθιστο τρόπο. Πρώτα, πίσω από τους λόφους είναι ο φωτεινός Ήλιος. Μπροστά από τον Ήλιο είναι λεπτά σύννεφα, ενδεχομένως ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου που μαζί δημιουργούν το Φωτοστέφανο 22 Μοιρών που περιβάλλει τον Ήλιο.

Η ασυνήθιστη λυγισμένη γραμμή που διασχίζει την εικόνα είναι ένα ίχνος συμπύκνωσης - ένα είδος σύννεφου που δημιουργείται από τα διερχόμενα αεροπλάνα. Μεγάλο μέρος αυτού του ίχνους θα πρέπει στην πραγματικότητα να είναι πιο μακριά από ό,τι το λεπτό νέφος, επειδή ρίχνει μια σκιά πάνω στο σύννεφο, δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη ποιότητα στην εικόνα.

Η NASA επέλεξε ένα φαινόμενο στον ουρανό της Πάτρας ως Αστροφωτογραφία της Ημέρας I © Alexandros Maragos

«Η φωτογραφία λήφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στην πόλη της Πάτρας στη Δυτική Ελλάδα» σημειώνεται.

«Εκείνες τις ημέρες βρισκόμουν στην Πάτρα και ήταν το πρώτο πράγμα που είδα στον ουρανό της πόλης. Τέτοιου είδους φαινόμενα διαρκούν για λίγο και πρόλαβα να πάρω μερικές λήψεις πριν εξαφανιστεί» εξομολογείται ο Αλέξανδρος Μαραγκός στην A.V.  

«Θεωρώ ότι αυτό που το κάνει περισσότερο ενδιαφέρον δεν είναι τόσο το 22° Halo που εμφανίζεται συχνά γύρω από τον ήλιο αλλά το ίχνος του αεροπλάνου που ρίχνει τη σκιά του στο λεπτό σύννεφο από κάτω κάνοντας την τροχιά του να φαίνεται μη φυσιολογική. Ο συνδυασμός και των δύο δημιούργησε μια αρκετά περίεργη και ασυνήθιστη εικόνα στον ουρανό» συμπληρώνει. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για μια φωτογραφία που μιλάει από μόνη της. 

Είναι η δεύτερη φορά που μια φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού επιλέγεται από τη NASA. To 2015 ξεχώρισε τη λήψη του Γαλαξία πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. 

Ακολουθήστε το φωτογραφικό κόσμο του Αλέξανδρου Μαραγκού στο sitefacebookinstagram και twitter του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ