Resto

Ανέβα στο γκουρμόδεντρο και δείπνησε μαζί μου!

Σαν το Treehouse restaurant της Χαλκιδικής δεν έχει

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132051-300013.jpg

Στη Βουρβουρού, με το γαλάζιο του ουρανού και της σιθωνικής θάλασσας, τα μικροσκοπικά απέναντί του νησάκια να σε φλερτάρουν για μια βουτιά, αλλά και τα παρακείμενα δάση από πεύκα να σε καλούν να τα εξερευνήσεις. Εδώ βρίσκεται το Ekies, all senses resort, πολυβραβευμένο κόζι μπουτίκ ξενοδοχείο, με το νερό, τον αέρα και όλες τις οικολογικές δυνάμεις της Χαλκιδικής να του εμφυσούν ζωή και αισθήσεις. Με μια αφρόκρεμα νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων και διακοσμητών να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια την αισθητική, αισθηματική αλλά και λειτουργική του λίμπιντο, και κυρίαρχα πάντα τα φυσικά υλικά και το φως, το Ekies καθόλου άδικα δεν πολυβραβεύτηκε με 4 awards στον φετινό διαγωνισμό 100% Hotel Design.

imageimage

Αυτό όμως που φέτος σπάει όλα τα κοντέρ και σαρώνει σε μπράβο, δες, ω, ασύλληπτο και χίλια like, μιας και πραγματική ζωή με ψηφιακό υπερσυνδεδεμένο σύμπαν πάνε μαζί, είναι το εστιατόριο πάνω στο δένδρο. Πριβέ, όχι γιατί είναι σνομπάρε, μα επειδή μόνο 10 συνδαιτυμόνες χωρούν για να δειπνήσουν κυριολεκτικά πάνω στα κλαδιά! Με τον Χρυσοσκουφάτο σεφ Δημήτρη Παμπόρη να επιμελείται των πιάτων, satisfaction guarantee ως προς το μενού, που αδύνατον να αρνηθεί τις πρώτες ύλες του χαλκιδικιώτικου τοπίου: φρέσκο ψάρι με έμφαση στον αγιορείτικα μαγειρεμένο μπακαλιάρο, γαυράκια σε κρέμα, φασόλια γίγαντες, μους λάχανου, κρεμμύδια γιαχνί, πουρές από δαμάσκηνα και σορμπέ φτιαγμένα από την πληθώρα των κράνων που εμβυούν στο διπλανό βουνό.

imageimageimage

Όπως ο Τομ Σόγιερ κι ο Χακλμπέρι Φιν, όπως οι μικροί εξερευνητές ή ο Τρελαντώνης της Δέλτα, όπως στο παραμύθι του Τζακ και της Φασολιάς, το Tree εστιατόριο του Ekies φλερτάρει, παραπέμπει και νετάρει σε όλα τα μνημονικά και τα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας, τότε που ορισμός αλλά και αδιάσειστο πειστήριο της ελευθερίας ήταν το μέχρι πού μπορούσαμε να σκαρφαλώσουμε ψηλά, κρυμμένοι από όλους και από όλα. Εμπειρία!

ekies.gr

imageimage

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ