ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Η ATHENS VOICE, οι φασίστες και οι άλλοι φασίστες

5

5
  • Shares

Καμιά φορά πρέπει και οι αναγνώστες να είναι πιο υποψιασμένοι, να μην τρώνε όλη την προπαγάνδα και να μη χρειάζονται εξηγήσεις. Αλλά επειδή η συζήτηση συνεχίζεται, ας εξηγηθούμε.

Όλα τα Μέσα στην ορκωμοσία της Βουλής δημοσιεύουν ελαφρά θεματάκια για τις εμφανίσεις των βουλευτών, ποια είχε μεγάλο ντεκολτέ και ποιος γυαλιστερό κοστούμι. Σε όλο τον κόσμο. Ναι, ξέρουμε, εσείς που γράφετε «ασκείτε λειτούργημα» και εσείς που διαβάζετε, διαβάζετε μόνο τα σοβαρά άρθρα, αλλά επιτρέψτε μας να χαλαρώνουμε και λιγάκι και να χαμογελάμε. Και η ελαφρότητα μέσα στη ζωή είναι. Δεν δημοσιεύσαμε κανένα «άρθρο» και κανένα «ρεπορτάζ» για το lifestyle της Χ.Α. Στις πολλές ειδήσεις στο σάιτ με φωτογραφίες από την ορκωμοσία, υπήρχε και μία στο ίδιο πνεύμα: Κοίτα αλλαγή η θυγατέρα, από το λουκ θεούσα κυρία Λουκά (φωτό πέρυσι) στο λουκ πέτσινη φούστα, ψηλή γόβα και μαύρα γυαλιά (φέτος). Χαμόγελο ειρωνικό, τελεία.

Το ίδιο έκαναν σχεδόν όλα τα Μέσα της χώρας. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την A.V. Παρ’ όλο που πιστεύουμε ότι οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές, δημοσιεύσαμε την επόμενη και το προβάλαμε πρώτο της ημέρας, το άρθρο της Α. Σπανού το οποίο εκφράζει και τη γνώμη της εφημερίδας. Το φασισμό δεν τον εξανθρωπίζεις και δεν τον κάνεις lifestyle. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Athens Voice δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα τέτοιο, ούτε συνεντεύξεις, ούτε άρθρα για τη ζωή, ούτε παρουσιάσεις προσώπων της Χ.Α. όπως άλλα Mέσα. Επίσης είναι γνωστή σε όλους η αντιρατσιστική ιστορία της εφημερίδας, οι απειλές που έχει δεχτεί. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιοι αναγνώστες θεώρησαν ότι δεν χρειαζόταν αυτή η δημοσίευση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το αναγνωρίσουμε. Γι’ αυτό ακριβώς δημοσιεύσαμε αμέσως το άρθρο «Το Φίδι στην Οθόνη μας». Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

Πάμε τώρα στην ουσία. Γιατί στ’ αλήθεια έγινε αυτός ο θόρυβος για μια σαχλαμάρα και μάλιστα εναντίον μίας εφημερίδας εγνωσμένης δημοκρατικής ευαισθησίας; (Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι τα κακόβουλα σχόλια χρησιμοποιούν άλλη φωτογραφία, δικιά τους και όχι αυτή του δημοσιεύματος της Athens Voice). Όταν λίγο καιρό πριν βγήκε με ξανθό μαλλί ο Χριστόδουλος Ξηρός και όλα τα Μέσα πήραν φωτιά για τη «νέα κουπ», σκέφτηκε κανείς να πει «κάνετε lifestyle τους τρομοκράτες και δολοφόνους τόσων ανθρώπων»;

Και μια και μιλάμε για το ποιοι κάνουν lifestyle τον ολοκληρωτισμό, τον αυταρχισμό, τη βία και τις καθόλου κρυμμένες απειλές εναντίον όσων διαφωνούν, δεν έχει παρά να δει κανείς ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν ένα ανύπαρκτο θέμα. Οι ίδιοι που ενορχηστρώνουν για μια ακόμη φορά τη στοχοποίηση της A.V. δίνοντας το σήμα στις ομάδες κρούσης να επέμβουν. Τα φερέφωνα της κάθε κομματικής εξουσίας που συκοφαντούν ασύστολα, σίγουροι ότι η δικιά μας δημοκρατική ευαισθησία δεν θα τους στείλει στον εισαγγελέα.

Η A.V. είναι στο στόχαστρο του διεφθαρμένου παλιού συστήματος, του κρατισμού, των εχθρών της Ευρώπης. Αρκεί να διαβάσεις τα δημοσιεύματά τους για να καταλάβεις αμέσως ποιος είναι ο πραγματικός στόχος. Το παιχνίδι τους όμως το έχουν πια όλοι καταλάβει. Εύκολα θύματα δεν θα ξαναβρούν.


image

image

image


image

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
27.06.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
27.06.2017 - 07:00
ΕΛΛΑΔΑ
26.06.2017 - 10:36
Ο Θανάσης και ο Γιάννης βρέθηκαν το Σάββατο 24/6 στη Στέγη για να μιλήσουν για όλα όσα χρειάζονται για να φτάσεις ψηλά
SOCIAL
25.06.2017 - 21:16
Η τρελή διαφήμιση από τη Σουηδία για το «Internet of sh**t»
LIFE
25.06.2017 - 12:47
Κάτω από ένα μικροσκόπιο ο κόσμος της άμμου παίρνει νέες διαστάσεις
URBAN CULTURE
25.06.2017 - 12:45
Η ιστορία του Noselide και η ανακάλυψη πλαστικοποιημένων σανιδιών
25.06.2017