Ελλαδα

Αποκαλύφθηκε χάρτης της Βρετανικής Ακαδημίας με απίστευτο ορυκτό πλούτο για την Ελλάδα;

Τα Ellinika Hoaxes το έψαξαν

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368664-761985.jpg

Σε άρθρο του pronews.gr διαβάσαμε πως έχει αποκαλυφθεί υποθαλάσσιος χάρτης της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, που απεικονίζει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και διαφόρων σπάνιων μετάλλων (ασήμι, χρυσό, χαλκό, ψευδάργυρο, τελλούριο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες). Είναι αλήθεια;

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Αποκαλύφθηκε χάρτης της Βρετανικής Ακαδημίας με απίστευτο ορυκτό πλούτο για την Ελλάδα;

Συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ.

Η Royal Society δημοσίευσε ένα άρθρο για τους μελλοντικούς πόρους των ωκεανών μαζί με ένα διαδραστικό χάρτη ολόκληρης της γης και εξετάζει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ορυκτό και τον γενετικό πλούτο των ωκεανών. Αναφέρει πως  δύο αναδυόμενες κατηγορίες θαλάσσιων πόρων, μέταλλα από το βαθύ ωκεάνιο πάτωμα και την εφαρμογή της γενετικής και των χημικών προϊόντων που παράγονται από τη θαλάσσια ζωή. Ο συνεχώς αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός έχει ανάγκη για μέταλλα για χρήση στα ηλεκτρονικά, τις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα και νέα φάρμακα, και κυρίως αντιβιοτικά, για τη θεραπεία ασθενειών. Η έρευνα για ορυκτά και χημικές ουσίες από τους ωκεανούς έχει ξεκινήσει σε πολλά μέρη του κόσμου και αυτή η δραστηριότητα είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά στα επόμενα χρόνια.

Στο διαδραστικό χάρτη που δημοσίευσαν, μπορείτε να δείτε πού μπορεί να γίνει εξόρυξη από τη θάλασσα, όπου βρίσκονται μερικά από τα διαφορετικά οικοσυστήματα των ωκεανών. Παρουσιάζει υποθαλάσσια όρη και φαράγγια, κοραλλιογενείς υφάλους και υδροθερμικούς αγωγούς.

Σε κανένα σημείο το δημοσίευμα της Royal Society δεν αναφέρει κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ο διαδραστικός χάρτης δεν παρουσιάζει κοιτάσματα.

Μπορείτε να δείτε και να εξερευνήσετε το διαδραστικό χάρτη της Royal Society, σε υψηλή ανάλυση εδώ.

Αποκαλύφθηκε χάρτης της Βρετανικής Ακαδημίας με απίστευτο ορυκτό πλούτο για την Ελλάδα;

Τι απεικονίζουν τα σύμβολα (που εμφανίζονται στην ελληνική ΑΟΖ)

Ροζ τετράγωνο: περιοχές με πιθανότητα «ψυχρών» υδροθερμικών αγωγών

Μπλε τετράγωνο: υποθαλάσσια φαράγγια

Κίτρινο τετράγωνο: υποθαλάσσια όρη

Πράσινο σκούρο τετράγωνο: υδροθερμικοί αγωγοί

Πορτοκαλί τετράγωνο: κοραλλιογενείς ύφαλοι

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ