ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

«Άδικο» να στοχοποιείται η Νάξος για τον αποκεφαλισμό των θαλάσσιων χελωνών

Η δημοτική αρχή καταδικάζει την ενέργεια, αλλά δεν δέχεται την αυθαίρετη συκοφάντηση
19
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η CARETTA CARETTA ΕΙΡΗΝΗ»
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η CARETTA CARETTA ΕΙΡΗΝΗ»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ/STR
19
  • Shares

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι καταδικάζει κάθε ενέργεια θανάτωσης των προστατευόμενων θαλάσσιων χελωνών. Ωστόσο, διευκρινίσει πως δεν είναι βέβαιο πως κάποιοι τις αποκεφαλίζουν στο νησί της Νάξου.  

«Καμία αρμόδια αρχή δεν έχει διαπιστώσει τις συνθήκες θανάτωσης των θαλάσσιων χελωνών και κανείς δεν γνωρίζει τις αιτίες, το χρόνο και τον τόπο που προκλήθηκαν οι θάνατοι αυτοί. Είναι σαφές ότι η προέλευση κάποιου πτώματος που εκβράστηκε στην ακτή δεν είναι κατ' ανάγκη κοινή με το σημείο όπου βρέθηκε. Ένα πτώμα ζώου προφανώς παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα και τον κυματισμό, συνεπώς μπορεί να εκβραστεί σε οποιαδήποτε περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Ο δήμος Νάξου υποστηρίζει ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δραστηριοποιούνται αλιείς από όλη την παράκτια Ελλάδα και όχι αποκλειστικά από τη Νάξο, η οποία άλλωστε διαθέτει τον μικρότερο αλιευτικό στόλο.
Πλάκα Νάξου
«Οπότε» συμπεραίνει «είναι άδικο και άστοχο να στοχοποιούμε και να ενοχοποιούμε οποιονδήποτε! Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στηρίζει κάθε προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να βρεθούν οι υπαίτιοι, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου, όμως δεν μπορεί να δεχθεί την αυθαίρετη συκοφάντηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, από ανακριβείς πληροφορίες και ατεκμηρίωτα στοιχεία που πιθανόν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

SOCIAL
23.06.2017 - 15:53
Μετά από την εκπαίδευση της προηγούμενης εβδομάδας πίσω από την μπάρα των Starbucks, αναλαμβάνω επίσημα τα καθήκοντά μου ως barista. Έτσι ετοίμασα για πρώτη φορά κάποια από τα αγαπημένα μου ροφήματα που απολάμβανα σαν πελάτης των Starbucks!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23.06.2017 - 14:36
Ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν πόροι χάρη στη στενή συνεργασία κυβέρνησης και Χόλιγουντ
ΕΛΛΑΔΑ
23.06.2017 - 17:01
Η άκρως δελεαστική προσφορά που προσφέρει «θεραπευτήριο» στον Άλιμο
23.06.2017
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21.06.2017 - 14:19
Πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποφασίσετε
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
22.06.2017 - 16:26
To καλύτερο άλμπουμ των Beatles, ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, γίνεται 50 χρονών και επανακυκλοφορεί
22.06.2017
ΑΘΗΝΑ
21.06.2017 - 12:28
Η καθημερινότητα του πιο ζωντανού δρόμου του Ψυρρή, όπως τη ζουν οι άνθρωποί του