Market

Το TEDx Academy ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης 

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326702-674693.jpg

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης γιατί έχει εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο σε καθηγητές και μαθητές» δήλωσε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος David G. Horner στην ομιλία του στο TEDxAcademy 2016

Ένα αισιόδοξο γράμμα από το μέλλον για την εξέλιξη της χώρας σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης έστειλε ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ. David G. Horner, κατά την ομιλία του στο TEDxAcademy 2016.

Η ετήσια εκδήλωση, που έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως ως μία δημιουργική πλατφόρμα διαλόγου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Re-imagine Greece». To TEDxAcademy φιλοξένησε 18 διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο Δρ. Horner, που μοιράστηκαν το όραμά τους για τη χώρα του μέλλοντος.

O πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, συμμετέχοντας στην ενότητα «2030: Γράμμα από το μέλλον», εστίασε σε μαθήματα από το επιτυχημένο αμερικανικό μοντέλο, που μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στην εμπειρία του ως πρόεδρος πανεπιστημίου στο Illinois των ΗΠΑ – μιας πολιτείας που διακρίνεται παγκοσμίως για τα εκπαιδευτικά ιδρύματά της – ο David Horner είπε πως «Η περίπτωση του Illinois, που έχει τον ίδιο πληθυσμό και παρόμοια κοινωνικο-οικονομικά θέματα με την Ελλάδα, δείχνει ότι δεν είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η οικονομική ευρωστία ή το  άριστο πολιτικό κλίμα για να δημιουργηθούν πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης».

Σύμφωνα με τον Δρ. Horner, η Ελλάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να αναδειχθεί ως κέντρο εκπαίδευσης. «Έχει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο μαθητών και καθηγητών και τη ‘μαγεία της Ελλάδας’: η ιστορία της και η εξαιρετική τοποθεσία της την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική ως εκπαιδευτικό κέντρο», σημείωσε, προβλέποντας πως είναι εφικτό τρία ελληνικά πανεπιστήμια να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα σαράντα κορυφαία του κόσμου ως το 2030.

Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; «Πρώτον, με την ποικιλότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση… Στην Ελλάδα του 2030 θα υπάρχουν και μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα διακρίνονται για την ποιότητα εκπαίδευσης». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη για αυτονομία των πανεπιστημίων, για ένα σύστημα εισαγωγής πιο ευέλικτο από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για την ανάπτυξη πλαισίου που θα προωθεί την οικονομική στήριξη των πανεπιστημίων μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Καταλήγοντας, ο Δρ. Horner σημείωσε – με ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο – ότι όταν όλα αυτά θα έχουν επιτευχθεί, το άρθρο 16, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σήμερα η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, θα ακούγεται τόσο μακρινό … όσο μια επιτυχία της disco από τη δεκαετία του ‘70!

Το TEDx Academy, το οποίο παρακολούθησαν περισσότερα από 1.400 άτομα, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και έστειλε ένα δυνατό μήνυμα: ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να βρουν τις ιδέες, την όρεξη και την υποστήριξη για να δημιουργήσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ