ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είπε την αλήθεια για την Ελλάδα χωρίς δισταγμό

Επιμένει για μεταρρυθμίσεις και διεύρυνση φορολογικής βάσης
19
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είπε την αλήθεια για την Ελλάδα χωρίς δισταγμό
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είπε την αλήθεια για την Ελλάδα χωρίς δισταγμό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
Emma McIntyre/Getty - Ideal Images
19
  • Shares

Θέμα αξιοπιστίας ελληνικών οικονομικών στοιχείων έθεσε την Τετάρτη η Κριστίν Λαγκάρντ στον απόηχο των επικρίσεων Τσακαλώτου και Στουρνάρα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα να βελτιώσει τις εκθέσεις για τα οικονομικά στοιχεία της που δίνει στη δημοσιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ μιλώντας σε εκδήλωση για τη διαφάνεια του Atlantic Council στην Ουάσινγκτον. Διευκρίνισε πάντως ότι πιθανότατα δεν είναι αυτός ο λόγος των διαφορετικών απόψεων μεταξύ των θεσμών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Ταμείου, οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ όπως το αν η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, οφείλονται περισσότερο σε διαφορετικές γνώμες όσον αφορά τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις παρά στα ανακριβή οικονομικά στοιχεία.

«Το ΔΝΤ προσπάθησε να πει την αλήθεια χωρίς δισταγμό» στην τελευταία έκθεση του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας πρόσθεσε με νόημα, επιμένοντας στις θέσεις του Ταμείου.

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε δε, την πάγια θέση του Ταμείου ότι η χώρα μας πρέπει να διευρύνει τη φορολογία εισοδήματος και να προχωρήσει σε παραπέρα μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού της συστήματος.

«Το Ταμείο στην έκθεσή του αναγνώρισε τη δημοσιονομική προσπάθεια και τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν» δήλωσε. 

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική λιτότητα πέρα από τα μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί, όμως πρέπει να αλλάξει το αντιαναπτυξιακό μείγμα εφαρμοζόμενων πολιτικών, εκτιμά πάντως το Ταμείο στην αναλυτική έκθεσή του για τη χώρα μας.

«Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό» διεμήνυσε νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το ΔΝΤ» επέμεινε πάντως την Τρίτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον απόηχο της συνεδρίασης του Ταμείου όπου παρουσιάστηκε η έκθεση για την Ελλάδα. «Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ» ανέφερε δε ο Ολλανδός πολιτικός. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23.10.2017 - 15:40
Δεν θα ξεχάσεις τίποτα ποτέ ξανά, εκτός και αν τελειώσει η μπαταρία του κινητού
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
23.10.2017 - 16:28
Η Athens Voice και το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου σας πάνε σινεμά
23.10.2017
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
23.10.2017 - 12:36
Ο Marcos Alberti φωτογραφίζει την απόλαυση στη σειρά «The O Project»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21.10.2017 - 13:03
Στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν ευδοκιμεί· το έχουμε πάρει απόφαση.
VIRAL
23.10.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ