ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Various artists 326

Κάντε κλικ στο player και ακούστε τις επιλογές του Μάκη Μηλάτου
5

5
  • Shares

Antony and the Johnsons - Swanlights (****)
Ο Antony τραγουδάει για έναν κόσμο που δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ… Δημιουργείται καθώς ακούς αυτά τα μελαγχολικά, σπαραξικάρδια και πονεμένα τραγούδια, και μετά χάνεται. Αισθητά βελτιωμένος και σε μουσικό επίπεδο, αλλά η συνεχής παραγωγή αρχίζει να επηρεάζει την έμπνευσή του.

image

Grinderman - 2 (****)
Ολόκληρο το μουσικό σύμπαν του Cave σε εννιά τραγούδια, με τη βοήθεια μιας μπάντας που «φυσάει» και μπορεί να κάνει τη δουλειά. Δεν θα ακούσεις εδώ κάτι που δεν ξέρεις, αλλά το τσαγανό, η ποίηση, η δημιουργικότητα, τα γκάζια, όλα κάνουν αυτό το side-project επιλογή πρώτης γραμμής.  

image

Tricky - Mixed Race (****)  
Είδες τι κάνει το Παρίσι; Ο πιο μουσικός, ευρύς, ανοιχτόμυαλος και ατμοσφαιρικός Tricky συνεχίζει να δημιουργεί αστικά blues με γεύσεις από jazz, hip-hop και word. Λίγος καπνός ακόμη…

image

Glasser - Ring (***)
Κινείται με ευελιξία ανάμεσα στην Bjork και τη Nico, την Kate Bush και την Bat for Lashes, χωρίς την παραμικρή υπόνοια ότι «κλέβει». Κάθε άλλο… Μέσα σ’  αυτό το (ασφυκτικό πια) πλαίσιο της ονειρικής electropop, βρίσκει τρόπο να αρθρώσει το δικό της λόγο. Καθόλου άσχημο ξεκίνημα.

image

El Guincho - Pop Negro  (***)
Έπεσε στο λάκο του 2ου άλμπουμ, καθώς πήγε να «μεγαλοπιαστεί» κάνοντας έναν γκράντε δίσκο με έμφαση στο λούστρο και την παραγωγή, αλλά η lo-fi caribian pop της πρώτης του απόπειρας φαίνεται τώρα πιο δυνατή. Πάντως, καταναλώνεται ευχάριστα.  

image

The Orb - Metallic Spheres (***)
Χωρισμένο σε δύο (25άλεπτα) μέρη, το εγκεφαλικό space-trip των ORB ακούγεται πολύ συχνά σαν «χαμένο άλμπουμ» των Pink Floyd και η συμμετοχή του David Gilmour ενισχύει αυτή την κατεύθυνση. Ξέρουν να βάλουν το κάθε τι στη θέση τους, αλλά έχουν αρχίσει να ξεχνάνε το γιατί.

image

Minsarah - Blurring The Lines (****)
Μάλλον δικαιώνουν τον τίτλο του δίσκου τους. Ένα τρίο (μπάσο, τύμπανα, πιάνο) που κοιτάζει κατάματα τη free-jazz χωρίς να την αποκόβει από τα στοιχεία που τη γέννησαν, ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και κάθε άλλο στιλ που εξυπηρετεί τη ροή, αναιρώντας τις διαχωριστικές γραμμές.

Εγχώρια / Διεθνή

image

Cayetano - Back Home (***)
Μετά από δύο άλμπουμ με ξένες ετικέτες, ο Cayetano επιστρέφει στην ελληνική δισκογραφία με το γνωστό electro/ονειρικό/jazzy/cool ύφος δείχνοντάς μας ότι ο χρόνος τού προσφέρει βάθος και ακρίβεια, αλλά αρχίζει και μια μανιέρα που τον εγκλωβίζει. Το ακούς ευχάριστα, όμως δεν «φεύγεις» ούτε μία φορά.

n

Berlin Brides - Modern Celibacy (***)
Παρότι ο electro/garage/punk/groovy ήχος τους έχει σημείο αναφοράς το παρελθόν, τα δύο κορίτσια είναι τόσο «τώρα» που κάνουν τη νοσταλγία, δράση: Οne finger or two I don’t know what to do/ A twist a turn I want to scream and burn/ Α stroke a spank I ’m stiff as plank/ Is this a prank I’m falling to wank. Πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο…

image

Marietta Fafouti - Try a Little Romance  (***)
Το χάρισμα της μελωδίας το έχει, ο συναισθηματικό+ς της κόσμος έχει θετική αύρα, την παιδικότητα δεν την έχει απολέσει και οι μουσικές της αναφορές πάνε πίσω στις θρυλικές κυρίες της folk. Αν ελέγξει και την –κάπως– πληθωριστική ερμηνεία της, τότε έχουμε να περιμένουμε καλύτερα.
 

makismilatos@gmail.com


 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23.10.2017 - 15:40
Δεν θα ξεχάσεις τίποτα ποτέ ξανά, εκτός και αν τελειώσει η μπαταρία του κινητού
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
23.10.2017 - 16:28
Η Athens Voice και το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου σας πάνε σινεμά
23.10.2017
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
23.10.2017 - 12:36
Ο Marcos Alberti φωτογραφίζει την απόλαυση στη σειρά «The O Project»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21.10.2017 - 13:03
Στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν ευδοκιμεί· το έχουμε πάρει απόφαση.
VIRAL
23.10.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ