Εικαστικα

Το πρώτο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Κρήτη γεννιέται

Μόνιτορ Φεστ. Οθόνη του, η πραγματικότητα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136047-310841.jpg

Πριν από μερικά χρόνια μια ομάδα νέων ανθρώπων ξεκινούσε στο Ηράκλειο την εφημερίδα πόλης Μόνιτορ, έχοντας ως στόχο, μεταξύ άλλων, να τοποθετήσει στο επίκεντρο της ζωής στην Κρήτη τις τέχνες, καθώς και μια διαφορετική ματιά για τον κόσμο που ζούμε.

«Σήμερα, συνειδητοποιούμε ότι η κοινωνία μας χρειάζεται απεγνωσμένα μια ποικιλόμορφη πολιτιστική επανάσταση. Η έλλειψή της ήταν κι ένα από τα αίτια της δυσάρεστης κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης και ανάδειξης ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό που ονομάζουμε "σύγχρονες" μορφές τέχνης» δηλώνουν οι άνθρωποι του φεστιβάλ.

Στόχος του φεστιβάλ δεν είναι να δημιουργηθεί ένα απλό καλλιτεχνικό γεγονός. Στόχος είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, μεταξύ τεχνών και καλλιτεχνών ‒ από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Σκοπός των διοργανωτών είναι να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία νέων, αυθεντικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών διαδρομών που θα αντικατοπτρίζουν τη δυναμική της εποχής αλλά και τις δυνατότητες των «νέων» της Κρήτης, ανεξαρτήτου ηλικίας. Να ανοίξει δρόμους που, βασιζόμενοι στην πολιτιστική μας κληρονομιά, θα οδηγήσουν σε αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση, οικοδομώντας στην πορεία, μια καλύτερη κοινωνία.

image

Αυτόν το διάλογο θέλει να υποστηρίξει το 1ο Μόνιτορ Φεστ που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στο ειδικά διαμορφωμένο για το Φεστιβάλ, νέο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Δίπλα σε γνωστά ή λιγότερο γνωστά ονόματα της σύγχρονης τέχνης, της μουσικής και του θεάτρου, το Μονιτορ Φεστ κάνει ένα κάλεσμα σε όλους. Καλεί όλους τους «νέους» δημιουργούς όλων των ηλικιών, εντός ή εκτός Κρήτης, με ή χωρίς εμπειρία που ασχολούνται με video art, γραφιστική, φωτογραφία, installation, performance, φιλμ μικρού μήκους, πειραματική ή πρωτότυπη μουσική, αλλά και όποια άλλη μορφή έκφρασης έχει επιλέξει ο καθένας για να δώσει το στίγμα του και χρειάζεται ένα έναυσμα ή μια αφορμή για να μοιραστεί τη δουλειά του με το κοινό.

Καταληκτική ημερομηνία για υποβολή συμμετοχών είναι η 15η Σεπτεμβρίου.

Για υποβολή συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες στείλε εδώ onmonitor@gmail.com ή δες στη σελίδα στο Facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ