ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Τίγρεις και κατάνυξη στην Ντόχα

5

5
  • Shares

Αν και κατόπιν εορτής, η φωτογράφος Όλγα Τζίμου, που ταξίδεψε τις μέρες του ορθόδοξου Πάσχα στο Qatar, μας στέλνει μια αυθεντικότατη ανταπόκριση από την στην Ντόχα σε δέκα bullets και 13 φωτογραφίες.

image

• Η οδήγηση στη Ντόχα είναι περιπέτεια. Σαν να είσαι σε video game. Πανάκριβα αυτοκίνητα στο δρόμο, που πετάγονται μπροστά σου χωρίς να το καταλάβεις. Μάντεψε what’s next : να είναι γυναίκα με μπούρκα, κάποιος καμηλιέρης ή μία Lexus; Oποιος και αν είναι, εσύ ξένε προσοχή.

image

• Άσε η άλλη μανία με τα γεράκια-κυνηγούς! Φίλος μας έλεγε ότι μία φορά που πετούσε στην πρώτη θέση τοπικής αεροπορικής εταιρίας, ο διπλανός του είχε στο χέρι του ένα γεράκι σε όλη τη διαδρομή.

• Επίσης είναι νέα μόδα να παίρνουν λιοντάρια και τίγρεις για το σπίτι. Για κατοικίδια. Μου έδειξε κάποιος φωτογραφίες και είδα και βίντεο του δίχρονου γιου του, που είχε βάλει στη στράτα έναν ουρακοτάγκο και τον πήγαινε βόλτα στο σαλόνι.

image

• Κάναμε Ανάσταση σε ορθόδοξη (που είναι υπόγεια ακόμα) εκκλησία στις 22.00 ανάμεσα σε πολλούς Έλληνες, Κύπριους και Ρώσους. Κυριακή του Πάσχα φάγαμε στο εργοτάξιο, που δουλεύει ο Έλληνας φίλος, στη μέση του πουθενά. 44 βαθμοί Κελσίου. Σουρεάλ σκηνικό, η αίθουσα γιορτής σε ένα μεγάλο κοντέινερ, με φαγητό από τον Κύπριο μάγειρα, Χάμπο, που βγάζει ασπροπρόσωπη την εταιρία μαγειρεύοντας για όλο το εργοτάξιο. Κατσικάκι, αρνάκι, κοτοπουλάκι, απ’ όλα είχαν.

image

• Για να πάρουμε δυο μπύρες και κανένα κρασάκι για το φαγητό, επισκεφθήκαμε εξουσιοδοτημένο κατάστημα για αλκοόλ και χοιρινό, με την ειδική κάρτα που έχουμε από τον εργοδότη ότι μας επιτρέπει να πίνουμε.

image

• Έλληνες, Κύπριοι, Ρώσοι, Σέρβοι, Φιλιππινέζοι, Ινδοί, Λιβανέζοι, όλοι μία παρέα κάτω από τη μουσική υπόκρουση του Καζαντζίδη. Ήταν μία μεγάλη γιορτή. Μεράκλωσαν όλοι. Άκουγες αραβικά, ελληνικά, κυπριακά, ρωσικά αλλά η συννενοήση μια χαρά. Α! ήταν και ο Έλληνας παππάς που έβγαλε λόγο και μας έβαλε όλους να προσευχηθούμε δυνατά.

• Κατάνυξη. Βαθιά συγκίνηση

image

• Το βράδυ νωρίς σπίτι γιατί η Κυριακή είναι εργάσιμη.

image

• Φιλικό (ανύπαντρο) ζευγάρι έφυγε το βράδυ με σκοπό να μείνει σε resort εκτός πόλης. Με το που φτάνουν όλο χαρά, ο υπάλληλος τους ζητάει να δει το πιστοποιητικό του γάμου για αν τους αφήσει να μείνουν. Τελικά γύρισαν ξημερώματα πίσω στην πόλη (και μη ρωτήσετε που έμεναν).

image

• Γυναίκες ντυθείτε σεμνά με σεβασμό στα τοπικά ήθη. Αν κυκλοφορείς με σορτσάκι ίσως σου φέρουν μέχρι και την αστυνομία!

image

image

image

image

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΕΛΛΑΔΑ
26.06.2017 - 10:36
Ο Θανάσης και ο Γιάννης βρέθηκαν το Σάββατο 24/6 στη Στέγη για να μιλήσουν για όλα όσα χρειάζονται για να φτάσεις ψηλά
Καταδικάστηκε ο εισβολέας στην πιτσαρία της Ουάσιγκτον
ELLINIKAHOAXES
26.06.2017
LIFE
25.06.2017 - 12:47
Κάτω από ένα μικροσκόπιο ο κόσμος της άμμου παίρνει νέες διαστάσεις
URBAN CULTURE
25.06.2017 - 12:45
Η ιστορία του Noselide και η ανακάλυψη πλαστικοποιημένων σανιδιών
25.06.2017
VIRAL
26.06.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ