ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Ο κόσμος με άλλα μάτια

5
Ο κόσμος με άλλα μάτια
Ο κόσμος με άλλα μάτια
5
  • Shares

«Οι διακρίσεις αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία, μαζί με την ανασφάλεια, τη ρευστότητα και την πολυπολιτισμικότητα. Στη μάχη με τον κοσμοπολιτισμό οι διακρίσεις υπερίσχυσαν». Αυτή είναι η αλήθεια και τη διαπιστώνει και από το δικό της πόστο η Μυρσίνη Ζορμπά από το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Και τι αισθάνονται τώρα οι βενιαμίν της κοινωνίας γι’ αυτό το θέμα; «Το κλειδί είναι ο φόβος και η απειλή του άγνωστου, το σκοτεινό δωμάτιο που ξέρουν καλά τα παιδιά ότι τα τρομάζει κι ας μην κρύβει κανένα δράκο ή φαντάσματα» συνεχίζει η κ. Ζορμπά. Ωραία και πώς θα τους το εξηγήσουμε αυτό; Πώς θα τους μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα, τη φτώχεια και τη δυστυχία; Με βιβλία όπως: «Ένα Γουρούνι με ταλέντο» της Λήδας Βαρβαρούση, «Πετάει, πετάει ο σκύλος» του Χρήστου Μπουλώτη, η «Ψυλλοελένη» της Βούλας Μάστορη και πολλά, πολλά ακόμα είναι  η απάντηση. 

Επί δύο χρόνια εκπαιδευτικοί, εθελοντές και μέλη των ΜΚΟ «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» και «Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης Σχεδία» ξεσκόνισαν τους τίτλους  παιδικού βιβλίου με κριτήριο –για την τελική επιλογή τους στον κατάλογο «Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια», εκδ. Ανατολικός– το θέμα της διαφορετικότητας. Τώρα ο κατάλογος μοιράζεται δωρεάν σε εκπαιδευτικούς σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σχολεία που σε τεράστιο ποσοστό αρχίζουν να θυμίζουν μικρές πολυπολιτισμικές κοινότητες και άρα χρειάζονται πολλή δουλειά στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής. 

Στις 29/11 στις 16.00 ο κατάλογος θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αμθιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Παιδικό βιβλίο και διαφορετικότητα». Κάποιοι από τους εισηγητές: Μυρσίνη Ζορμπά, Σίσσυ Βαφέα (από τη Σχεδία), Δημοσθένης Δασκαλάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) κ.ά.
 
Πληρ. 210 3387427, diktio1@gmail.com, www.ddp.org.gr, www.diaforetikotita.gr

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

CROSSWORD
18.10.2017 - 17:56
Κάθε εβδομάδα στην A.V.
ΘΕΑΤΡΟ
18.10.2017 - 18:14
Μια συζήτηση για το θέατρο, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κεντροαριστερά, τους καλλιτέχνες που «πέφτουν από τα σύννεφα» και για το πόσες χυλόπιτες έχει φάει
SEX
19.10.2017 - 19:56
Παιδιά, οι πορνοταινίες δεν είναι ντοκιμαντέρ, μην μπερδεύεστε!
ΣΙΝΕΜΑ
19.10.2017 - 14:25
Μητέρα!, Χωρίς αγάπη, Χειρότερα δεν γίνεται, Η τελευταία πινελιά και ακόμη 5 ταινίες
VIRAL
21.10.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ