Visual Browsing

Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται τα βιβλία, το ποδήλατο και η gypsy-jazz;

Στις 23 Απριλίου θα τα μάθεις όλα

Μην αναρωτιέσαι. Η απάντηση είναι πως τα βιβλία, το ποδήλατο και η gypsy-jazz συνδυάζονται, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ενώνονται και παράγουν κάτι ενιαίο.

Αλλά ας διηγηθούμε την ιστορία από την αρχή… Ήταν μια οικογένεια από πολλά βιβλία. Ζούσε για χρόνια απομονωμένη, παρατημένη και στοιβαγμένη πάνω σε σκονισμένα ράφια ενός γραφείου σε μια αποθήκη. Τα βιβλία μαράζωναν που δεν τα διάβαζε κανείς. Οι σελίδες τους κιτρίνιζαν η μία μετά την άλλη, τα εξώφυλλά τους ξέφτιζαν και τα μαμούνια έτρωγαν τις άκρες των γραμμάτων, με αποτέλεσμα να σβήνουν σιγά-σιγά και να φθαρούν τόσο πολύ που στο τέλος «πέθαναν». Η οικογένεια ξεκληρίστηκε και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πια να τα διαβάσουν. Μια ομάδα ποδηλάτων όταν μπήκε στην αποθήκη και είδε τα βιβλία σε αυτή την κατάσταση αποφάσισε να μην το επιτρέψει ξανά αυτό και όλοι μαζί ορκίστηκαν πως η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Από τότε, οι ποδηλάτες των Αρραγών Λέξεων παίρνουν το ποδήλατό τους και μαζεύουν από γωνιά σε γωνιά τα βιβλία που εμείς έχουμε διαβάσει και παρατήσει και τα χαρίζει σε αστέγους, φυλακισμένους, σε ιδρύματα και οίκους ευγηρίας.

Πριν από λίγο καιρό συνάντησαν με τα ποδήλατά τους, τους Manouchedrome. Η gypsy-jazz μπάντα άκουσε την ιστορία τους και αποφάσισε να χαρίσει τις δικές της μουσικές λέξεις στην προσπάθειά τους, δημιουργώντας το soundtrack της χαράς  της προσφοράς.

Την Κυριακή, 23 Απριλίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, το βιβλίο, η μουσική και το ποδήλατο συναντώνται με τρόπο αφηγηματικό  σε μια ξεχωριστή γιορτή στον πολιτιστικό χώρο Πόλις.

Σχετικα
Η δημιουργικότητα χρόνια δεν κοιτά
Η δημιουργικότητα χρόνια δεν κοιτά

Τι πρέπει να κάνεις εσύ; Πολύ εύκολο. Πας στη βιβλιοθήκη σου, παίρνεις τα πιο σκονισμένα σου βιβλία, αυτά που είχες διαβάσει πριν από χρόνια και που είχες ξεχάσει ακόμη και την ύπαρξή τους, πας στο Πόλις και τα δίνεις στους ποδηλάτες. Μετά, δεν έχεις παρά να διασκεδάσεις με τους ήχους των Manouchedrome και να ακούσεις το κομμάτι της δράσης, το «Whatisleft». Ναι, όπως τα βιβλία σου, ό,τι απέμεινε…

Η βραδιά θα ξεκινήσει με ιστορίες βιβλίων που έχουν συγκεντρωθεί από τις Αρραγείς Λέξεις. Η ιστορία ενός βιβλίου είναι η ιστορία των ανθρώπων που το διάβασαν ή δεν το διάβασαν. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις θα γνωρίσεις τη δράση αυτής της ομάδας ποδηλατών.

Μετά, θα απολαύσεις το soundtrack «Whatisleft» των Manouchedrome που ντύνει μουσικά τη δράση, θα δεις και το video-clip που γυρίστηκε με πρωταγωνιστές την gypsy-jazz μπάντα, τις Αρραγείς λέξεις, το ποδήλατο και πολλά βιβλία.

Σχετικα
Χάστε βάρος χρησιμοποιώντας ποδήλατο για να πάτε στη δουλειά σας
Χάστε βάρος χρησιμοποιώντας ποδήλατο για να πάτε στη δουλειά σας

Η βραδιά θα κλείσει με το live των Manouchedrome, ήτοι τον Δημήτρη Ψαλλίδα και την Έλενα Μαλάμου (gypsyguitars) και τον Δημήτρη Παρτσακλό (doublebass) οι οποίοι συναντούν τη Σοφία Μπράιλα στα φωνητικά και όλοι μαζί θα σε ταξιδέψουν στην ατμοσφαιρική δεκαετία του ’30: valse, bolero, bossa, swing της εποχής και φυσικά μουσικές επιλογές από το ρεπερτόριο του εμβληματικού Django Reinhardt.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, το Πόλις θα χαρίσει με τη σειρά του δώρα σε μικρούς και μεγάλους  με θέμα πάντα το ποδήλατο, το βιβλίο και τη μουσική.

Η πολυσυλλεκτική αυτή δράση είναι μία παραγωγή του Πόλις, η οποία και εγκαινιάζει τη λειτουργία της δανειστικής-χαριστικής βιβλιοθήκης.

Οι Μanouchedrome ηχογραφώντας το κομμάτι τους "What is left" για τη δράση 'Αρραγείς Λέξεις'. Στο δρόμο προς τη μεγάλη γιορτή στις 23/4 στο Πόλις με πρωταγωνιστές την gypsy jazz μπάντα, το ποδήλατο και πολλά βιβλία!! #polis #politismos #arrageislekseis #manouchedrome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Πόλις (@polis_politismos) στις Απρ 13, 2017, 10:22πμ PDT

Πόλις: Ένας χώρος για τον άνθρωπο που διαρκώς αλλάζει. #polis #politismos #polispolitismos #ekpaideusi #texnologia #seminaria

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Πόλις (@polis_politismos) στις Απρ 9, 2017, 3:18πμ PDT

Πόλις

Φιλοθέης 69Β & Μαρίνου Αντύπα 62-66 (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ηράκλειο)

141 21 Ηράκλειο Αττικής 

Τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Είσοδος: 6 ευρώ με κρασί

 

Επιλογες

Athens Voice Radio 102,5
Athens Voice Radio 102,5
Συντονιστείτε και παρακολουθήστε ζωντανά τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού
A.V. Team
Athens Voice Radio 102,5
Τα YOLO της Τετάρτης
Τα YOLO της Τετάρτης
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
Λίνα Μανδράκου
Τα YOLO της Τετάρτης