ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Αγκαλιασμένοι στη ζωή και στο θάνατο. «Έφυγαν» με ταυτόχρονη διπλή ευθανασία γιατί ήταν η «τελευταία τους επιθυμία» (εικόνες)

Συγκινεί η απόφαση που πήρε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ολλανδών μετά από 65 χρόνια γάμου
302
Νικ και Τρις
Νικ και Τρις
302
  • Shares

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ολλανδών «έφυγαν» από τη ζωή αγκαλιασμένοι κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου σφιχτά με τη μέθοδο της ευθανασίας και έχοντας δίπλα τους όλα τα οικεία και αγαπημένα πρόσωπά τους. Η απόφαση του 91χρονου Νικ και της 91χρονης Τρις Ελτερχόρστ για διπλή ευθανασία είναι από τις πλέον σπάνιες περιπτώσεις αυτής της μεθόδου που είναι καθόλα νόμιμη στην Ολλανδία.  

Ο Νικ έδωσε ένα τελευταίο φιλί στην Τρις και πέθαναν μαζί στις 4 Ιουνίου στο σπίτι τους στο Ντιντάν της Ολλανδίας μαζί με όλους τους φίλους τους. Τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής τους αντιμετώπιζαν σοβαρά έως αβάσταχτα προβλήματα υγείας.

Το 2012 ο Νικ έπαθε εγκεφαλικό, το οποίο δυσχέρανε σημαντικά την κινητικότητά του και υπέφερε από διαρκείς πόνους. Η υγεία της Τρις είχε επιβαρυνθεί με τα χρόνια και δεν ήταν σε θέση να φροντίζει τον σύζυγό της. Επιπλέον, η μνήμη της αδυνατούσε και αυτό την τρόμαζε ακόμη περισσότερο.

«Ο γιατρός τους απεφάνθη ότι η μητέρα μας ήταν ακόμα διανοητικά ικανή. Ωστόσο, εάν ο πατέρας μας πέθαινε, θα έχανε τη γη κάτω από τα πόδια της και θα κατέληγε με κατάθλιψη σε κάποιο γηροκομείο. Ήταν κάτι το οποίο δεν το ήθελε. Πεθαίνοντας μαζί ήταν η βαθύτερη επιθυμία τους», αναφέρει η κόρη τους, ενώ συμπληρώνει, «Έδωσαν ο ένας στον άλλο ένα μεγάλο φιλί και πέθαναν σίγουροι για αυτό που έκαναν, κρατώντας σφιχτά το χέρι ο ένας του άλλου. Αυτή ήταν η δική τους επιθυμία». Ο Νικ και η Τρις έζησαν μαζί 65 ολόκληρα χρόνια. 

Η ευθανασία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2012. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το έπραξε. Με καθορισμένα αυστηρά κριτήρια για την πραγματοποίηση της διαδικασίας, η χώρα δέχεται άτομα από όλο τον κόσμο τα οποία επιθυμούν προβούν σε μια τέτοια πράξη.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
25.09.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
25.09.2017 - 07:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20.09.2017 - 16:24
Είναι σχεδόν αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει την αδιαφορία του για οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24.09.2017 - 12:32
Ο νέος γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκου Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά μιλά στην A.V.
MEDIA
19.09.2017 - 13:14
Όλα τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ των δημοσιογράφων που κρύβουν τα παρασκήνια