ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Σιμόνη Φοντάνα

High flyin’ bird
5

5
  • Shares

Δρόμοι, γειτονιές και κτήρια ολόιδια, σχεδόν αφιλόξενα, με αισθητική αντιπαροχής και εργολαβίας. Και όμως, μια δραστήρια ομάδα graffiti artists, με έδρα τη The Box Gallery, τα τελευταία χρόνια «βάφει» παλεύοντας να χαρίσει ζωή σε τοίχους του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους, η Σιμόνη Φοντάνα, ένα μικροσκοπικό κορίτσι με δυσανεξία στα σπρέι (της φέρνουν ημικρανία), γεγονός που την κάνει ιδιαίτερη με το καλημέρα!

n

Κερκυραία, με σπουδές συντήρησης έργων τέχνης στην Αθήνα, επέστρεψε στη γενέτειρα για να εργαστεί στο Μον Ρεπό. Ζωγράφιζε από μικρή, ωστόσο η ενασχόληση του αγαπημένου της με την graffiti art και η εγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη λειτούργησαν ως σειρήνες πρόκλησης. Η Σιμόνη δήλωσε κάτοικος Θεσσαλονίκης και βγήκε στους δρόμους πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. «Ο καμβάς είναι πιο αγχωτικός σε σχέση με τον δημόσιο χώρο, όπου έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια για να εκφραστείς», δηλώνει. Ως graffiti artist, σκαρφαλώνει σε σκαλωσιές, συμμετέχει στα πρότζεκτ των αγοριών, και ναι, είναι απολύτως αποδεκτή από τους συναδέλφους της. «Αφενός, αυτά που ζωγραφίζω εγώ είναι πιο girlie, αφετέρου, δουλεύω με πινέλα. Ίσως γι’ αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τα αγόρια».

n

Η Σιμόνη είναι αυθεντική και στη δημιουργική κοσμοθεωρία και στην εικαστική της φόρμα. Δουλεύει με πινέλα, μαρκαδόρους, πλαστικά, μελάνια, ακρυλικά (είπαμε, τα σπρέι την πειράζουν). Οι δημιουργίες της είναι ανθρωποκεντρικές, τρυφερές, συναισθηματικές - θα μπορούσαν άνετα να γίνουν εξώφυλλα δίσκων της Χοπ Σαντοβάλ ή της Ίζομπελ Κάμπελ. Πρωταγωνίστριές της, κορίτσια με μακριά μαλλιά, μεγάλα μάτια, φιόγκους στα μαλλιά και κομψά φορεματάκια, που μέσα σε λίγα εκατοστά, συνοψίζουν ανθρώπινες σχέσεις, χαρές, θλίψεις, απώλειες, όνειρα, κάποτε και το τέλος της αθωότητας. Οι καμβάδες της είναι ένα ταξίδι στο βραχύβιο μονοπάτι των κοριτσίστικων ονείρων, που κινδυνεύουν να χαθούν στον δρόμο κατά την ενηλικίωση.

n

Ψάξε τη δουλειά της στην πανεπιστημιούπολη, στην Άθωνος, στο Ναυαρίνο, παντού στη Θεσσαλονίκη. Η Σιμόνη είναι μεγάλο ταλέντο και το πιο γλυκό κορίτσι του κόσμου!

www.facebook.com/simonifontana

Πορτρέτο: Ani Jo

n

n

n

n

n

n

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΥΓΕΙΑ
25.04.2017 - 15:08
Τι υποστηρίζει μεγάλη έρευνα, που υπογράφεται από 82 επιστήμονες
ΕΛΛΑΔΑ
24.04.2017 - 18:58
Κάποιος, κάπου, κάποτε αγόρασε από το pet shop της γειτονιάς του μια μικρή χελωνίτσα...
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
24.04.2017
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24.04.2017 - 18:11
Στα άκρα η σχέση της Φώφης Γεννηματά με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη. Δεν αποκλείεται η αποπομπή του.
ΘΕΜΑ
25.04.2017 - 12:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24.04.2017 - 15:40
Γιατί έγραψα μια ταινία για την καύση νεκρών και οι απόψεις 22 γνωστών προσώπων για το ζήτημα
VIRAL
25.04.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
25.04.2017 - 07:00