ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

«Άσ’ τα να τρέξουν ξανά»!

Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια...
39
«Άσ’ τα να τρέξουν ξανά»!
«Άσ’ τα να τρέξουν ξανά»!
39
  • Shares

Το τρέξιμο κι ο αθλητισμός είναι για όλους. Εδώ δεν υπάρχουν ηλικίες, διακρίσεις, φυλές ή πεποιθήσεις. Μέτρα είναι η διάθεση, η προσπάθεια, η άμιλλα και η χαρά. Και προϋπόθεση, πέρα από το χρόνο και τη δέσμευση, είναι μόνον ο στοιχειώδης εξοπλισμός. Ένα ζευγάρι παπούτσια, τις περισσότερες φορές.

Στην πράξη, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Στην ανάγκη αυτή ανταποκρίνεται το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004» που, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει ξανά φέτος στο πλαίσιο του 6ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας την εκστρατεία «Άστα να τρέξουν ξανά - Let them run again».

Η δράση δοκιμάστηκε επί τέσσερα χρόνια στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών και προωθώντας τα σε κοινωνικές δομές δήμων και δομές φιλοξενίας προσφύγων. Χάρη στο πρόγραμμα, δεκάδες συνάνθρωποί μας απέκτησαν ένα είδος άμεσης ανάγκης για την καθημερινότητά τους αλλά και την άσκηση.

Μετά την επιτυχία της, η δράση συνεχίζεται στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Τα παπούτσια θα συλλεχθούν κατά τη διάρκεια της HALF MARATHONEXPO στο Μαρούσι, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου και, μετά τη διαλογή τους, θα προωθηθούν στους συνεργαζόμενους φορείς.

Αν έχετε αθλητικά παπούτσια σε καλή κατάσταση που δεν φοράτε και δεν χρειάζεστε πια, φέρτε τα στην EXPO και τοποθετήστε τα στους ειδικούς υποδοχείς που θα βρίσκονται. Θα ξαναχρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται στη ζωή ή την άσκηση και θα πιάσουν τόπο βγαίνοντας από τη λήθη του ραφιού ή της αποθήκης σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

SOCIAL
23.06.2017 - 15:53
Μετά από την εκπαίδευση της προηγούμενης εβδομάδας πίσω από την μπάρα των Starbucks, αναλαμβάνω επίσημα τα καθήκοντά μου ως barista. Έτσι ετοίμασα για πρώτη φορά κάποια από τα αγαπημένα μου ροφήματα που απολάμβανα σαν πελάτης των Starbucks!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23.06.2017 - 14:36
Ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν πόροι χάρη στη στενή συνεργασία κυβέρνησης και Χόλιγουντ
ΕΛΛΑΔΑ
23.06.2017 - 17:01
Η άκρως δελεαστική προσφορά που προσφέρει «θεραπευτήριο» στον Άλιμο
23.06.2017
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21.06.2017 - 14:19
Πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποφασίσετε
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
22.06.2017 - 16:26
To καλύτερο άλμπουμ των Beatles, ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, γίνεται 50 χρονών και επανακυκλοφορεί
22.06.2017
ΑΘΗΝΑ
21.06.2017 - 12:28
Η καθημερινότητα του πιο ζωντανού δρόμου του Ψυρρή, όπως τη ζουν οι άνθρωποί του