Μοΐζ Σαλμάν, Σκέψεις σε χρώματα

«Ξεκινάω από στιγμές καθημερινές, από κάτι που διάβασα, από συναισθήματα, από καταστάσεις της ζωής που νοηματοδοτούνται από πολλά πράγματα κι έπειτα προσπαθώ να τις αναλύσω και να τις μεταγράψω σε χρώματα, γραμμές, σχήματα, να αποτυπωθεί αυτό σε κάποιο μέσο κι όταν τελειώσει κοιτάς και συγκρίνεις, αντιλαμβάνεσαι το αποτέλεσμα.

Μια στιγμή, ένα δευτερόλεπτο που κοιτάς ένα λουλούδι, μπορεί να δημιουργήσει πολλές σκέψεις και ερωτήματα, να ανοίξει δρόμους περισυλλογής. Αντίθετα άλλες καταστάσεις μεγαλύτερης διάρκειας, δηθέν αξίας, μπορεί να μη προσφέρουν τίποτα, να περάσουν δίχως να αφήσουν κάποιο ίχνος στην αίσθηση. Ο χρόνος μπορεί να χαθεί, να πολλαπλασιαστεί και μια στιγμή να διαρκέσει πολύ, γιατί τη σημασία σε ότι μας παρουσιάζεται τη δίνουμε μονάχα εμείς.

Το χρώμα, τα σχήματα, οι σκιές, οι αντανακλάσεις, οι μάζες είναι εργαλεία επικοινωνίας και έκφρασης πιο πλούσια από κάθε λεξικό, πιο οικουμενικά από κάθε γλώσσα. Κάνοντας ένα έργο με αυτό τον τρόπο, προσπαθείς να αντλήσεις νόημα από ότι πέφτει στην αντίληψη και στις αισθήσεις, να δεις πιο καθαρά απ' ότι βλέπουν τα μάτια, για τον εαυτό σου αλλά και για τους άλλους».

Δείτε περισσότερα για τον καλλιτέχνη ΕΔΩ

Που συμβαινει

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Τετ: 00:00-23:00 (22/03-28/03)
Διάρκεια: 22-29 Μαρτίου 2017 * Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά στις 18.00 * Εκθεσιακός Χώρος -2ος όροφος
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης