ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Παράνομο κέντρο απεξάρτησης «χρέωνε» την ελπίδα από 700 έως 1.000 ευρώ

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της κλινικής που θεράπευε εμπειρικά και όχι με επιστημονικές μεθόδους
20
Παράνομο κέντρο απεξάρτησης «χρέωνε» την ελπίδα από 700 έως 1.000 ευρώ
Παράνομο κέντρο απεξάρτησης «χρέωνε» την ελπίδα από 700 έως 1.000 ευρώ
20
  • Shares

Κέντρο αποτοξίνωσης από ναρκωτικά και αλκοόλ πουλούσε ελπίδα στον κόσμο έναντι αδρών αμοιβών χωρίς να έχει νόμιμη άδεια, ούτε να τηρεί τη νομοθεσία που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών. Ο 43χρονος έστησε την παράνομη κλινική σε διώροφη κατοικία σε προάστιο του Βόλου και χρέωνε για κάθε περιστατικό με ποσά που κυμαίνονταν μεταξύ 700 και 1.000 ευρώ!

Πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία τις αξιοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πήγαν στο κέντρο αποτοξίνωσης και έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα, αλλά δεν βρέθηκαν πουθενά ναρκωτικές ουσίες.

Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν στο κτίριο τρεις χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι φιλοξενούνταν στο κέντρο και ότι με τις συμβουλές του 43χρονου έδιναν αγώνα για την απεξάρτησή τους.

Στον χώρο δεν υπήρχαν επίσης ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά ο 43χρονος που συνελήφθη αμέσως ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς ότι άνοιξε το κέντρο για να βοηθήσει τα άτομα που ήταν εξαρτημένα ή εθισμένα, επειδή ο ίδιος είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί από το ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, κάθε παροχή έναντι της αδράς αμοιβής για κάθε περιστατικό στηριζόταν στην εμπειρική γνώση του 43χρονου και όχι σε επιστημονικές μεθόδους. Το κέντρο αποτοξίνωσης λειτουργούσε για πάνω από τρεις μήνες και ο 43χρονος κατάφερε να πείσει άγνωστο αριθμό χρηστών που προσπαθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να το αντιμετωπίσουν την εξάρτησή τους.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Βόλου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΘΕΜΑ
26.09.2017 - 09:19
Προσπάθησε να είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος πριν την αναζήτηση εργασίας
26.09.2017 - 09:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25.09.2017 - 10:28
Το χαριτωμένο στις αναλύσεις «τύπου Βαρουφάκη» είναι το εσκεμμένο θόλωμα περιόδων και ευθυνών
MEDIA
19.09.2017 - 13:14
Όλα τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ των δημοσιογράφων που κρύβουν τα παρασκήνια