Εικαστικα

Το Φεστιβάλ Φιλίππων εξυμνεί το έργο του Γιώργου Σεφέρη

Ο σπουδαίος ποιητής αναγεννιέται στη Μακεδονία

133065-302720.jpg
Μαρίνα Μπουκουμάνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134143-305905.jpg

Για 59η χρονιά το ιστορικό Φεστιβάλ Φιλίππων είναι εδώ για να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές μας, τον Γιώργο Σεφέρη. Τα λόγια του είναι πάντα εδώ, κρατούν τη μορφή του ζωντανή και περιμένουν να μας γαληνέψουν, να μας παρηγορήσουν και να μας γλυκάνουν. Είναι πάντα εδώ, γι' αυτό δεν έχουμε παρά να τρέξουμε σε αυτόν τώρα που τον χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Είναι έτοιμος να μας βοηθήσει και σε τούτη την περίσταση, με το λόγο και την καθαρή τη ματιά του. Τα λόγια του είναι πάντα εδώ, συμμετέχουν στις δυσκολίες της ζωής μας, μας δείχνουν το δρόμο, μας μαθαίνουν να σκεφτόμαστε, να ανακτούμε το χαμένο μας θάρρος και την αισιοδοξία μας.

image

Αυτόν τον Αύγουστο ο Σεφέρης ξαναπαίρνει ζωή μέσα από τα έργα του. Διαβάζοντάς τον και μελετώντας τον νιώθουμε την παρουσία του γύρω μας πιο έντονη από ποτέ γιατί το πνεύμα του ζει μέσα από τις σελίδες του.

Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ Φιλίππων έχει χορηγό. Ο Σεφέρης είναι ο χορηγός αισιοδοξίας του φεστιβάλ κι όλος ο Αύγουστος είναι αφιερωμένος σε αυτόν. Οι μεταφράσεις, τα ποιήματα του, οι επιστολές, τα πορτραίτα του και οι φωτογραφίες και τα τραγούδια του θα μπουν στη ζωή της πόλης.

image

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές, ζωγράφοι, δημοσιογράφοι και συγγραφείς μαζί με τους σπουδαιότερους μελετητές του έργου του θα στήσουν τη γιορτή, μια γιορτή που γίνεται χάρη στο μεγάλο του έργο.

Η φετινή διοργάνωση θα λάβει μέρος και φέτος στα γνωστά στέκια που μας έχει συνηθίσει αλλά και σε νέους απρόβλεπτους χώρους που το Φεστιβάλ έχει τον τρόπο του να αναδεικνύει .Ακόμα δε θα λείπει από το πρόγραμμα το αρχαίο θέατρο Φιλίππων που αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα του φεστιβάλ με παραστάσεις αρχαίου δράματος από το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παραγωγές του Εθνικού, του ΚΘΒΕ αλλά και του ελεύθερου θεάτρου. Φέτος το πρόγραμμα συμπληρώνει κι ένας θίασος από την Ινδονησία που δοκιμάζεται στο αρχαίο δράμα αλλά κι ένα κλασικό μπαλέτο από τη Μόσχα, που θα δώσουν μια διαφορετική πνοή στο φεστιβάλ.

image

image

image

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ


Info: Φεστιβάλ Φιλίππων, Καβάλα. 1-28 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ