Μουσικη

Οι Budos Band επιλέγουν 10 στιγμές της ιστορίας τους

To afrobeat σχήμα συστήνεται πριν την εμφάνισή τους στην Αθήνα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132754-301793.jpg

Mε διευρυμένες επιρροές από ονόματα όπως οι Fela Kuti και οι  Black Sabbath το 9 μελές σχήμα των Budos Band αποτελεί περισσότερο μια αδελφότητα διαμορφώνοντας τη δική του αισθητική που διαρκώς μετασχηματίζεται μέσα από κάθε νέο άλμπουμ. Από το ντεμπούτο τους στην soul εταιρεία Daptone με έδρα το Μπρούκλιν έχουν αλλάξει πολλά. Η ορχηστρική παρέα αφού κυκλοφόρησε 4 άλμπουμ και ένα EP με τίτλο το όνομα τους προχωρά στο πρόσφατο  "Burnt Offering" πέρα από το afrobeat ενσωματώνοντας στον ήχο της στοιχεία από  ψυχεδελικό ροκ και fuzzy κιθάρες προτείνοντας ένα νέο ιδίωμα που θα παρουσιάσουν ζωντανά στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα την Τρίτη 19 Ιουλίου στο Gagarin. Λίγο πριν την άφιξή τους στην Αθήνα τους ζητήσαμε να επιλέξουν 10 σημαντικές στιγμές της πορείας τους. 

 1. Όταν παίξαμε μπροστά σε 60000 κόσμο στο Sydney Fest μαζί με τους Sharon Jones & the Dap-Kings.

image

2.  Όταν παίξαμε σε ένα μικρό club του Μανχάταν την περίοδο της κυκλοφορίας του Budos II το 2008. Το πρώτο μας sold out που μας έκανε να νιώσουμε ότι είχαμε γίνει ένα κανονικό γκρουπ.  

image

3. Οι τακτικές εμφανίσεις στο Lucky Cat του Μπρούκλιν, μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε ένα πιστό τοπικό κοινό. 

image

4. Η πρώτη μας Ευρωπαϊκή περιοδεία. Παίξαμε στο Jazz Cafe του Λονδίνου με τους Antibalas. Από τότε πάντα χαιρόμαστε όταν έρχεται ή ώρα για ευρωπαικές συναυλίες.

5. Μιλώντας για το Λονδίνο, την τελευταία φορά που ήμασταν εκεί βρεθήκαμε μπλεγμένοι σε κανονικό καυγά πίνοντας σε ένα μπαρ. Κάτι που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. 

6. Όταν τυχαία βρεθήκαμε στο Chateau de Budos στην περιοχή Budos όταν περιοδεύαμε στη Γαλλία το 2009. 

image

7. Όταν ο ντράμερ μας έχασε την πτήση του για την Αυστραλία θεωρήσαμε ότι έπρεπε να βρούμε αντικαταστάτη. Τελικά αγόρασε ο ίδιος αεροπορικό για το Σίδνεϊ, ταξίδεψε 18 ώρες, έμεινε για 12 ώρες, έπαιξε μαζί μας και μετά άλλες 18 ώρες πίσω στη Νέα Υόρκη. Αυτό θα πει αφοσίωση.

8. Όταν είδαμε το Βόρειο Σέλας στο Bergen στη Νορβηγία.

image

9. Κάθε αποστακτήριο που επισκεπτόμαστε όλοι μαζί πριν τις συναυλίες. Είναι κάτι σαν τελετουργικό για μας. 

10. Mιλώντας για  αυτά, το αγαπημένο μας μέχρι στιγμής είναι το Trv Brewing στο Ντένβερ του Κολοράντο. Όχι ότι δεν μας αρέσουν κι άλλα...

image

Gagarin 205, Λιοσίων 205, Πλ. Αττικής, 2114112500. Έναρξη 22.00. Είσοδος €25, €28 (ταμείο) Προπώληση: viva.gr, 11876, Ευριπίδης, Public, Seven Spots, Reload, Syd Records (Πρωτογένους 11, Ψυρρή). Στις 19 Ιουλίου.

Support από τους Αθηναίους Chickn. 

 image


THE SOUND OF BUDOS BAND

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ