Resto

Έξω Μεριά, το καλύτερο brunch της Τήνου βλέπει πέλαγος

Θέα και handmade λιχουδιές στο πιάτο σου

133065-302720.jpg
Μαρίνα Μπουκουμάνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134598-307078.jpg

Στην Τήνο υπάρχει ένα μαγαζί με θέα στο Αιγαίο που θα λατρέψεις. Το 2012, ένα ζευγάρι αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα της κρίσης και να συνεχίσει τη ζωή του σε ένα νησί στην καρδιά των Κυκλάδων, απαλλαγμένο από την πραγματικότητα της πόλης, φτιάχνοντας μια επιχείρηση που θα προσφέρει πιάτα αποκλειστικά από αγνά υλικά.

image

Το Έξω Μεριά βρίσκεται στα Υστέρνια της Τήνου, είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί για καφέ ως αργά το βράδυ, προσφέρει φαγητό όλη μέρα, με highlight το brunch ως το απόγευμα. Ό,τι πρέπει για τους ξενύχτηδες του νησιού που δεν έχουν αδυναμία στο πρωινό ξύπνημα. Δοκίμασε τα πεντανόστιμα αυγά φούρνου και το κροκ μαντάμ.

image

image

Όλα στο Έξω Μεριά είναι χειροποίητα, από τα γευστικά πιάτα ως τη διακόσμηση και τα ξύλινα έπιπλα. Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι το μπαλκόνι του με την απίστευτη θέα στο πέλαγος, η καλύτερη επιλογή πριν τη δύση του ηλίου που απογειώνεται αν την απολαμβάνεις μαζί με τη χειροποίητη πίτσα από τηνιακά προϊόντα, μια από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Μπορείς να δοκιμάσεις από τορτίγιες και μπρουσκέτες μέχρι ψαρονέφρι και μπέργκερ, όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά από το νησί. Όλο το μενού αποτελείται από πειραγμένες κλασικές συνταγές με gourmet στοιχεία που ανταποκρίνονται στα γευστικά γούστα κάθε επισκέπτη.

image

image

Το βράδυ μετατρέπεται σε μπαράκι με χαλαρή διάθεση και θέα το Αιγαίο. Για να πιεις το κοκτέιλ ή το κρασί που μπορείς να επιλέξεις από τον κατάλογο με αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες, πολύ συχνά με τη συνοδεία κάποιου live.

image

Υστέρνια, Τήνος, 2283031552, Fb: εξωμεριά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ