ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Και ο Κον-Μπεντίτ «συστημικός»;

5
Και ο Κον-Μπεντίτ «συστημικός»;
Και ο Κον-Μπεντίτ «συστημικός»;
5
  • Shares

Ο κ. Τσίπρας όντως αναδεικνύεται σε ευρωπαϊκή φυσιογνωμία. Όχι όμως όπως θα το ήθελε. Μετά το -επιεικώς- άστοχο «Ολαντρέου», που οδήγησε αφενός στο να «φάει πόρτα» από το Γερμανό υποψήφιο καγκελάριο των σοσιαλιστών (ο κ. Στάινμαγερ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα) και αφετέρου στην επιδεικτικότατη πρόσκληση του κ. Βενιζέλου στη γαλλική προεδρία, ήρθαν οι δηλώσεις του κ. Κον Μπεντίτ και του κ. Σουλτς.

Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων (και πρωτεργάτης της φοιτητικής εξέγερσης του Μάη του ΄68) είπε, ανάμεσα στ΄ άλλα: «Όλος ο κόσμος ξέρει ότι τα ταμεία είναι άδεια. Με ποια χρήματα θα διανεμηθούν οι μισθοί, από τη στιγμή που υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα υπάρχει βοήθεια από την Ευρώπη; Οι άνθρωποι στους οποίους θα γίνουν αυτές οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις θα βγουν τους δρόμους, με το ρίσκο του κοινωνικού χάους». Ο δε πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είπε επί λέξει: «κάποιοι στην Ελλάδα καλλιεργούν τη φαντασίωση ότι η χώρα θα μπορούσε να διακόψει την αποπληρωμή των δανείων της και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και, παρ’ όλ’ αυτά, να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχίσει να δέχεται βοήθεια. Αποσιωπούν τις αναπόφευκτες επιπτώσεις της χρεοκοπίας και την απίστευτη κοινωνική αναταραχή».

Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να δώσουν διάφορες απαντήσεις στον Κον- Μπεντίτ, αλλά οι περισσότεροι δεν τοποθετήθηκαν επί της ουσίας. Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι οι δηλώσεις έγιναν για να βοηθήσουν προεκλογικά τους έλληνες Οικολόγους - Πράσινους. Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για απουσία ριζοσπαστικότητας των Ευρωπαίων Πράσινων. Ο κ. Μουλόπουλος είπε ότι ο Κον-Μπεντίτ είναι «αμφιλεγόμενο πρόσωπο». Ο κ. Βούτσης, ο μόνος που απάντησε επί του συγκεκριμένου, δήλωσε ότι ο Κον-Μπεντίτ αναφερόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2009, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Αλλά, όπως σημειώνουν «Τα Νέα», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσιάσει νεότερη θέση επ΄ αυτού. Η ουσία είναι ότι μια βασική συνιστώσα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, μέσω ενός προβεβημένου ήρωά της, επικρίνει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δυσκολεύεται ν΄απαντήσει όταν το θέμα φτάνει στα συγκεκριμένα δημοσιονομικά μεγέθη.

Το ζήτημα της οικονομίας μοιάζει ν΄ αναδεικνύεται οσονούπω σε αχίλλειο πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που οδηγείί σε αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του. Χτες, λόγου χάριν,ο κ. Δραγασάκης είπε ότι ότι το μνημόνιο θα καταγγελθεί μόνο «πολιτικά» και όχι «νομικά»- ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (σα να μην έχει κατγγελεθεί «πολιτικά» καμιά διακοσαριά φορές μέχρι τώρα).

Κι όλα αυτά, ενώ η κ. Παπαρήγα του ΚΚΕ βγαίνει από αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μιας χρήσης», βαλτός από το συστημα για να «κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας». Με απόλυτη σοβαρότητα η κ. Παπαρήγα διαβεβαίωσε ότι αυτό αποτελεί επιλογή μιας μερίδας «της άρχουσας τάξης», της «πιο ανοιχτομάτικης»

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΕΛΛΑΔΑ
26.07.2017 - 12:08
Τα Ellinika Hoaxes ερευνούν το δημοσίευμα με την πρόβλεψη του Ηλία Τσιάπα
26.07.2017 - 12:08
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
26.07.2017 - 19:34
Στέλνοντας ένα απλό e-mail
26.07.2017 - 19:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24.07.2017 - 16:52
Δεξιά και αριστερά, σε Ευρώπη και Ελλάδα
SMART LIFE
25.07.2017 - 15:08
ΘΕΜΑ
24.07.2017 - 11:00
Το φημισμένο ημερολόγιο επιλέγει αποκλειστικά ένα all-star black cast για να ζωντανέψει το αγαπημένο παραμύθι