Εικαστικα

Στο επίκεντρο του πολιτισμού η Σάμος

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και η έκθεση «A World Not Ours» στο Art Space Pythagorion

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132410-301066.jpg

Η Σάμος θα έχει πολλά να παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι και να διευρύνει τους πολιτιστικούς, μουσικούς και κοινωνικούς μας ορίζοντες. Το Samos Young Artists Festival για μία ακόμη χρονιά μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι και φέρνει κοντά τους επισκέπτες με νέους καλλιτέχνες, προβάλλοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού και συνδυάζοντας καθιερωμένες αξίες με φρέσκους ήχους. Για μια εβδομάδα από τις 7 εώς και τις 13 Αυγούστου, νέοι μουσικοί από όλο τον κόσμο θα δώσουν συναυλίες στο αρχαίο θέατρο της Σάμου στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Άνθρωποι από πολλά έθνη θα συνεργαστούν δημιουργικά με κοινή τους γλώσσα την μουσική.

Παράλληλα από τις 5 Αυγούστου εώς τις 15 Οκτωβρίου στο Art Space Pythagorion θα βρίσκεται και η έκθεση «A World Not Ours», με αφορμή τα δύσκολα γεγονότα που αντιμετωπίζει το νησί τον τελευταίο καιρό. Η έκθεση εστιάζει στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και της αναγκαστικής με¬τανάστευσης, συγκεντρώνοντας μια ομάδα εικαστικών, φωτογράφων, κινηματογραφιστών και ακτιβιστών που παρουσιάζουν τις σχετικές αντιδράσεις, τις σκέψεις και τις μαρτυρίες τους.

image

Gerassimez Brüder maximale Auflösung

image

image

Tanja Boukal

image


Info: Samos Young Artists Festival: 7-13/8, 08.30. Εισιτήρια διατίθενται στο ταμείο του αρχαίου θεάτρου και κοστίζουν 5 ευρώ.

A World Not Ours, 5/8-15/10, Εγκαίνια: 4/8. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 - 13:00 μ.μ. και 19:00-00:00

Καλλιτένχες: Γιάννης Μπεχράκης, Tanja Boukal, Róza El-Hassan, Ninar Esber, Mahdi Fleifel, Μαρίνα Γιώτη, Sallie Latch κ.ά.

Επιμέλεια: Κατερίνα Γρέγου

Περισσότερες πληροφορίες: www.schwarzfoundation.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ