ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Podcast: Greeks Do it Better? Vol.2

Το ηχητικό συμπλήρωμα της στήλης του Μάκη Μηλάτου
5
Podcast: Greeks Do it Better? Vol.2
Podcast: Greeks Do it Better? Vol.2
5
  • Shares

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται τρομακτικά και επειδή «you can’t teach an old dog new tricks», προτιμάμε να μην αλλάξει τίποτα. Να γυρίσουμε στο παρελθόν, στη δραχμή, στο ρουσφέτι, στη θεσούλα του Δημοσίου, στο κομματικό κράτος. Ποτέ τόσοι πολλοί ταυτόχρονα δεν κοίταζαν το δάχτυλο που έδειχνε το φεγγάρι. Όμως στο βάθος του τούνελ που κοιτάζω εγώ (γιατί έτσι που γίναμε ο καθένας κοιτάζει διαφορετικά), υπάρχουν πολλές πυγολαμπίδες. Δεκάδες ελληνικά συγκροτήματα που κάνουν καλή δουλειά, κινηματογραφιστές που –παρά την ομίχλη– ξεθαμπώνουν τον ορίζοντα, θεατρικές ομάδες που –εκ του μηδενός– στήνουν παραστάσεις με ενδιαφέρον. Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι είναι που με τρέφουν, που με φροντίζουν, που μου δίνουν τροφή, καθώς είμαι αιχμάλωτος της αυτοκαταστροφικής μαλακίας ενός έθνους.

Drog_Α_tek - Too Late To Care (*****)
Στο εξώφυλλο ένας «βανδαλισμός» φανερώνει τη διάθεση… Στο άλμπουμ οι ήχοι γίνονται προεκτάσεις των συναισθημάτων, καθώς οι drog-A-tek ακούγονται πιο απελευθερωμένοι από ποτέ. Εφιάλτες και όνειρα, ήχοι που επιμένουν, συγκοπτόμενες φράσεις, ένα πνευστό που θρηνεί, εικόνες από τη διάλυση μιας μεγαλούπολης και των ανθρώπων της.

Homataping - Red Coffee (***)
Οι διαφορετικές χρονικές στιγμές που έγιναν οι ηχογραφήσεις μπορεί να αφήνουν το άλμπουμ χωρίς συνοχή αλλά το παζλ που δημιουργείται έχει ενδιαφέρον, καθώς το δημιουργικό ντουέτο επιστρέφει με ένα αλλόκοτο, εφιαλτικό και παιδικής αθωότητας «μιούζικαλ» με μελοδραματικά στοιχεία. Οι διαθέσεις και οι ρυθμοί αλλάζουν διαρκώς, η νοσταλγία παίζει χιουμοριστικά παιχνίδια, η θεατρικότητα είναι παντού.

Nikonn - Instamatic (****)
Ο τρίτος σόλο δίσκος του Νίκου Μπιτζένη (Μίκρο) είναι και ο καλύτερός του και παρότι κι εδώ προτιμάει έναν «εφήμερο» τίτλο (όπως και με το «Polaroid»), το άλμπουμ δεν είναι καθόλου «στιγμιαίο». Ωριμότητα, απλότητα, τεχνική, σημασία στη λεπτομέρεια, συναισθηματικός πλούτος, υποτάσσουν τα «ψυχρά» ηλεκτρονικά μηχανήματα και τα υποχρεώνουν να δημιουργήσουν ένα θαυμάσιο ταξίδι.

The Liarbirds - Allegedly (***)
Άργησαν κάπως για τον πρώτο δίσκο αλλά σε καλό τους βγήκε, καθώς –απ’ ότι φαίνεται– δεν άφησαν το χρόνο να πάει χαμένο. Η έμφυτη μελωδικότητά τους συνοδεύεται από ωριμότητα, δουλειά, ιδέες και πολλές ώρες κολύμπι στον ωκεανό της pop (που όμως τους κούρασε προς το τέλος).

Moa Bones - Aquarelles (***)
Folk φτιαγμένη με όλα τα συστατικά και τη φροντίδα που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και να ακούγεται αποτελεσματική και εντός των προδιαγραφών της διεθνούς πραγματικότητας, χωρίς όμως να μπορεί να ιντριγκάρει πέραν αυτού.

*Στο περασμένο τεύχος ο «δαίμων του τυπογραφείου» πήρε πρωτοβουλίες και βαθμολόγησε κατά το δοκούν, όμως η αλήθεια είναι πως ο δίσκος του Figurant δικαιούται 3*** και ο δίσκος της Dalot 2**.

makismilatos@gmail.com
 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
24.10.2017 - 07:04
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
24.10.2017 - 07:04
SOCIAL
20.10.2017 - 17:32
Δεν ξέρω αν έχεις αντιληφθεί τη φρενίτιδα που επικρατεί εκεί έξω με τα καινούργια New Balance, αλλά εγώ έσπευσα να τα πάρω, να τα δοκιμάσω και ιδού τα σχόλιά μου.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
23.10.2017 - 16:28
Η Athens Voice και το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου σας πάνε σινεμά
23.10.2017
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
23.10.2017 - 12:36
Ο Marcos Alberti φωτογραφίζει την απόλαυση στη σειρά «The O Project»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21.10.2017 - 13:03
Στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν ευδοκιμεί· το έχουμε πάρει απόφαση.